8. april 2009

Klar sejr over stædige Roskilde

FC Roskilde holdt stand i lang tid, men da Tømrer havde bragt SIF i front, var der ikke mere at rafle om. Rajko Lekic scorede til 2-0 på en smuk flugter, mens det blev 1-2 på straffe i overtiden.

Never change a winning team.

Dét syntes at være devisen fra SIFs cheftræner Troels Bech, der for fjerde kamp i træk havde valgt den samme startopstilling, da Silkeborg IF skærtorsdag rejste til det sjællandske for at bide skeer med FC Roskilde.

Det betød, at Kenneth Falkenberg vogtede buret med Steven Lustü og Thorbjørn Holst Rasmussen foran sig – og Dennis Flinta og Renato Arapi på backpladserne.

Centralt lå Martin Ørnskov defensivt og Steffen Ernemann offensivt – mens Peter Degn og Martin Svensson tog sig af kanterne.

Helt fremme den hyperfarlige frontduo, Henrik "Tømrer" Pedersen og Rajko Lekic, der til sammen inden kampen var noteret for 25 mål i Viasat Divisionen. Dén total blev øget undervejs…

Fantastisk Degn-afslutning
FC Roskilde åbnede ellers kampen bedst på det intime Roskilde Idrætspark. Første tilbud kom allerede i det tredje minut, da Toke Morsing erobrede bolden fra Dennis Flinta og trykkede af fra en spids vinkel – men Kenneth Falkenberg fik pareret til hjørnespark uden den store fare på færde.

SIF kom dog hurtigt bedre med, og efterhånden begyndte det at ligne en tendens med mere og mere boldbesiddelse til gæsterne.

De rød-hvide kom frem til flere på hinanden følgende farlige indlæg, som voldte målmand Claus Belling og den øvrige Roskilde-defensiv visse problemer – men uden at komme frem til afgørende muligheder.

Bedste chance til SIF kom efter ti minutter, da Peter Degn sendte et krydsermissil af et skud af sted, men bolden hvislede en halv meter forbi målhjørnet – ellers en fantastisk afslutning.

Kompakt FCR-defensiv
Roskilde spillede meget forudsigeligt på ultralange bolde frem mod den lynhurtige Duracell-kanin Jeppe Kjær – men Steven Lustü og Thorbjørn Holst Rasmussen havde godt fat i den lille spirrevip af en spydspids.

Resten af hjemmeholdets spillere trak sig helt ned omkring eget felt, hvorfra de forsvarede sig i en kompakt defensiv.

Alligevel snød Henrik "Tømrer" Pedersen forsvaret, da han modtog et langt indkast fra Steffen Ernemann i venstre side. Tømrer rykkede ned langs kanten og spillede på tværs mod Rajko Lekic – men afleveringen var for upræcis på den ellers store chance.

Men der VAR optræk til en SIF-scoring i Roskilde Idrætspark, hvor gæsterne sad tungt på tingene.

Presset intensiveres
Og dén scoring var tæt på at falde efter 21 minutter og et hjørnespark, hvor bolden blev flikket videre ind i det lille felt. Her forsøgte Rajko Lekic sig med et blødt saksespark – der dalede ned i nettaget på den gale side af overliggeren.

Og to minutter senere var det så Steffen Ernemann, der forsøgte sig med et skud bagom ryggen efter indlæg fra Dennis Flinta – men igen lige forbi.

Presset blev mere og mere intensivt mod Claus Bellings mål, som minutterne tikkede af sted.

Og igen – efter endnu et hjørnespark – kom SIF tæt på i det 27. minut, da Martin Ørnskov mødte bolden og afsluttede med pandebrasken; desværre lige på keeperen.

Thor tæt på
SIFernes største fjende i første halvleg var dem selv – stort set kun når en af de alarmerende mange fejlafleveringer fandt sted, fik FC Roskilde-spillerne mulighed for at stikke af sted.

Men det var stadig SIFerne, der pressede på – og efter 35 minutter var det i to omgange tæt på. Først med en knaldhård – men blokeret – Martin Svensson-afslutning, hvorefter Thorbjørn Holst Rasmussens venstrebensskud ligeledes blev blokeret til at dumpe ned i nettaget på den forkerte side.

Og kort efter afsluttede Steffen Ernemann et mønsterangreb med et hårdt skud fra kanten af feltet – der bragede lige forbi – mens også Martin Ørnskov og Renato Arapi fik sparket på mål.

Stadig var Roskilde dog ikke til at afskrive med de hurtige kontraangreb, hvor især Jeppe Kjær og Toke Morsing kom frem til et par situationer, der lugtede en lille smule af noget – uden helt at blive farlige.

Men på trods af den store spil- og chance-dominans måtte SIFerne altså tage til takke med en pausestilling på 0-0.

Degn tæt på i to omgange
Anden halvleg begyndte en smule trægt for gæsterne, der skulle fire-fem minutter hen, før første halvlegs-presset blev genoptaget.

Men dét blev det så også – det ene angreb efter det andet skyllede ned mod hjemmeholdets mål, men de helt store chancer lod vente på sig.

Peter Degn kom tæt efter 55 minutter, da Henrik "Tømrer" Pedersen spillede på tværs – men en god redning af Claus Belling sørgede for den fortsat målløse stilling på den ikke fungerende måltavle.

Og to minutter senere var Degn igen tæt på, da han fik headet lige over på et fint indlæg fra Dennis Flinta.

Efterhånden utroligt, at SIF ikke var foran.

Tømrer til 1-0!
Men i det 57. minut gik den så heller ikke længere for FC Roskilde. Steffen Ernemann servede en bold indover, som Rajko Lekic fik flugtet på. Skuddet blev blokeret, men på returen var Henrik "Tømrer" Pedersen hurtigt over bolden med et udstrakt højreben og 1-0 målet!

Det var Tømrerens 12. sæsonmål og mål nummer otte i de seneste seks turneringskampe – imponerende.

Målet løsnede gevaldigt op for SIFerne, der nu havde endnu bedre styr på tingene. Og Rajko Lekic havde nær gjort det til 2-0 med et frækt lob efter 66 minutter – men bolden prellede af på overliggeren. Ærgerligt for angriberen, der flere gange havde været særdeles tæt på – og igen kom det minuttet senere, hvor et optimalt Peter Degn-indlæg blev headet centimeter forbi af Lekic.

Debut til Morten Skov
Renato Arapi fik en ultratynd advarsel i en nærkamp – og det betyder karantæne i næste kamp. Det samme er der risiko for med Steven Lustü, men det kommer an på, hvor mange strafpoint, han bliver tildelt for sit gule kort fra første halvleg.

Simon Azoulay Pedersen kom i aktion med tyve minutter igen, da Martin Svensson udgik, og tre minutter senere foretog cheftræner Troels Bech en dobbeltudskiftning, hvor Thorbjørn Holst Rasmussen og Peter Degn gjorde plads til Stefan Schmidt og debutanten Morten Skov.

Martin Ørnskov blev herefter rykket ned i forsvaret, mens Stefan Schmidt og Simon Azoulay Pedersen placerede sig centralt på midtbanen. Steffen Ernemann gik ud i venstresiden, og Morten Skov overtog i højre.

Rajko til 2-0 – og 1-2 i overtiden
Med godt ti minutter igen lykkedes det så også – for første gang i foråret – for Rajko Lekic at komme på tavlen. Og det skete på umanerligt smuk vis.

Lekic modtog bolden omkring 12-13 meter uden for feltet – og med en brækkende flugter piftede bolden sig ind i nettet til stor jubel.

Det var Rajkos 15. sæsonmål – og dermed fik han igen skabt lidt afstand til Tømreren på topscorerlisten. Mon ikke dét faktum passede Lekic udmærket…

Med målet til 2-0 fes gassen forståeligt nok lidt ud af Roskildes ballon – og i stedet var det SIF, der pressede på for at gøre det til 3-0.

Men flere mål fik vi ikke i Roskilde-enden – i stedet begik Martin Ørnskov et straffespark på Jeppe Kjær i tre minutters overtid.

Kjær sparkede selv – og scorede sikkert. 1-2, hvilket blev facit.

Næste opgave for SIF er på mandag – 2. påskedag – hvor FC Fredericia gæster Silkeborg Stadion klokken 15.00.

• 0-1 Henrik “Tømrer” Pedersen (57)
  • 0-2 Rajko Lekic (79)
  • 1-2 Jeppe Kjær