14. april 2010

Klart nederlag mod Randers

SIF hjalp igen modstanderne alt for let i gang, da det i onsdagens kamp mod effektive og determinerede Randers FC blev til et nederlag på 1-3 trods Martin Ørnskovs mål til 1-1.

Silkeborg IF tog onsdag aften imod naboerne fra Randers FC, som dukkede selvtillidspumpede og revitaliserede op i Silkeborg oven på den fremragende stime på 10 kampe i streg uden nederlag – og fuld gevinst mod FC København i weekenden.

Omvendt gik SIFerne ind til kampen med to friske nederlag i bagagen – men til gengæld kunne de rød-hvide jo nok godt huske, hvordan begge efterårets besøg i Randers gav sikre, silkeborgensiske sejre.

Cheftræner Troels Bech havde foretaget et par ændringer i holdopstillingen, hvor Jim Larsen igen meldte sig kampklar, mens Peter Degn vendte tilbage fra karantæne. Også anfører Henrik "Tømrer" Pedersen startede inde, hvilket gav en opstilling med Lasse Heinze på målet bag et forsvar med Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen – og så Tømreren på venstre back, mens Christopher Poulsen var rykket frem og tog sig af venstrekanten på midtbanen.

I den modsatte side huserede Peter Degn, mens maskinrummet blev udgjort af Frank Hansen og Martin Ørnskov – med Jesper Bech og Rajko Lekic liggende foran sig.

Hurtigt pasningsspil
For kun anden gang i sæsonen magede lodtrækningen det således, at SIF angreb ned mod egen fantribune i første halvleg. Første gang det skete var i decemberkampen mod Brøndby – og da gik det da vist udmærket alligevel.

SIF erobrede det tidlige initiativ i kampen, og der var god sammenhæng mellem kæderne og præcision i afleveringerne i kampens indledning, hvor Randers blev trykket langt ned – eller LOD sig trykke langt ned – for at lukrere på omstillingsspillet og de lange bolde.

SIF derimod forsøgte at trodse banens ringe beskaffenhed med hurtigt pasningsspil – og det lykkedes overraskende nok altså fint i de første minutter.

SIF fik kampens første hjørnespark i det femte minut, men dommer Michael Johansen stoppede spillet, da Rajko Lekic måtte i græsset med en flækket læbe efter et møde med Søren Jensens albue.

Forsvarskoks og 0-1
Det gode spil til trods måtte SIFerne indkassere et tidligt Randers-mål.

Jim Larsen mistede et skridt og dermed bolden i egen forsvarskæde – og det udnyttede Yura Movsisyan prompte med et brag af et langskud, der hvislede i nettet til 0-1.

Kæmpe forsvarskoks af SIF og en ordentlig spand isvand i hovedet oven på den ellers lovende start.

Minuttet efter havde Rajko Lekic nær udlignet, da Peter Degn fik headet en bold skråt bagud til Lekic, der flugtede – men lige over Kevin Stuhr Ellegaards mål.

Ørnskov til 1-1!
SIF bibeholdt optimismen i opspillene – men kom ikke frem til deciderede chancer. I stedet begyndte gæsterne at overtage mere og mere af boldbesiddelsen, men den blev ikke behandlet særlig godt af Randers-spillerne, der nærmest virkede uinteresserede i at have bolden – den skulle bare langt, langt væk fra eget mål så hurtigt som muligt.

Og når nu ikke Randers ville have bolden, så var det jo heldigt, at SIF gerne ville. Og det gav så en fortjent udligning efter 17 minutters spil.

Peter Degn fejrede sin tilbagevenden efter karantæne med et trademark-slået højrebensindlæg til bageste stolpe, hvor Christopher Poulsen lurede. Han headede bolden på tværs ind i det lille felt – og her dukkede Martin Ørnskov op med en sikker højrefod og sit tredje sæsonmål – og i øvrigt det andet mod Randers FC: 1-1!

Movsisyan til 1-2
Randers fik næste chance i kampen – ti minutter senere – da Christopher Poulsen mistede bolden på midten og dermed satte en RFC-kontra i gang. Mikkel Beckmann spurtede af sted og centrede på tværs til Søren Jensen, der dog måtte se Lasse Heinze redde sit skud fra en meget spids vinkel.

Netop Christopher Poulsen måtte finde sig i at blive fældet ganske mange gange på mere eller mindre brutal vis i den første halve time – men utroligt nok fik ingen af Randers-spillerne advarsler i situationerne.

Der blev losset og losset fra gæsternes side – og det gav nogle farlige dybdeløb fra Movsisyan og Beckmann.

Et af disse faldt i det 35. minut, hvor Randers FC bragte sig foran efter netop kick and rush-opskriften.

En laaaaang bold blev løbet op af den farlige Yura Movsisyan, der sprintede fra samtlige SIFere – rundede Lasse Heinze – og puttede bolden sikkert i nettet til 1-2 med sin anden scoring i kampen.

Det var meget, meget primitivt og meget, meget effektivt, hvad Randers FC leverede – en ikke helt ueffen evne at have i fodbold, hvor skønhedspriser alligevel ikke kan indløses i en point-automat.

Poulsen tæt på i to omgange
SIF kom tæt på endnu en udligning i det 43. minut, da et hjørnespark blev mødt af Christopher Poulsens pandebrask og styret mod mål – men Anders Egholm stod i vejen, og Dennis Flinta kunne ikke omsætte returbolden i noget særligt, da han hårdt presset prøvede lykken med et saksespark.

Christopher Poulsen stod igen for den næste afslutning, da han overraskende kompetent sendte en højrebensflugter mod kassen, men på ny måtte han se sit gode forsøg blokeret.

Og dermed kunne Randers FC sætte sig ind til pauseteen med en føring på 1-2.

Afventende og farligst
SIF åbnede anden halvleg bedst med flere gode angreb, men Randers stod for halvlegens første afslutning, da Movsisyan igen prøvede lykken fra distancen – denne gang uden at blive farlig.

Og dermed syntes billedet fra første halvleg altså at gentage sig – med SIF som den bolddominerende part og Randers som den afventende og dog farligste.

Dette på ny eksemplificeret i det 53. minut, hvor Movsisyan igen lurede med en fin afslutning, men denne gang måtte han se sit skud blokeret.

Rajko på stolpen
Med en god halv time igen kunne det konstateres, at Randers havde tingene lige præcis, som de gerne ville have det. En føring forsvaret med en ultrakompakt defensiv mod et SIF-hold, som ikke havde nøglerne til at låse blokken op. Indtil videre i hvert fald.

I det 61. minut blev SIF dog igen farlige, da Christopher Poulsen – som tilsyneladende befandt sig godt i sin på dagen mere offensive rolle end vanligt – trak ind i feltet og afsluttede. Men den nyslåede kantspiller kunne kun se til, da en Randers-forsvarer blokerede skuddet

Christian Holst blev sendt i spil i stedet for Henrik "Tømrer" Pedersen, hvilket fik Christopher Poulsen til at overtage backen og Holst venstrekanten.

Og sekunder senere var SIF millimeter fra en udligning, da Jim Larsen headede en bold videre i feltet til Rajko Lekic, der flugtede – men måtte se bolden tage den gale side af stolpen.

Projektil-skud
I de næste momenter dummede SIFerne sig flere gange med tåbelige boldtab og afleveringer lige til modstanderne. Og da gæsterne sagtens kunne finde ud af at lade tiden gå, gik både sekunder og minutter alt for hurtigt i denne fase.

Næste chance kom i det 74. minut, da Mikkel Beckmann vanen tro faldt fjerlet i en duel. Frisparket blev sparket direkte fra lang afstand af Yura Movsisyan – men Lasse Heinze reddede i fin stil.

SIF svarede igen med et godt angreb, som Rajko Lekic fik et hjørnespark ud af til sidst – og dette nåede Jim Larsen øverst på med et hovedstød, der strøg en meter forbi.

Tættere på kom Jesper Bech med et projektil af et skud i det 76. minut, men Kevin Stuhr Ellegaard parerede.

Thomas Hansen erstattede Thorbjørn Holst Rasmussen i det centrale forsvar med SIFs anden udskiftning.

Kampen lukket: 1-3
Men et lille kvarter før tid så det ud som om, at kampen blev afgjort.

Mikkel Beckmann tog – med hånden, så det ud til – bolden med sig i venstresiden og skar ind i banen. Herfra satte han med en forrygende solotur en hel armé af SIF-forsvarere af, før han tørt bragede bolden i nettet med sit giftige venstreben – 1-3 til Randers FC, som altså så ud til at skulle fortsætte den sindssygt imponerende stime af flotte resultater.

SIF forsøgte at presse spillet op, men gæsterne stod – næppe overrumplende – bastant og determineret afvisende.

Med nederlaget dumper SIF ned på SAS Ligaens sjetteplads – men der er altså kun tre point op til tredjepladsen.

Næste udfordring er FC Nordsjælland, der gæster Silkeborg Stadion på søndag klokken 14.00.

• 0-1 Yura Movsisyan (9)
  • 1-1 Martin Ørnskov (17)
  • 1-2 Yura Movsisyan (35)
  • 1-3 Mikkel Beckmann (78)