8. april 2013

Nederlag i Aalborg

Silkeborg måtte rejse hjem uden point efter mandagens superligakamp mod AaB. Nicklas Helenius scorede for hjemmeholdet, og trods store chancer til begge hold, endte kampen 1-0 til værterne i Aalborg.

Silkeborg skulle i mandagens Superligakamp mod AaB forsøge at fortsætte de gode takter fra sejren over FC København i seneste spillerunde. Sæsonens to foregående møder mellem de to klubber var begge blevet spillet på Mascot Park, og begge gange havde SIFerne kunnet sætte tre point ind på kontoen. Det var derfor en tændt AaB-hold, der jagtede revanche i Superligaens 26. spillerunde. Med Kasper Risgård i karantæne, men med både Christopher Poulsen og Sune Kiilerich tilbage i truppen, måtte cheftræner, Viggo Jensen, foretage nogle rokeringer i forhold til sidste uges kamp. Jesper Bech var rykket ud på venstrekanten, mens Jeppe Illum overtog pladsen på den offensive midtbane. Kampen bød desuden på debut til den nye færøske keeper, Gunnar Nielsen.

Chancefattig indledning
Kampen startede i et roligt tempo, og man skulle frem til det 8. minut før kampens første reelle chance indtraf. AaB spillede sig igennem på venstrekanten, men afslutningen gik et godt stykke forbi mål. Minuttet senere kom Silkeborgs nye keeper i aktion, da han med en hurtig fodparade fik uskadeliggjort en farlig AaB-afslutning tæt under mål. Silkeborg stod godt på banen, men kom ikke frem til de store chancer i kampens indledning. Til gengæld var forsvaret klar, og det fik man bl.a. at se efter et kvarters spil, hvor tilbagevendte Sune Kiilerich i samarbejde med Jesper Mikkelsen fik stoppet Kasper Kusk i en hurtig omstilling. Samme Mikkelsen havde også en god mulighed på et frispark, men hans skud gik et stykke forbi AaB-målet.

Gunnar Nielsen i aktion
AaB fik i perioder lagt et højt pres på de midtjyske gæster, og efter 20 minutter kom Kasper Kusk til en farlig afslutning fra distancen, men Gunnar Nielsen sørgede med en flot redning højt oppe i målet for, at Silkeborg stadig var inde i kampen. AaB forsøgte i flere omgange at komme igennem på højrekanten, men Christopher Poulsen var klar og fik lukket godt ned. Efter en halv time var Nicklas Helenius tæt på at ramme målet med et hovedstød efter et AaB-hjørnespark, men bolden gik tæt forbi mål. Under AaB-presset lurede Silkeborg på kontrachancer, og sådan en kom til Marvin Pourié efter 32 minutter, men tyskeren befandt sig langt ude i banens venstreside, hvorfra han afsluttede et godt stykke forbi mål. Nogle minutter senere var Pourié igen på spil, men blev tacklet i feltet, netop som han skulle til at afslutte.

AaB i front
Anden halvleg startede ikke godt for SIFerne. Efter to minutter blev et indlæg lagt lige i panden på Nicklas Helenius, som fik sendt et hårdt hovedstød ind i netmaskerne uden chancer for Gunnar Nielsen. Herefter var det i stedet AaB, som forsøgte sig med kontra, men Silkeborg-forsvaret og Gunnar Nielsen i målet var klar. Silkeborg fik vist tænder offensivt da Marvin Pourié i det 53. minut blev stukket flot i dybden. Helt fri foran mål afsluttede tyskeren til højre for Nicolai Larsen, men desværre lidt for yderligt, for bolden tog først indersiden af højre og siden indersiden af venstre målstolpe, inden den hoppede ud igen, uden at have passeret stregen. Sort uheld for Silkeborg-topscoreren.

Chancer i begge ender
Presset bølgede frem og tilbage efter scoringen, hvor Silkeborg-spillerne var tvunget længere frem på banen. Med en halv time igen sendte Christopher Poulsen et indadskruet frispark i feltet, som Sune Kiilerich var millimeter fra at få hovedet på, og fem minutter senere var det farligt i modsatte ende, da et frispark fra Nicklas Helenius fik lov at passere gennem muren, men Gunnar Nielsen kom godt ned til den lumske afslutning.

Med 20 minutter igen var det så Kasper Kusks og AaBs tur til at ramme indersiden af stolpen efter en effektiv kontra, men heldet var denne gang med Silkeborg. Som tiden gik, kom AaB til at sidde tungere på kampen, og specielt Kasper Kusk var konstant farlig i Silkeborgs felt.
Med fem minutter tilbage blev det til debut for Silkeborgs Jamaicanske angriber, Steven Morrissey. Silkeborg pressede på for en udligning i kampens døende minutter, men formåede ikke at tilspille sig åbne chancer, og opgøret endte derfor med en smal AaB-sejr.