31. august 2014

Målforbandelsen brudt for SIF

SIF jagtede sejren mod AaB til det sidste, men måtte nøjes med 2-2. Det gode: Målforbandelsen blev brudt med to mål af Emil Scheel. Det onde: SIF havde rigeligt med chancer til sejren.

Emil Scheel brød SIFs målforbandelse med to mål i 1. halvleg, da det søndag eftermiddag blev 2-2 mod AaB. Det var naturligvis tilfredsstillende med to mål efter fem kampe uden, men SIF havde rigeligt med chancer i løbet af 2. halvleg til at kunne have skabt sejren. Nicolai Larsen i AaB-målet havde dog valgt at fejre sin landsholdsudtagelse med en stor kamp i gæsterne bur, og dermed måtte SIF nøjes med 2-2.

I konsekvens af de manglende mål hidtil i sæsonen havde cheftræner Jesper Sørensen valgt at rokere lidt om på sine brikker. Formationen var ændret til 3-5-2 – altså to deciderede angribere på toppen, og på besætningen af pladserne var den mest bemærkelsesværdige ændring, at sidste sæsons topscorer, Morten Beck, måtte tage plads på bænken, mens erfarne Jesper Bech fik sæsondebut i startopstillingen.

Men SIF fik ikke den start på kampen, de kunne have drømt om. Allerede i det ottende minut kom AaB foran, da Anders K. Jacobsen fik lov at brysttæmme en fremlægning fra Rasmus Würtz på kanten af SIF-feltet, vende rundt og sparke den fladt i nettet uden chance for Kasper Jensen.

Hurtig udligning
Nedturen fik dog ikke lov at sætte sig hos SIFerne, for blot to minutter senere brød Emil Scheel den målforbandelse, der har forfulgt oprykkerne fra Søhøjlandet i de første fem kampe. På et hjørnespark steg midtbanespilleren til vejrs og dirigerede bolden i nettet til 1-1 og stor, forløsende jubel blandt SIF-fansene på Mascot Park, der taktfast blev akkompagneret af seks stemningssættende trommeslagere.

I fortsættelsen blev kampbilledet tydeligere og tydeligere. AaB havde bolden mest, og SIF flyttede mange med frem, når bolden blev erobret. Chancemæssigt fordelte tingene sig nogenlunde ligeligt foran de to mål. Nicklas Helenius var tæt på med et lumsk hovedstød i det 25. minut, der dog sneg sig over tværribbben, mens Nicolaj Agger efter en halv time manglede det rigtige træf på bolden, da Illum lagde bolden ind i feltet efter en hurtig omstilling.

I halvlegens sidste minut kom SIF på 2-1, da der blev begået straffespark mod Nicolaj Agger. Emil Scheel omsatte med usvigelig sikkerhed chancen fra 11 meterpletten til pauseføring for SIF. To mål i én halvleg, begge af SIF. Humøret var højt på Mascot Park, da spillerne gik til the.

Underholdning i 2. halvleg
SIF kom bedst ud af kabinen fra 2. halvlegs start med aggressivt presspil på midten af banen og gode chancer til både Illum og Agger indenfor det første minut. AaB svarede igen med skudforsøg af Nicklas Helenius og Risgård – alt sammen indenfor de første fire minutter af halvlegen. Det varslede høj underholdning – også i 2. halvleg på Mascog Park.

Nicolaj Agger var tæt på 3-1, da han erobrede bolden ved midterlinjen og gik direkte mod mål. Hans skud efter at have afdriblet Kenneth Emil Pedersen i AaB-forsvaret blev dog lige akkurat afværget til hjørnespark af AaB-keeper Nicolai Larrsen, og på hjørnesparket headede Flinta bolden videre til Agger, der tæt under mål headede over. To rigtig gode tilbud til SIF-angriberen.

Midt i halvlegen trak Jesper Sørensen den dobbelte målscorer, Emil Scheel, ud af kampen og sendte Thorbjørn Holst Rasmussen ind på midtbanen for at styrke defensiven. AaB havde fortsat bolden mest, men SIF var farlige på omstillinger, og Daniel A. Pedersen var tæt på at bringe SIF på 3-1 med et kvarter igen. Hans skud blev dog klaret af AaB-keeper Nicolai Larsen. Få minutter senere var Illum i en hurtig omstillng også tæt på, men måtte se sig skud gå lige forbi.

Og bedst som 3-1 målet udeblev slog AaB til i den anden ende. På kanten af off-side modtog indskiftede Henrik Dalsgaard bolden i højre side og sendte den ind til Anders K. Jacobsen, der sikkert sendte den i nettet med et fladt skud. 2-2 og udsigt til 10 nervepirrende afslutningsminutter på Mascot Park.

SIF jagtede fortsat sejren med gode skudforsøg af Thorbjørn Holst Rasmussen og Daniel A. Pedersen og en friløber til Niccolaj Agger, men hver gang stod den nybagte landsholdskeeper fra AaB, Nicolai Larsen, i vejen.

Næste kamp for SIF er igen på Mascot Park, når FC Nordsjælland kommer på besøg efter landskamppausen. Det er søndag den 14. september kl. 14.00

Superligaen, 6. spillerunde, 31. august 2014 kl. 13.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF-AaB 2-2 (2-1)
Mål: 0-1 Anders K. Jacobsen (8.), 1-1 Emil Scheel (10.), 2-1 Emil Scheel (45., straffespark), 2-2 Anders K. Jacobsen (78.)
Advarsler: Nicklas Helenius, Henrik Dalsgaard, AaB,.
Tilskuere: 3.067
Silkeborg IF (3-5-2): Kasper Jensen – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Jesper Mikkelsen – Frank Hansen, Jesper Bech, Daniel A. Pedersen, Emil Scheel (67.: Thorbjørn Holst Rasmussen), Nicolaj Ritter – Jeppe Illum (83.: Morten Beck), Nicolaj Agger (89.: Adeola Runsewe).
Cheftræner: Jesper Sørensen
AaB (4-4-2): Nicolai Larsen – Patrick Kristensen, Kenneth Emil Pedersen, Kasper Pedersen, Danny Gorter (70.: Thomas Enevoldsen) – Frederik Børsting (60.: Henrik Dalsgaard), Kasper Risgård, Rasmus Würtz (87.: Thomas Augustinussen), Nicolaj Thomsen – Anders K. Jacobsen, Nicklas Helenius.