24. oktober 2014

Historien gentog sig…

Igen kunne SIF føle sig snydt af tvivlsomme dommerkendelser, da det fredag aften blev til endnu et smalt nederlag. Denne gang til FC Vestsjælland, der vandt 2-1 på Mascot Park.

Man siger, at historien gentager sig. Først som en tragedie, siden som en komedie. I givet fald var det tragedien, de godt 2.000 tilskuere overværede på Mascot Park fredag aften, hvor der var påfaldende mange lighedstegn i nederlaget i forhold til seneste kamp mod FC Midtjylland. For igen blev det en straffespark tilkendt FC Vestsjælland, der fik afgørende indflydelse. I staren af 2. halvleg blev der dømt straffespark, da Joel Tshibamba faldt omkuld foran SIF-målet. Dommer Michael Johansen dømte straffespark, selv om det ikke så ud til, at Nicolaj Ritter rørte FCV-angriberen. Rasmus Festersen afgjorde kampen ved at score til 2-1, og så hjalp det ikke meget, at Nicolaj Agger havde udlignet FCVs tidlige føring kort før pausen.

Cheftræner Jesper Sørensen havde foretaget to ændringer i startopstillingen i forhold til opgøret mod FC Midtjylland i seneste runde. I fravær af karantæneramte Dennis Flinta trådte Jesper Mikkelsen ind i forsvarets venstre side, og unge Robert Skov startede for første gang i karrieren inde i Superligaen. Han afløste Morten Beck, der sad over af sikkerhedsmæssige årsager på grund af det slag i tindingen, han blev udsat for mod FC Midtjylland.

SIF kom rigtig skidt fra start med mål til FC Vestsjælland i det 9. minut. Optakten var et stolpeskud af Rasmus Festersen, hvor SIF gav hjørnespark på riposten, og det udnyttede Jan Kristiansen til at sparke sjællænderne i front. En dårlig clearing af SIF-forsvaret blev opfanget af den rutinerede midtbanespiller, der fra kanten af feltet sparkede bolden i nettet.

Kiilerich og Skov faldt i feltet
SIF virkede på hælene og kunne få minutter efter være kommet bagud 0-2, da Marc del Hende ramte overliggeren med et godt skud og i det hele taget styrede begivenhederne. Hvis SIFerne havde håbet på en mental reaktion fra sjællændernes side efter 0-5 nederlaget i Brøndby i seneste runde forregnede de sig.

Første reelle SIF-tilbud kom efter knap et kvarters spil, da Daniel A. Pedersen blev nedlagt med en tackling i knæhøjde uden bolden udenfor det sjællandske felt. Jesper Mikkelsen sparkede frisparket lige forbi den ene opstander. Det blev indledningen til en ændring i kampbilledet. FC Vestsjælland trak sig længere tilbage på banen, og SIF pressede højt. Daniel A. Pedersen erobrede bolden i det 18. minut og spillede Emil Scheel op til et skud, der dog gik lige over Thomas Mikkelsens mål.

Efter godt en halv times spil vinkede dommer Michael Johansen afværgende, da Robert Skov faldt i straffesparksfeltet efter et sammenstød med en FC Vestsjælland-forsvarer. Det lignede et af den slags straffespark, der godt kunne dømmes, men sjældent bliver det.

Fem minutter før pausen var det Sune Kiilerichs tur til at blive nedlagt i det kriminelle Vestsjælland-felt, men igen var fløjten fra dommer Michael Johansen tavs. SIF udnyttede dog retfærdigvis chancen, der opstod på det efterfølgende hjørnespark. Ved bagerste stolpe dukkede Nicolaj Agger op og udlignede med sit andet sæsonmål. Det var således en flok fortrøstningsfulde SIFere, der gik til pausen.

SIF igen snydt af dommeren
I pausen måtte Sune Kiilerich udgå med en knæskade efter den hårde medfart i FCV-feltet kort før pausen, hvor der ikke blev dømt straffespark, og Frank Hansen erstattede ham. Han havde knapt nok sat støvlerne på græs før FC Vestsjælland var foran 2-1 efter en yderst kontroversiel dommerkendelse af Michael Johansen. På en tværbold tæt under mål faldt Joel Tshibamba omkuld, og Michael Johansen pegede på straffesparkspletten selv om det var meget svært at få øje på en forseelse fra Nicolaj Ritter lige bag ham. Igen kunne SIF med rette føle sig snydt af en dommer.

Rasmus Festersen udnyttede den store chance til 2-1, og så var det igen op ad bakke for SIF.

Det udløste et godt SIF-pres og flere gode tilbud. Robert Skov og Nicolaj Agger havde en dobbeltchance efter 53 minutter og Agger var igen på færde foran FCV-målet tre minutter senere, hvor Thomas Mikkelsen i gæsternes mål fik pareret.

Fra bænken forsøgte Jesper Sørensen at lægge yderligere pres på FCV-forsvaret ved at sende Jeppe Illum på banen. Han erstattede Robert Skov efter at den unge SIFer havde ydet en heroisk indsats. Da var der spillet en time, og i sekvensen efter indskiftningen var SIF kun en refleksredning af Thomas Mikkelsen fra 2-2, da Nicolaj Ritter skar ind i banen og sendte et fladt skud mod fjerneste hjørne. Med det yderste af fingerspidserne fik Mikkelsen afværget til hjørnespark.

Frank Hansen, der overtog anførerbindet ved sin indskiftning i pausen, var tæt på at vise vejen, da han rykkede sig fri i FCV-feltet i det 70. minut, men han overplacerede sit skud så bolden strøg over mål.

Mere blev det ikke til, og en flok nedbøjede SIFere måtte se endnu et nederlag i øjnene.

Næste kamp på Mascot Park er om 14 dage, hvor FC Midtjylland kommer på besøg. Inden den kamp møder SIF Rødovre i pokalen på tirsdag og AaB i Superligaen næste mandag.

Superligaen, 12. runde, fredag den 24. oktober 2014 kl. 18.30 på Mascot Park:
Silkeborg IF – FC Vestsjælland 1-2 (1-1)
Mål: 0-1 Jan Kristiansen (8.), j1-1 Nicolaj Agger (41.), 1-2 Rasmus Festersen (st., 48.)
Advarsler: Rasmus Festersen, Dennis Sørensen, FC Vestsjælland, Daniel A. Pedersen, SIF
Tilskuere: 2.160
Silkeborg IF (3-5-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Thorbjørn Holst, Jesper Mikkelsen – Sune Kiilerich (45.: Frank Hansen), Jesper Bech, Daniel A. Pedersen, Emil Scheel, Nicolaj Ritter (85.: Christian Sørensen) – Robert Skov (61.: Jeppe Illum), Nicolaj Agger.
Cheftræner: Jesper Sørensen
FC Vestsjælland (3-5-2): Thomas Mikkelsen – Anders Østli, Jonas Thomsen, Anders Kure – Peter Nymann, Henrik Madsen, Jan Kristiansen, Marc Del Hende (59.: Michael Christensen), Oliver Lund – Joel Tshibamba (74.: Dennis Sørensen), Rasmus Festersen (89.: Lennard Sowah).
Cheftræner: Michael Hansen

• 0-1 Jan Kristiansen (8.)
  • j1-1 Nicolaj Agger (41.)