21. oktober 2017

Skov reddede sejren for SIF

På et mål to minutter inde i overtiden sikrede Robert Skov SIF sejren på 1-0 over SønderjyskE lørdag eftermiddag. En chancefattig kamp sluttede dermed lykkeligt for SIF.

Peter Sørensen måtte se bort fra en skadet Dennis Flinta, og i anførerens fravær havde Tobias Salquist fået startplads ved siden af Simon Jakobsen i det centrale forsvar. På den centrale midtbane var Sammy Skytte ude med karantæne – Moro og Casper Sloth varetog opgaven, og så var der georgisk dynamit i front med Davit Skhirtladze og Mate Vatsadze.

Kampen blev indledt som en åben affære med Ibrahim Moro med første forsøg – et godt fladt langskud lige forbi, og i den anden ende truede den tidligere SIF’er Emil Scheel med et gennembrud i højre side .Han valgte afleveringen frem for skuddet, og så blev situationen afværget i SIF’s centrale forsvar.

Rochester revet omkuld
Marc Rochester truede i dybden, men blev revet omkuld – uden at få frispark, og i den anden ende var Marko Mitrovic nærgående på hovedstød. Blot for at understrege et første kvarter med chancer i begge ender.

Herefter gik kampen ind i en slags stillingskrig, hvor SIF havde bolden mest, men ikke rigtigt fik spillet sig forbi SønderjyskE-kæderne og frem til chancer, mens gæsterne lurede på omstillinger, der aldrig for alvor kom. Bedste tilbud i den periode var Davit Skirtladzes skud i det 33. minut, der halvforkølet trillede forbi den ene SønderjyskE-opstander.

Halvlegen sluttede med et pænt SIF-pres, men hjemmeholdet kunne ikke være tilfreds med det antal chancer, spil-overvægten førte til.

Chance til Rochester
SønderjyskE kom bedst fra start i 2. halvleg, men det var SIF der fik den største chance. Davit Skhirtladze sparkede på mål udenfor feltet, bolden blev blokeret i gæsternes forsvar og røg hen for fødderne af Marc Rochester, hvis skudforsøg blev blokeret til hjørnespark.

Kampen virkede dog fortsat låst, og det virkede til at passe de sønderjyske gæster godt at stå afventende og kompakt i defensiven. I hvert fald havde SIF svært ved at åbne SønderjyskE’s defensiv, men kunne omvendt trøste sig med, at heller ikke gæsterne rigtigt kom frem til noget farligt.

Fra bænken forsøgte Peter Sørensen at bringe SIF ud af det målmæssige dødvande ved at skifte Gustaf Nilsson ind som erstatning for Mate Vatsadze.

En låst kamp
Det låste dog ikke kampen op for alvor, og SIF sled og slæbte for at spille sig frem til chancer overfor en kompakt sønderjysk defenvis. Jens Martin Gammelby forsøgte sig med et venstrebensspark, og Davit Skhirtladze havde et skud på kanten af feltet, der gik lige forbi, men store var chancerne ikke. Casper Sloth bød også ind, men alt i alt var det for lidt. SIF’s første forsøg indenfor rammen kom i det 80. minut – et hovedstød fra Tobias Salquist, som Sebastian Mielitz i SønderjyskE målet kunne gribe uden problemer.

I slutminutterne var det faktisk SønderjyskE, der var tættest på sejren en stor chance til først Marcel Rømer og i situationen lige efter Mitrovic, men Thomas Nørgaard klarede første forsøg, og Mitrovic sparkede forbi bolden i andet.

Det lignede 0-0, da SIF to minutter inde i overtiden fik frispark midt for mål – gunstig vinkel for Robert Skov, der kvitterede for muligheden ved at sende bolden i nettet til 1-0 på stort set kampens sidste spark. Sikke en afslutning på en ellers stilfærdig eftermiddag på JYSK park.

SIF spiller igen lørdag på udebane i Helsingør. Næste hjemmekamp er fredag den 3. november mod AC Horsens med kampstart kl. 20.15.