11. oktober 2017

SIF sled sig videre i DBU Pokalen

Der skulle både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til, før SIF kunne booke billet til næste runde af DBU Pokalen med en sejr på 7-6 over HIK. Casper Sloth sikrede med kampens sidste spark sejren efter en lang aften i Gentofte, hvor 2. divisionsholdet Hellerup var foran 1-0, fik  udlignet til 2-2 kort før tid og kom foran 3-2 i forlængelsen inden SIF først fik udlignet ved Jeppe Gertsen i 119. minut og derefter vandt straffesparkskonkurrencen.

Peter Sørensen havde blandet kortene. I forhold til seneste kamp mod FC Nordsjælland var der skiftet på syv positioner. Mate Vatsadze, Simon Jakobsen, Casper Sloth og Davit Skhirtladze, der var nået hjem fra landskamp i Beograd, var eneste gengangere, og det gav startchance til det unge trekløver, Jeppe Gertsen, Tobias Salquist og Jeppe Okkels.

HIK var godt med i kampens indledning og havde også kampens første, større chance, der opstod efter lidt uro i SIF-forsvaret pga et boldtab udenfor feltet. I første omgang førte det til HIK-hjørnespark, og efter det fik Kristoffer Wichmann en fin skudchance, som Peter Friis Jensen i målet dog tog sig fint af.

Kamp afbrudt af musik
Midt i 1. halvleg var der ved at gå lidt dødvande i kampen, hvilket fik Gentofte Stadions musikansvarlige til at sende høje rytmer ud over højtaleranlægget. Det fik efter fem minutter kampens dommer til at stoppe kampen – hvorefter musikken stoppede. Og så var det slut med party i Gentofte, troede man.

Men HIK ville feste og var også hurtigst til at finde rytmen efter musikken var hørt op. I det 33. minut blev SIF-forsvaret fanget i ubalance, og Carl Lange blev spillet fri i feltet og kunne tordne bolden i nettet ved nærmeste stolpe til en højest overraskende, men ikke ufortjent føring til 2. divisionsholdet.

SIF kom til chancer
Målet fik SIF længere frem på banen, og kampens første SIF-chance kom i det 39. minut, hvor Mate Vatsadze spillede dybt til sin landsmand Davit Skhirtladze. Fri i feltet, men fra spids vinkel, sparkede Skhirtladze på mål, men måtte se sit forsøg pareret af HIK-keeper Jesper Risgaard Christensen. Minuttet efter havde Stephan Petersen en stor hovedstødschance, men hans forsøg gik over mål. SIF var ved at vågne.

Det blev dog ikke til mere i 1. halvleg, hvor dommer Peter Munch Larsen valgte at fløjte spillerne til pause med et halvt minut tilbage af halvlegen på stadionuret.

HIK var fortsat farlige efter pausen og havde i det 52. minut en gylden mulighed for at bringe sig på 2-0. Godt gennembrud ved baglinjen førte til en åben chance til målscorer Carl Lange, der satte en inderside på bolden – og sendte den forbi.

Ind med Gammelby og Nilsson
Fra bænken reagerede Peter Sørensen med en dobbeltudskiftning – ind med Gustaf Nilsson og Jens Martin Gammelby i stedet for Vendelbo og Stephan Petersen – og Gammelby havde ikke været på banen i mange sekundr før han havde sit første gennembrud i højre side og tvang HIK-målmanden ud i en desperat parade.

Indskiftningerne gav SIF nyt liv, og Mate Vatsadze havde efter knapt en time en chance tæt under mål, som han dog totalt mistræffede og sparkede til målspark.

Skhirtladze brød dødvandet
Det blev Vatsadzes landsmand Davit Skhirtladze, der brød dødvandet for SIF, da han midt i halvlegen tog et par træk midt for mål og fyrede af. Bolden strøg i nettet tæt op ad den ene opstander til udligning.

Skhirtladze var på færde igen fem minutter senere, da han opfangede en bold i HIK-forsvaret og var fri, men lige akkurat ikke nåede bolden inden hjemmeholdets målmand, Jesper Risgaard Christensen.

Tørt hug af Gammelby
Det var dog en stakket frist for HIK-keeperen, der måtte overgive sig med et kvarter igen. Mate Vatsadze spillede Jens Martin Gammelby i højre side, og den adrætte SIF-back tog et kort træk udenom sin direkte modstander og sparkede derefter bolden i nettet med et tørt hug. 2-1 til SIF, der nu sad tungt på kampen, og man kunne nu tydeligt høre de 30-40 fremmødte SIF-tilhængere bag det ene mål.

På banen boltrede SIF’erne sig – Mate Vatsadze med en helflugter nærmest bag om egen ryg, som Jesper Risgaard Christensen måtte give hjørnespark på.

Udligning ud af det blå
Med knap 10 minutter igen sendte Peter Sørensen med sin sidste udskiftning unge Magnus Mattsson på banen, og bedst som alt åndede fred og fordragelig pokalsucces for SIF udlignede HIK. En tilfældig chance, uorden i SIF-forsvaret og så kunne indskiftede Andreas Smed tæt under mål udligne. Nu lignede det pludselig forlænget spilletid og en lang aften i Gentofte.

Oscar og far genforenet
Sådan blev det. SIF sled for at skabe chancer, og HIK forsøgte sig med omstillinger, og altimens stadionspeakeren kunne meddele, at fem-årige Oscar var blevet genforenet med sin far fem minutter efter at farmand var blevet efterlyst over højtalerne, bragte HIK sig foran 3-2. Carl Lange fik bolden i dyben og gled bag om Okkels, og i stedet for et indlæg sendte han den mod mål. Her var Peter Friis Jensen gået et skridt for langt ud i feltet, så bolden strøg indenom ham og i nettet. 3-2 til HIK og pokalexit truede for SIF.

I de sidste 15 minutter forsøgte SIF at lægge et tungt pres på de godt kæmpende HIK’ere. En skudchance til Jeppe Okkels, hvor bolden gik på tværs af mål, var det tætteste SIF  kom, indtil det sidste paniske minut. Her fik SIF hjørnespark, Peter Friis Jensen gik med frem, og HIK fik i første omgang clearet. Men Jens Martin Gammelby sendte igen bolden ind foran mål, og i forvirringen foran HIK-målet dukkde unge Jeppe Gertsen op og headede bolden i en blød bue over Jespr Risgaard Christensen. 3-3 og kampen skulle afgøres på straffespark.

Det blev også et drama, hvor Casper Sloth på sidste spark afgjorde det. Hårdt og velplaceret gjorde han det til 7-6 for SIF, og så sluttede en lang aften med mange fortrædeligheder alligevel lykkeligt.

Næste opgave for SIF er i Superligaen, hvor Brøndby tager imod. Den kamp spilles på søndag kl. 16.00 på Brøndby Stadion.

DBU Pokalen, 3. runde, onsdag 11. oktober 2017 kl. 18.45 på Gentofte Stadion:
Hellerup IK – Silkeborg IF 6-7 efs. og straffesp. (1-0), (2-2) (3-2) (3-3)
Mål: 1-0 Carl Lange (33.), 1-1 Davit Skhirtladze (66.), 1-2 Jens Martin Gammelby (75.), 2-2 Andreas Smed (86.), 3-2 Carl Lange (99.), 3-3 Jeppe Gertsen (119.)
Straffesparkskonkurrence: Mathias Olsen, HIK, brænder (3-3), Jeppe Gertsen, SIF, brænder (3-3), 3-4 Jens Martin Gammelby, 4-4 Jonas Hebo Rasmussen, HIK, 5-4 Lasse Pedersen, HIK, 5-5 Davit Skhirtladze, SIF, 5-6 Gustaf Nilsson, SIF, Andreas Smed, HIK, brænder, 6-6 Christian Groth Møller, HIK, 6-7  Casper Sloth, SIF
Advarsler: Ahmed Iljazovski, Mathias Larsen, HIK, Mate Vatsadze, Jens Martin Gammelby, SIF.
Tilskuere: 712
Hellerup IK (4-5-1): Jesper Risgaard Christensen – Lasse Pedersen, Christian Groth Møller, Kristoffer Wichmann 81.: Andreas Smed), Ahmed Iljazovski – Mathias Larsen (71.: Oliver Hansen), Jonas Hebo Rasmussen, Mathias Olsen, Martin Andersen, Carl Lange – Jonathan Nielsen (49.: Gustav Therkildsen).
Træner: Peter Feher.
Silkeborg IF (4-2-3-1): Peter Friis Jensen – Mikkel Vendelbo (55.: Jens Martin Gammelby), Jeppe Gertsen, Simon Jakobsen, Tobias Salquist – Ibrahim Moro, Casper Sloth – Stephan Petersen (55.: Gustaf Nilsson), Davit Skhirtladze, Jeppe Okkels – Mate Vatsadze (82.: Magnus Mattsson).
Manager: Peter Sørensen.