26. august 2016

Lige ved og næsten i Randers

Silkeborg IFs Superliga-mandskab måtte til aften se sig besejret 0-1 af Randers FC på et mål, som ikke skulle have været godkendt.

Silkeborg IF var tæt på at hive point med hjem til Søholt, da man fredag aften tørnede sammen med Randers FC. Efter en flot fight måtte holdet dog se sig besejret 0-1 på mål af Mikkel Kallesøe. Et mål, som aldrig skulle have været godkendt, da tv-billederne efterfølgende viste, at bolden kort forinden havde passeret Silkeborg IFs baglinje.

Forud for aftenens kamp på BioNutria Park havde Peter Sørensen foretaget enkelte ændringer på det SIF-mandskab, som tabte 1-5 til Viborg i sidste weekend. Cheftræneren havde valgt at foretage et systemskifte, således at man til kampen spillede med en 4-1-4-1-formation med Helenius som enlig angriber. Davit Skhirtladze var af den grund blevet rykket ud på højrekanten, Emil Scheel spillede centralt sammen med Mikkel Vendelbo, og Martin Thomsen fungerede som balancespiller bag midtbanekæden.

På trods af den mere kompakte opstilling var det hjemmeholdet fra Randers FC, der spillede sig frem til kampens første store chance efter fem minutter. Et indlæg bag om Dennis Flinta og Jens Martin Gammelby blev pludseligt farligt, og Mikkel Hallesø kunne frit heade bolden mod SIF-målet, hvor Jens Rinke heldigvis stod godt placeret.

Næste chance tilfaldt også Ólafur Kristjánssons tropper halvejs inde i første halvleg. En farlig tilbagelægning fra Jens Martin Gammelby resulterede i en hel fri afslutningssituation for hjemmeholdets Kasper Fisker, der kanonerede bolden over nærmeste opstander. Minuttet efter var Randers på spil igen, da Mads Fenger med et par smarte driblinger i SIFs venstreside kom til en farlig afslutning, som Jens Rinke parrerede ud til hjørnespark.

Kold dukkert inden pausen
Efter de indledende Randers-chancer kom SIF-drengene bedre med i kampen, og de forsøgte så vidt muligt at stå kompakte på egen banehalvdel og ellers være effektive og direkte, når chancen bød sig. Bedst som der var optræk til et lille overtag for Helenius og kompagni, slog Randers til.

En skidt clearing fra Dennis Flinta i det 35. minut blev tacklet af Kasper Fisker, som hurtigt lagde bolden til rette for Mikkel Kallesøe, der med en stiv tå over i det lange hjørne passerede en sagesløs Jens Rinke i SIF-målet. Tv-billederne viste efterfølgende, at målet ikke skulle have været godkendt. Kort forinden, Kallesøe sparkede den i kassen, havde bolden nemlig passeret baglinjen, hvorfor der i stedet skulle have været fløjtet et målspark til SIF.

Føringsmålet affødte ikke desto mindre en trodsreaktion fra Peter Sørensens udvalgte, og i de sidste 10 minutter af første halvleg blev spillet flyttet længere op på Randers’ banehalvdel. Farlige chancer blev det ikke til, men der var af flere omgange optræk til noget positivt

Aggressiv start på anden halvleg
Efter pausen fortsatte drengene fra Søholt de positive takter, første halvleg blev afsluttet med. Allerede efter to minutters spil var Emil Scheel på spil med et giftigt frispark fra distancen, der voldte Hannes Thor Halldórsson problemer i Randers-målet.

Den aggressive tilgang var til gengæld ved at koste dyrt på en omstilling efter knap 70 minutters spil. Her var først Kasper Fisker og sidenhen Viktor Lundberg ved at bringe Randers yderligere i front, men bolden passerede snært forbi Jens Rinkes fjerneste stolpe.

Som anden halvleg skred frem, overtog Randers mere og mere af spillet, og SIF-drengene kæmpede bravt for at spille sig frem til chancer i den modsatte ende. Efter 83 minutter var Mikkel Vendelbo dog meget tæt på en reducering, da han afsluttede lige over Randers-målet efter et langt indkast.

I de afsluttende minutter jagtede Silkeborg-mandskabet en udligning, og Skhirtladze havde i overtiden en stor chance, men ind ville bolden desværre ikke. Kampen endte derfor med en Randers-sejr på et mål, som altså ikke burde have været godkendt.

Næste opgave for SIF er allerede på tirsdag, når holdet møder Aabyhøj IF i DBU Pokalen. Næste Superliga-kamp er den 11. september ude mod SønderjyskE.

Alka Superligaen, 7. spillerunde, fredag den 26. august kl. 18.00 på BioNutria Park:
Randers FC – Silkeborg IF: 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Mikkel Kallesøe (35.),