11. august 2014

Mandagspoint i Esbjerg

SIF tjente et point mandag aften i Esbjerg, da det blev 0-0. Der var chancer til sæsonens første scoring, men SIFerne måtte nøjes med pointet efter en godkendt indsats.

SIF tjente et point i Esbjerg mandag aften, og det var et rimeligt resultat, selv om SIF havde chancer til at afgøre kampen. Alene i de første 11 minutter havde SIFerne to tilbud, der sagtens kunne have resulteret i scoringer, men Nicolaj Agger og Jeppe Illum manglede skarpheden i de afgørende situationer. Heller ikke Esbjerg var effektiv foran mål, og så blev det ved 0-0.

Jesper Sørensen havde kun foretaget en enkelt ændring i sin startopstilling i forhold til seneste kamp mod SønderjyskE. Efter sit sygdomsforløb gled Daniel A. Pedersen ind i start-11eren for første gang i sæsonen, hvor han erstattede Bjarni Vidarsson.

SIF kom godt fra start og fik fint fat i spillet, men der skulle gå næsten otte minutter, før kampens første skud på mål blev løsnet. Det stod Mick van Buren for, men Esbjerg-forsøget strøg lige forbi mål. I næste angreb fik Nicolaj Agger en gylden chance for at bringe SIF på måltavlen for første gang i sæsonen. Esbjerg-forsvareren Michael Jakobsen kiksede en tæming, så Agger kunne snuppe bolden og gå den direkte vej mod mål. Alene med Esbjerg-keeper Dubravka måtte Agger dog se sit forsøg fodpareret af den vestjyske keeper.

I det 11. minut strøg et skud af Jeppe Illum lige forbi den ene opstander efter godt erobringsspil af Morten Beck, og SIF virkede i det hele taget mest initiativrige i denne fase af kampen.

Esbjerg var dog ikke ufarlig, og på kampens første hjørnespark måtte Kasper Jensen ud i fuld længde for at vippe et hovedstød fra Micael Jakobsen over overliggeren. På det følgende hjørnespark var det Eddi Gomes, der var nærgående med et hovedstød og i de følgende minutter var det Esbjerg, der overtog kampen.

Dramatisk højdepunkt
I det 29. minut faldt halvlegens dramatiske højdepunkt, da Esbjergs Martin Pusic forsøgte at gå forbi Kasper Jensen i feltet. SIF-keeperen kastede sig, men rørte ikke Esbjerg-spilleren, der alligevel faldt omkuld, hvorefter dommer Benjamin Svedborg blev mødt af pibekoncert fra hjemmepublikummet for ikke at dømme straffespark og Jonas Knudsen af et gult kort for at brokke sig over situationen.

Esbjerg var farligst på sine standardsituationer, især hjørnesparkene, mens SIF lurede på kontrachancer. Tættest på for SIF inden pausen var igen Nicolaj Agger, der dog måtte se sit hovedstød stryge forbi målrammen i det 37. minut. I angrebet efter var Jakob Ankersen nærgående med et skud klaret i flyvende stil af Kasper Jensen, og derved blev det: Ingen mål i 1. halvleg, selvom SIF i indledningen havde chancerne til at slette nullet på måltavlen.

Reaktion fra bænkene
2. halvlegs første chance tilfaldt Esbjerg, der igen viste farlighed på et hjørnespark. Martin Pusic headede dog forbi efter at regnen var begyndt at sile ned over Blue Water Arena og en regnbue gjorde sig synlig over Kasper Jensens mål. Esbjerg kom i det hele taget bedst ud af kabinen fra 2. halvlegs start og havde flere tilbud i den indledende fase. Det blev dog ikke for alvor til noget, og Esbjerg-træner Niels Frederiksen reagerede med en dobbelt-udskiftning midtvejs i halvlegen.

Også Jesper Sørensen på SIF-bænken reagerede ved at tage Emil Scheel ud og erstatte ham med Adeola Runsewe. Den hurtige nigerianer gik ind i angrebets højre side, hvilket fik Nicolaj Agger til at trække ned på den centrale midtbane.

Efter 76 minutter kunne SIF være kommet på måltavlen, da Jeppe Illum blev revet omkuld i straffesparksfeltet Esbjerg-forsvareren .Eddi Gomes Dommer Svedborg slog dog afværgende ud med armene, og så gik SIF glip af en gylden chance fra 11 meterpletten.

Med fem minutter igen modtog Jens Martin Gammelby sit andet gule kort, da han sparkede bolden ud over sidelinjen efter at der var fløjtet for frispark, og så måtte han gå i bad før tid. Simon Jakobsen blev sendt på banen og erstattede Jeppe Illum i en taktisk manøvre for at holde defensiven i de sidste fem minutter.

SIF spiller igen på søndag i Slagelse, hvor FC Vestsjælland tager imod. Næste hjemmekamp er søndag den 31. august, hvor de danske mestre fra AaB besøger Mascot Park.