10. september 2018

SIF hev sig selv op ved hårrødderne

Bagud 2-1 så det sort ud for SIF mod Hvidovre, men to gode aktioner af Stephan Petersen og to mål af Ronnie Schwartz sørgede for SIF-sejr på 4-2.

SIF hang ude over kanten mandag aften i Hvidovre. Bagud 2-1 i begyndelsen af 2. halvleg lignede det en svær aften for SIF, men Michael Hansens mandskab fik hevet sig selv op af dyndet, og med to gode aktioner af Stephan Petersen vendte kampen. Først satte gjorde SIF-kanten forarbejdet til Marc Rochesters udligning, og siden stod han selv for målet til 3-2. Ronnie Schwartz lagde låg på med et snedigt mål til 4-2. Dermed vandt SIF en både tiltrængt og hårdt tilkæmpet sejr.

Michael Hansen havde rystet posen i forhold til seneste liga-kamp mod Fremad Amager. Peter Friis var valgt i målet, Simon Jakobsen i det centrale forsvar og Ronnie Schwartz havde fået startplads efter sin åbning af målkontoen fem dage tidligere i Sydbank Pokalen mod Brabrand. Magnus Mattsson havde måttet melde fra med en skade, hvilket gav Marc Rochester startplads på 10’er positionen lige bag Schwartz.

Drømmestart for SIF
SIF fik en fin start med mål allerede i det 7. minut. Et mønster-angreb bygget op i SIF’s højreside – Stephan Petersen i drev, Svenn Crone i overlap og flad aflevering mod midten – og her dukkede Ronnie Schwartz såmænd op, og hans vristspark svigrede ikke. Med højrefoden knaldede han bolden i nettet til SIF-føring.

Det var tæt på 2-0 blot fem minutter senere, da SIF’s Frederik Møller opfangede en bold midt på banen. Han lagde den straks frem til Ronnie Schwartz, der havde set at Hvidovre-keeper Alexander Horsebøg var langt ude. Han løftede bolden over målmanden, men måtte se Horsebøg få det yderste af neglene på og dirigere bolden til hjørnespark.

Fanget i ubalance
SIF lod sig presse for langt tilbage i banen efter føringen, og det straffede Hvidovre i det 22. minut. SIF blev fanget i ubalance, og en helt fri Louka Andreassen kunne sparke bolden i nettet bag Peter Friis.

SIF indledte 2. halvleg med farlighed og gode chancer til både Simon Jakobsen og Svenn Crone, men det  var Hvidovre, der kom foran. Kim Aabech slap fri, og Peter Friis gik ud i ham. Aabech prikkede bolden forbi Friis – og faldt. Og selv om det ikke så ud til, at SIF-keeperen havde kontakt med Hvidovre-angriberen, fløjtede dommer Jakkob A. Sundberg for straffespark. Aabech udnyttede sikkert chancen fra 11 meter pletten.

Stephan P. arkitekt bag to mål
SIF slog hurtigt tilbage, da Stephan Petersen satte Marc Rochester godt op i det 55. minut. Petersen drev bolden frem og spillede Rochester fri til skud, og fra en halvspids vinkel sendte SIF’s nr. 20 bolden forbi Alexander Horsebøg i Hvidovre-målet. Stephan Petersen havde selv sidste fod på, da SIF syv minutter senere kom foran 3-2. En skudfinte og et godt venstrebens-spark sendte bolden i nettet til SIF-føring. SIF-spillerne havde hevet sig selv op ad hullet og lignede nu en flok vindere.

Kampen blev definitivt afgjort et kvarter før tid på et tidspunkt, hvor Hvidovre pressede på for udligning. På en hurtig omstilling modtog Ronnie Schwartz bolden midt på banen, og han havde set at Hvidovre-målmand Alexander Horsebøg havde stillet sig langt ud. Schwartz sparkede resolut, og over næsten en halv banelængde løb bolden i mål til 4-2 til SIF.

SIF spiller hjemme på søndag, hvor Helsingør kommer på besøg på JYSK park med kampstart kl. 13.45. Køb billet til kampen her.

NordicBet Liga, 7. runde, mandag 10. september kl. 19.00 på Kæmpernes Arena, Hvidovre:
Hvidovre IF – Silkeborg IF 2-4 (1-1)
Mål: 0-1 Ronnie Schwartz (7.), 1-1 Louka “Prip” Andreasen (22.), 2-1 Kim Aabech (51., str.), 2-2 Marc Rochester (55.), 2-3 Stephan Petersen (61.), 2-4 Ronnie Schwartz (76.)
Advarsler: Nicolai Bak Johannessen , Kim Aabech, HIF, Marc Rochester, SIF.
Tilskuere: 1.023
Hvidovre IF (4-4-2): Alexander Horsebøg – Magnus Fredslund, Frederik Krabbe, Mohamed Diarra, Nicolai Bak Johannesen (69.: Frederik Emil Andersen) – Nicolaj Agger (82.: Lasse Brandt Hansen), Louka “Prip” Andreasen, Nicklas Bjerre Schmidt, Lirim Qamli (64.: André Bjerregaard) – Kim Aabech, Aleksander Lazarevic.
Cheftræner: Per Frandsen.
Silkeborg IF (4-4-1-1): Peter Friis – Svenn Crone, Simon Jakobsen, Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Stephan Petersen (71.: Casper Sloth), Mikkel Vendelbo, Mads Emil Madsen, Jeppe Okkels (89.: Dennis Flinta) – Marc Rochester (84.: Shkodran Maholli) – Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Michael Hansen.