18. oktober 2009

Højdramatisk 2-2 mod EfB

Christian Holst scorede kampens første mål allerede i det fjerde minut, da Silkeborg IF søndag smed en 2-0 føring væk i kampens slutning og måtte dele med 2-2 mod Esbjerg.

Silkeborg IF har givet hjemmepublikummet mange forrygende oplevelser i denne SAS Liga-sæsons første tredjedel. Anden tredjedel af turneringen blev søndag indledt med en kamp mod Esbjerg fB, der er det eneste hold, der hidtil har formået at besejre SIF i Silkeborg.

Et skadesplaget SIF-hold var kommet svækket ud af landskampspausen, og cheftræner Troels Bech havde kun 16 mand at vælge fra, da han satte sit hold til kampen. Det bestod af Lasse Heinze på målet, en flytning af Steven Lustü til højre back, Thomas Hansen og landsholdsspilleren Jim Larsen i centerforsvaret – og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen på venstre back.

På midtbanen lå Peter Degn til højre, Frank Hansen og Martin Ørnskov centralt – og den færøske landsholdsspiller Christian Holst til venstre.

Hængende bag den enlige angriber Rajko Lekic lå landsholdsspilleren Jesper Bech.

Holst til 1-0!
Sidste gang, Esbjerg fB spillede i Silkeborg, blev scoringen åbnet allerede efter 43 sekunder, da Tim Janssen bragte gæsterne i front. Så slemt skulle det ikke gå i dette tilfælde, for SIFerne lagde ganske udmærket ud – med bid i tacklingerne og godkendt pasningsspil.

Og mens det var EfB, der fik en drømmestart dengang i august, var det nu i stedet SIFerne, der kunne række hænderne mod himlen i kampens indledning.

For efter blot 4 minutter og 40 sekunder blafrede nettet bag EfB-keeper Lukas Hradecky. Det skete, da Jesper Bech fik skovlet bolden videre til Christian Holst på kanten af feltet – Holst tog et enkelt træk og diskede op med et følt højrebensskud, der sejlede i nettet.

1-0 til Silkeborg IF på Christian Holsts fjerde SAS Liga-sæsonmål!

EfB svarede nogle minutter senere igen med et godt pres mod SIF-målet, men hjemmeholdet fik raget kastanjerne ud af ilden.

Høj puls og høvl på overliggeren
Næste afslutning tilfaldt Esbjerg i kampens 13. minut, da Kevin Conboy langt ude fra prøvede lykkede med et udmærket venstrebensskud – som Lasse Heinze dog snildt kunne følge til dørs.

Og blot to minutter senere brændte det på i den anden ende, da Christian Holst lagde en bold indadskruet ind i feltet, som sejlede over både Rajko Lekic og Lukas Hradecky – og lige forbi målet. Jo, kampen levede i høj grad med en høj puls i begge ender.

Endnu tættere på kom SIF igen i det 20. minut, da Peter Degn på flotteste vis sprintede en dyb bold op på højrekanten og lige præcis nåede at smide et indlæg indover. Det så egentlig ikke ret farligt ud, men EfB-anfører Fredrik Bjørck gjorde alligevel situationen mere end almindeligt spændende, da han høvlede bolden på egen overligger, mens Lukas Hradecky tog sig af nedfaldsbolden – det lugtede ikke af den allerbedste kommunikation mellem den svenske anfører Bjørck og den finske reservekeeper Hradecky.

Intens forestilling
SIF spillede udmærket – og EfB i grunden ligeså – og det høje tempo blev fastholdt i boldomgangen. SIF forsøgte sig mest med korte og hurtige pasninger, mens EfBerne i stedet lagde vægt på lange bolde frem mod Tim Janssen og Jesper Lange – uden det store held. Farligst blev gæsterne, når Peter Nymann på højrekanten blev sat i scene, men anfører Henrik "Tømrer" Pedersen havde for det meste godt styr på sine sager, selv om han blev overlistet et par gange.

Samtidig havde SIFerne fint held med at spille rundt om det ellers ofte meget intensive EfB-pres, og gæsterne løb en del forgæves i de rød-hvides kombinationer.

Den intense forestilling udmøntede sig også i tre advarsler i den første godt halve time – for SIF til Peter Degn og Martin Ørnskov, mens Kevin Conboy trak en ostemad for gæsterne.

Stående applaus
SIF havde mange indlæg især efter frispark, men der var ikke nok kvalitet i boldene – hvilket især normalvist indlægs-sikre Peter Degn måtte tage sin del af skylden for.

På den led smed SIF et par ellers fine muligheder lidt for nemt væk, men hjemmeholdet mistede nu ikke momentum eller humør af den grund. Der var således fine takter over de rød-hvides opspil, som i flere tilfælde var flot gennembroderede – og publikum kvitterede da også med stående applaus mod halvlegens slutning, hvor SIF på ny intensiverede presset mod gæsternes mål.

Og dermed kunne Silkeborg IF gå til pause med en fortjent 1-0 føring i bagagen.

SIF igen tæt på
Det var nær blevet 2-0 allerede efter to minutter af anden halvleg, da myreflittige Martin Ørnskov og lige så ivrige Jesper Bech kombinerede fint i offensiven – Bech kom frem til en fin afslutningsmulighed, men Lukas Hradecky fik reddet ved jorden.

SIF fortsatte det udmærkede spil, men man sad på ingen måde med en sikker fornemmelse af, at hjemmeholdet kunne cruise en stille og rolig sejr hjem. Der var nemlig stadig 11 højintense gæster, der snakkede med om den sag, og selv om de stribede vestjyder ikke kom frem til deciderede chancer, begyndte de at have bolden mere og mere.

Det betød så i det 56. minut, at SIF slog kontra, hvor Jesper Bech erobrede bolden ved midterlinjen og stak af – men i stedet for at afslutte selv, centrede han uselvisk ind foran, hvor Rajko Lekic kom stormende. Desværre blev afleveringen en anelse for skarp, og Lekic kunne ikke nå frem til den – hvilket også gjorde sig gældende to minutter senere, hvor afsenderen af centringen var Steven Lustü.

Jim på overliggeren
Det blev heller ikke til afslutning i det 59. minut, men Peter Degns aktion på kanten fortjener nu alligevel et skulderklap. Uimodståeligt rundede han Kevin Conboy på kanten og satte ham af med en hæl-dribling – men Hradecky greb det ellers efterfølgende gode indlæg.

Næste Peter Degn-indlæg faldt syv minutter senere, og det var et særdeles godt eet af slagsen. Fra højrekanten servede han bolden ind i feltet, hvor Christian Holst kom susende med den brede pande – men bolden blev knaldet en meter over målet. Ellers en god chance for Holst til igen at gøre sig til dobbelt målscorer for anden hjemmekamp i træk.

I stedet blev han pillet ud efter 69 minutter, hvilket gav plads til Martin Svensson på venstrekanten – Holst blev i øvrigt kort efter kåret som man of the match af publikum.

Udskiftningen skete i forbindelse med et hjørnespark til SIF, som Peter Degn smækkede indover – her steg landsholdsspilleren Jim Larsen til vejrs, og med et brag af et hovedstød smækkede han bolden mod mål – og på overliggeren. Altså anden gang i kampen, at SIF ramte træværket.

Flyvende flugter
Hjemmeholdet så i denne fase rigtig gode og rigtig giftige ud – og igen kom SIFerne millimeter fra en scoring, da Peter Degn igen sendte en forrygende bold indover, hvor Rajko Lekic med en flyvende venstrebensflugter sendte bolden mod målet. Men en stærk refleksredning fra Lukas Hradecky forhindrede en efterhånden fortjent SIF-scoring nummer to.

Esbjerg var dog med den smalle føring in mente stadig langt fra slået endnu, og Ove Pedersen satsede med endnu en offensiv indskiftning.

Rajko til 2-0!
Og dog…

For med præcis ti minutter tilbage på klokken blev det 2-0 til Silkeborg IF. Jim Larsen vandt et par luftdueller i træk, hvorefter forsvarsmakker Thomas Hansen tog over med endnu et hovedstød ind i feltet. Her sled topscorer Rajko Lekic sig fri – og med en liggende flugter gjorde han det slemme ved sine gamle holdkammerater.

Smukt mål – og Lekic' syvende sæsonmål i SAS Ligaen!

Kort efter havde Martin Ørnskov en gylden mulighed for at gøre det til 3-0, men hans hovedstød strøg højere over mål, end chancen egentlig fortjente.

EfB-reducering – og udligning
I stedet skulle Esbjerg særdeles billigt få et straffespark i det 85. minut, da Jesper Lange som sædvanligt faldt meget let i feltet i duellen med Jim Larsen.

Jesper Jørgensen tog sig af skuddet – og scorede sikkert til 2-1 med godt fem minutter igen. Av, av, av for nogle spændende minutter, vi nu stod over for.

I den anden ende to minutter senere fik Jim Larsen igen tilkæmpet sig en god chance med låget, da Peter Degn smed et frispark indover – men bolden susede lige forbi Hradeckys mål.

I kampens sidste reelle minut blev Jesper Bech præsenteret for det røde kort af den på dagen meget, meget kortglade dommer Emil Laursen efter en duel, hvor et gult nok havde rakt; målt på de mange andre advarsler, der blev uddelt.

Og på det efterfølgende frispark skete så dét, der ikke måtte ske. Midt i klumpspillet kom Frederik Bjørck pludselig frem til en afslutning, og via stolpen smuttede bolden i mål til 2-2 – det var næsten ikke til at bære.

Og dermed endte det altså med 2-2 i en kamp, hvor SIF smed en 2-0 føring væk – møgærgerligt.

Næste kamp for SIFerne er om præcis en uge, hvor FC København søndag den 25. oktober klokken 16.00 tager imod i Parken mod et SIF-hold, der må undvære en karantæneramt Jesper Bech.

• 1-0 Christian Holst (4)
  • 2-0 Rajko Lekic (80)
  • 2-1 Jesper Lange (86