11. september 2016

Helenius-mål sikrer point i Haderslev

SIF leverede en solid præstation i Haderslev søndag eftermiddag og fik et point med sig hjem. Der var dog chancer til sejr i kampens afslutning.

SIF leverede en godkendt præstation søndag eftermiddag i Haderslev og fik et enkelt point med hjem som resultat af anstrengelserne. På et sent mål af Nicklas Helenius blev det 2-2, og det var naturligvis forløsende. Men sandheden om kampen var, at SIF sluttede bedst og havde chancer, der berettigede sejren.

Cheftræner Peter Sørensen havde foretaget en enkelt ændring i sin startopstilling i forhold til seneste Alka Superligakamp mod Randers. Efter en to uger lang kamppause på grund af landskampe havde SIF’s nyeste mand, ghanesiske Ibrahim Moro, spillet sig i form og tilkæmpet sig en plads på den centrale midtbane på bekostning af Martin Thomsen.

SIF indledte kampen henholdende og overlod initiativet til hjemmeholdet. Det var dog SIF, der havde kampens første chance i det 7. minut, da en løs bold faldt ned for fødderne af den nye mand, Ibrahim Moro. Ghaneseren satte en straks vrist på læderet, der som et projektil tog vejen mod nettet. En SønderjyskE-forsvarer blev dog ramt undervejs, så SIF måtte nøjes med et hjørnespark, der ikke førte til yderligere farlighed.

Stor chance til Scheel
Der stod også SIF på kampens næste tilbud – og det var stort. Et godt gennembrud af Mikkel Cramer på venstrekanten var optakten på en velgennemført offensiv aktion, der sluttede med Skhirtladze-aflevering til Emil Scheel, der fik en fri skudcance, men måtte se Marin Skender i SønderjyskE målet klare. Gode takter fra SIF i denne periode af kampen.

Det kom ikke som den store overraskelse, at det var standardsituationerne, som førte til de farligste situationer foran SIF-målet. Efter knap et kvarter havde Mathias Maak et fladt skud, som Emil Scheel parerede til hjørnespark.

SønderjyskEs største chance faldt midtvejs i halvlegen, da Mikael Uhre slap alene igennem med Jens Rinke. SIF-keeperen afværgede dog til hjørnespark med en benparade. SønderjyskE havde fortsat initiativet og begyndte også at producere chancer. Simon Kroon havde et godt skudforsøg, som Rinke afværgede, og det blev til tider lidt for hedt foran SIFernes mål, der forsøgte sig med kontra-arbejde uden samme effektivitet som tidligere i halvlegen.

Sørensen på mærkerne
SIF-træner Peter Sørensen var på vanlig vis på mærkerne fra sidelinjen, og i en situation i det 28. minut, hvor der blev begået frisaprk lige ud for SIF’s spillerboks talte han med så store bogstaver, at dommer Lars Christoffersen følte det nødvendigt at tage en personlig samtale med Sørensen på sidelinjen.

Ellers løb minutterne ud af 1. halvleg uden at kampbilledet ændrede sig. En enkelt chance til hver side blev der produceret, og den ene stod der SønderjyskE på, da Marc Pedersen i det 40. minut headede forbi mål., mens det minuttet efter var Nicolaj Agger, der headede lige over på indlæg af Davit Skhirtladze. I halvlegens døende minutter lignede det et straffespark til Davit Skhirtladze, der blev lagt ned i SønderjyskE-feltet, men dommer Lars Christoffersen vinkede afværgende. Dermed sluttede en 1. halvleg, hvor SIF uden at have bolden så farligt meget havde okay kontrol med tingene det meste af tiden – og hvor det også i første halvdel og i de sidste minutter blev til et par pæne tilbud.

Raktion hos hjemmeholdet i pausen
0-0 ved pausen var åbenbart ikke en stilling, der behagede SønderjyskE-træner Jacob Michelsen. I hvert fald foretog han en dobbeltudskiftning i pausen og sendte Troels Kløve og Ramon Rodrigues på banen i stedet for Marcel Rømer og Mathias Maak.

Det blev dog en lidt afventende indledning på 2. halvleg fra begge mandskaber. Jens Martin Gammelby havde et halvforkølet skudforsøg efter knap en times spil som det største tilbud til SIF i den fase, mens SønderjyskE ikke rigtigt havde noget at byde på.

Hvis det målmæssige dødvande skulle brydes, skulle det næsten være via en standardsituation. Og sådan gik det da også. Desværre for SIF var det hjemmeholdet, der scorede. Optakten var et frispark af Jens Maritn Gammelby på kanten af feltet, og Nicolaj Madsen sendte bolden over muren og i nettet bag en paralyseret Jens Rinke i SIF-buret. En ærgerlig og undøvendig drejning i kampen for SIF.

Reaktion fra bænken
I et forsøg på at vende udviklingen foretog Peter Sørensen sin første udskiftning. Ud gik Emil Scheel, og han blev erstattet af Andreas Albers. Det lykkedes.

I det 73. minut fik SIF tilkendt hjørnespark, og på det steg Andreas Albers til vejrs ved bageste stolpe og headede bolden i nettet. En udligning, der kun kunne betegnes som fortjent.

Glæden fik dog kun lov at vare i tre minutter. På et kontraløb blev Johan Absalonsen spillet fri ved SIF’s bageste stolpe, og den boldbegavede kantspiller havde ikke svært ved at sende SønderjyskE tilbage i føring.

SIF forsøgte endnu engang at komme tilbage i kampen, og det lykkedes med fire minutter igen. Et indlæg fra Emil Lyng blev headet over i det lange hjørne af Nicklas Helenius, der dermed også i superligasammenhæng kom på måltavlen for SIF. Forinden havde SIF været tæt på ved Nicolaj Agger med et hovedstød lige forbi og Mikkel Vendelbo med et skud på overliggeren. I slutminutterne havde Emil Lyng desuden et forsøg, der kunne have sikret SIF sejren.

Næste kamp er hjemme på Mascot Park lørdag, hvor AGF kommer på besøg. Der er kick-off kl. 16.00.

Alka Superligaen, 8. spillerunde, søndag den 11. september på Sydbank Park i Haderslev:
SønderjyskE – Silkeborg IF 2-2 (0-0)
Mål: 1-0 Nicolaj Madsen (62.), 1-1 Andreas Albers (73.), 2-1 Johan Absalonsen (76.), 2-2 Nicklas Helenius (86.)
Advarsler: Johan Absalonsen, SønderjyskE.
Tilskuere: 4.820
SønderjyskE (4-5-1): Marin Skender – Marc Pedersen, Pierre Kanstrup, Mathias Maak( (46.: Ramon Rodrigues), Marc Dal Hende – Simon Kroon (78.: Sakira Mattila), Marcel Rømer (46.: Troels Kløve), Janus Drachmann, Nicolaj Madsen, Johan Absalonsen – Mikael Uhre.
Cheftræner: Jacob Michelsen
Silkeborg IF (4-4-1-1): Jens Rinke – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer – Nicolaj Agger (83.: Emil Lyng), Mikkel Vendelbo, Ibrahim Moro, Davit Skhirtladze (90.: Frank Hansen) – Emil Scheel (65.: Andreas Albers) – Nicklas Helenius.
Cheftræner: Peter Sørensen.

• 1-0 Nicolaj Madsen (62.)
  • 1-1 Andreas Albers (73.)