11. september 2017

SIF led knebent nederlag i Aalborg

SIF måtte mandag aften se sig slået i Aalborg af AaB og led dermed det andet nederlag i træk. På trods af Jens Martin Gammelby’s fine udligning kort før pausen, vandt AaB 2-1 på et sejrsmål af Jannik Pohl på straffespark i starten af 2. halvleg. SIF blev dermed overhalet af AaB i tabellen og ligger efter otte runder næstsidst.

I den første kamp efter landskamppausen og transfervinduets lukning stillede SIF med to debutanter fra start, Mate Vadsadze og Gregor Sikosek, der begge blev hentet ind i de sidste dage af sommervinduet.

Den første chance i kampen kom allerede efter godt et minuts spil, da AaB-tjekken Pavol Safranko kom højest til et indlæg, men headede over mål. Indledningen blev præget af et AaB-hold i meget boldbesiddelse uden at det dog blev farligt, mens SIF’erne stod langt tilbage på banen og satsede på hurtige omstillinger efter bolderobring.

SIF-chance på omstilling
Netop en sådan situation førte til SIF’s første chance. Casper Sloth opfangede en slatten AaB-aflevering på banens midte og spillede dybt til Robert Skov. SIF-profilen blev dog tacklet i skudøjeblikket og måtte nøjes med hjørnespark, der ikke førte til noget.

I den anden ende var Jannik Pohl tæt på at slippe fri af Flinta, men SIF-anføreren kom godt tilbage og fik blokeret angriberens afslutning. Da var der spillet et kvarter i en kamp, der var mere taktisk præget end underholdende.

Georgiske tilbud
Kampen indtil da bedste forsøg stod AaB’s peruvianer, Edison Flores, for i det 22. minut, da han fyrede af fra distancen. Bolden strøg dog lige forbi Thomas Nørgaards mål. Det var signalet til at kampen løsnede lidt mere op. En hurtig omstilling tre minutter senere førte til SIF’s største chance. Robert Skov fandt Davit Skhirtladze dybt inde i AaB-feltet, men desværre for de sortklædte SIF’ere gik georgierens forsøg på tværs af målet og lige forbi fjerneste opstander.

Skhirtladze stod også fadder til næste SIF-tilbud, der faldt i det 38. minut. Robert Skov driblede ind i banen og lagde bolden for fødderne af SIF’s 8’er, hvis flade skud dog ikke voldte AaB’s nye svenske målmand, Jacob Rinne, problemer.

En forholdsvis stilfærdig 1. halvleg eksploderede i de sidste to minutter. Først bragte AaB sig foran 1-0 efter et hjørnespark, der blev forlænget af Pavol Safranko, så Jakob Blåbjerg kunne prikke bolden i nettet ved bagerste stolpe. Det lignede pauseføring til hjemmeholdet, men i et minuts overtid førte et SIF-hjørnespark til 1-1. Ibrahim Moro samlede bolden op udenfor feltet, kombinerede godt med Robert Skov, hvorefter Jens Martin Gammelby overtog den, vendte rundt inde i feltet og sendte bolden i nettet med vristen.

Straffespark til AaB
I 2. halvleg skulle man man kun seks minutter hen for at finde en ny scoring, desværre for SIF til AaB. Kristoffer Pallesen jagtede en bold i feltet, og Thomas Nørgaard dykkede ned i fødderne på AaB’eren. Dommer Jens Maae tøvede ikke og pegede på straffesparkspletten på trods af SIF-keeperens protester, og Jannik Pohl omsatte sikkert den store chance til 2-1 føring for AaB.

AaB havde i fortsættelsen initiativet med flere chancer som resultat. Filip Lesniak havde et godt skudforsøg lige forbi, og Pavol Safranko kom lige akkurat for sent til et indlæg med sit hoved. Også Rasmus Thellufsen bød ind med et godt skud. SIF havde svært ved at få fat i kampen og mistede bolden for hurtigt efter erobring. Tilskuerne på Aalborg Portland Park kvitterede for AaB-dominansen med taktfaste klapsalver.

Reaktion fra bænken
Fra bænken reagerede Peter Sørensen med en dobbelt indskiftning efter godt en times spil. Mate Vatsadze og Sammy Skytte gik ud og blev erstattet af Gustaf Nilsson og Marc Rochester Sørensen.

SIF fik bedre fat efter indskiftningerne, og selv om AaB også kom til chancer, var der grund til SIF-tro på udligning. Casper Sloth bød ind med et skud over mål, og Gustaf Nilsson, der skabte en del uro i AaB-forsvaret, havde også et godt skudforsøg fra spids vinkel. Mål blev det dog ikke til, og dermed måtte SIF gå fra banen med nederlag for anden superligakamp i træk.

SIF spiller igen allerede på fredag, når OB kommer på besøg på JYSK park med kampstart kl. 18.00.

Køb billet til kampen her.

Alka Superligaen, 8. spillerunde, mandag den 11. september 2017 kl. 19.00 på Aalborg Portland Park:
AaB – Silkeborg IF 2-1 (1-1)
Mål: 1-0 Jakob Blåbjerg (44.), 1-1 Jens Martin Gammeby (45.), 2-1 Jannik Pohl (51.,st.)
Advarsler: Kasper Risgård, Jannik Pohl, AaB, Simon Jakobsen, Ibrahim Moro, SIF.
Tilskuere: 4.808
AaB (4-4-2): Jacob Rinne – Kristoffer Pallesen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann – Edison Flores, Magnus Christensen (46.: Robert Kakeeto), Filip Lesniak, Kasper Risgård (39.: Rasmus Thellufsen) – Pavol Safranko (80.: Yann Rolim), Jannik Pohl.
Silkeborg IF (4-2-3-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Gregor Sikosek (86.: Mikkel Cramer) – Ibrahim Moro, Sammy Skytte (63.: Marc Rochester Sørensen) – Robert Skov, Casper Sloth, Davit Skhirtladze – Mate Vadsadze (63.: Gustaf Nilsson).
Manager: Peter Sørensen.