3. december 2011

Magtdemonstration af SIF

Vejrguderne prøvede at fortælle et eller andet denne regnfulde lørdag aften, men SIF-erne talte med større bogstaver og vandt med imponerende 4-2 over AaB.

I en kamp med tempo og mål af den kaliber, som der blev fremvist i dag på MASCOT PARK, er der simpelthen ikke behov for anden indledning til et kampreferat, end at minde om, at der med en tomålssejr til Silkeborg kunne ske forskydninger i tabellen, idet AaB kun lå tre point over SIF før dagens kamp – som derfor kunne sende 6. pladsen til Silkeborg vinteren over.

Medrivende start
Christian Holst modtog bolden i det tredje minut, og fra kanten af feltet blev AaB-forsvaret skåret op med en kort indenomsaflevering til Henrik Tømrer Pedersen, der nåede den og fik afsluttet godt – men kampens første chance endte med, at anførerens skud strøg fladt forbi det lange hjørne.

Fire minutter senere var der en åbning i den modsatte ende af banen, da AaB’s Lasse Nielsen kom fri på højrekanten og fik slået et fladt indlæg ind imod forreste stolpe, hvor der heldigvis ikke var nogen af de sortklædte AaBere. Til gengæld kom udeholdets nr. 11, Nicklas Helenius, susende ved den bagerste stolpe, men han manglede en tre-fire støvlestørrelser, eller et af sidste weekends vindstød, for at nå frem til bolden.

… og smukt skabelon-mål!
SIFerne viste hurtigt tænder igen, og det som senere skulle vise sig blot at være en flot generalprøve, var et smukt angreb med både Bech, Holst, Risgård og Tømrer som spilstationer – inden Christian Holst efter at have startet det – kom flot til afslutning. Men nej, det skulle ikke være lige nu, at der kom en scoring.

De fire offensive kreatører havde dog en plan, for mønsterangrebet gentog sig, denne gang var det efter et indkast fra Kasper Risgård, at Jesper Bech kunne spille bolden i dybden til Tømrer, der afleverede højt mod bagerste stolpe, hvor Christian Holst headede videre til Bech, der var kommet helt inder mål – og satte bolden i kassen med en afbalanceret inderside. 1-0 efter 11 flotte minutter.

Glæden varede kun i seks minutter
AaBerne havde dog langt fra meldt sig ud af kampen, selvom det var SIF, der lagde det tungeste pres og havde bolden mest. Kun seks minutter efter føringsmålet og med jublen fra MASCOT PARK stadig hængende i ørende, slap AaBs Nicklas Helenius fri i højresiden og ramte Henrik Dalsgård inde foran må med en følt aflevering. Han var sikkerheden selv, og derfor stod der nu pludseligt 1-1 efter kun 17 minutters spil.

’SIF-spil’ og farlige døbolde
I fraværet af karantæneramte Christopher Poulsen var det midterforsvarer Jesper Mikkelsen, der tog de ekstra løbeture for at afvikle hjørnesparkene med venstrebenet. Dødboldene gav muligheder – men det var det så kendte ’SIF-spil’, altså  de tålmodige, korte afleveringer, der kendetegnede denne periode i kampen.

Martin Ørnskov startede midt i halvlegen endnu et af disse mønsterangreb. Den lynhurtige og regnvåde bane gjorde nemlig Silkeborg-spillernes vante pasninger endnu sværere at dæmme op for end vanligt, og derfor gav fire hurtige SIF-berøringer fra midten af banen – hvor Ørnskov startede det – en farlig åbning i AaBs straffesparksfelt. Ørnskov, der nu var løbet helt med frem, valgte afleveringen i stedet for skuddet, og resultatet var desværre, at der ikke kom en reel afslutning ud af det flotte opspil.

Nicklas Helenius var stadig en evig trussel, og ligeledes kom SIFerne igennem til flere angreb, men den efterhånden sjaskvåde bane gjorde det ikke nemt at holde styr på alle afleveringerne for nogen af holdene og halvlegen endte uden flere scoringer, men desværre med at en skadet Daniel A. Pedersen måtte udgå i det 40. minut. Han blev ersttatet af Simon Jakobsen.

Anden halvleg var purung, da den gamle målræv slog til
En enkelt udskiftning havde udeholdet foretaget i pausen, da Jakob Ahlmann blev skånet for mere regn og i stedet erstattet af Patrick Kristensen, men det kunne ikke forhindre Tømrer i at lyne. For kun fem minutte rinde i anden halvleg fejlbedømte Kenneth Emil Petersen bolden i AaB-forsvaret, og tilbagelægningen blev i stedet til en glimrende frispilning til Henrik Tømrer Pedersen, der som en tålmodig vårhare i december altid vil være, var iskold, snurrede rundt om sig selv og satte bolden fladt i netmaskerne. Sådan – og der var nu både varme i bane og sæder på MASCOT PARK. 2-1 til SIF.

AaB forsøgte sig med et offensivt modtræk, da Anders Due kort efter blev ofret til fordel for altid farlige Kayke, men det gav ikke de store ændringer i den lige kamp, for SIF havde stadig spilovertaget, i en kamp der, bogstaveligt talt, bølgede frem og tilbage i regnens drivvåde greb.

Mikkelsen-frispark og Risgård-kasse – 3-1!
Bedst som kampen havde stabiliseret sig igen ovenpå SIF-scoringen, gav en af dødboldene bonus. Jesper Mikkelsen tog frispark i højresiden og kort udenfor AaB-feltet slog han en perfekt bold lige ind i hovedet på en fremadstormende  Kasper Risgård, der elegant satte hovedet på og bragte SIF foran med imponerende 3-1 efter 66 minutter.

Byger af mål og 4-1
Fire minutter var gået og efter en centring fra Dennis Flinta landede bolden hos Tømrer, der nærmest uden at kigge op fandt den centimeter af plads, hvor Jesper Bech søgte ind frie Tømrer med følt indlæg til Jesper Bech, og de fandt hinandne som i Horsens: Nærmest i blinde. Smukt, smukt mål.

Kayke fik reduceret til 4-2 kort efter, men det var publikum ligeglade med, for SIF holdt den flotte føring og sejrede sig forbi AaB i tabellen. SIF overvintrer på en stærk 6. plads – og faktisk som Superligaens 2. mest scorende hold.

Hvis nogen skulle være i tvivl, så var det en flok meget glade spillere og trænere, der sammen sang så højt i omklædningsrummet efter sejren, at det gamle Stadionhus på MASCOT PARKs mure skælvede … ligesom modstanderne vil komme til det i forårssæsonen 2012.