20. maj 2015

Hårdt tilkæmpet point på Fyn

Morten Beck godt hjulpet af Emil Scheel sørgede for udligning i Odense onsdag aften, da et nederlag truede. God kampindsats af SIF.

På forbilledlig fight, en smule held og lejlighedsvis godt spil tjente SIF onsdag aften endnu et point til regnskabet, da det blev 1-1 mod OB i Odense. Et nederlag truede på det mål, Daniel Høegh scorede et kvarter før tid, men Morten Beck udlignede fire minutter senere og skaffede point til Søhøjlandet.

Cheftræner Kim Poulsen havde foretaget to ændringer i sin startopstilling i forhold til opgøret tre døgn tidligere mod Brøndby. Morten Beck var tilbage i angrebet, hvilket betød at Emil Scheel gik ned på midtbanen, mens Adeola Runsewe tog plads på bænken. Desuden var Dennis Flinta tilbage på sin backposition efter karantæne. Hans position blev mod Brøndby varetaget af Frans Dhia Putros.

I sidste øjeblik måtte cheftræneren foretage en tredje ændring, da Thorbjørn Holst ikke klarede testen under opvarmning. Han havde pådraget sig en mindre skade under den afsluttende træning dagen før, og den viste sig slem nok til, at han ikke var i stand til at spille. Dermed fik Tobias Salquist, der netop havde forlænget sin aftale i SIF med tre år, sin første kamp i SIFs startopstilling.

Salquist i duel med Zohore
Kampen blev indledt med et agressivt OB-pres. Fynboerne jagtede den sejr, der definitivt ville redde deres liv i ligaen. Det gav enkelte farlige indlæg – dog uden at der blev afsluttet på Thomas Nørgaards mål, mens SIF levede af hurtige omstillinger. Det første SIF-forsøg kom i femte minut, da Emil Scheel efter et godt raid fremad banen spillede fødselsdagsbarnet Robert Skov op til skud. Hans forsøg gik dog et stykke forbi Mads Toppels OB-mål.

Tobias Salquist kom i direkte duel med fysisk stærke Kenneth Zohore, og ham havde det unge SIF-talent helt styr på i kampens indledning. SIF kom efterhånden som halvlegen skred frem bedre med og viste mod til at forsøge at kombinere sig op ad banen. Det betød dog ikke, at OB ikke kom frem på SIFs banehalvdel. Det førte til enkelte gode tilbud, bl.a. havde Thomas Nørgaard en stor redning i det 21. minut, da Hallgrimur Jonasson fik en skudchance tæt under mål.

Halvlegens største chance kom i det 29. minut, da Rasmus Falk med et lumsk skud ramte stolpen, så bolden sprang i spil igen. Da var det tæt på at SIF var kommet bagud efter en periode, hvor de til lejligheden storklædte SIFere havde vist gode takter i opspillet og virkede i kontrol.

SIF slap til pause med 0-0
Træværket måtte i fortsættelsen stadig klare sagerne for SIF. Først boksede Thomas Nørgaard et frisparksforsøg fra Ari Skulason på overliggeren, da han blev generet af solen, og efterfølgende huggede Emil Larsen et langskud på overliggeren. Kampen havde da rundet den halve time, og SIF havde trængselstider. I minutterne efter headede en helt fri Kenneth Zohore lige forbi mål og Emil Larsen havde et fladt skud forbi den ene opstander.

Det lykkedes at holde 0-0 til pausen, og efter tre OB-forsøg på stolpen og flere farlige forsøg lige forbi i især sidste halvdel af halvlegen måtte det betegnes som en fin pausestilling for SIFerne.

SIF kom godt fra land i 2. halvleg og fik lagt spillet op på OBs halvdel. Den hidtil største chance til SIFerne stod Emil Scheel for, da han tæt under mål headede på Mads Toppel, der med en sprællemandsredning klarede forsøget. OBs første chance efter pausen faldt i det 57. minut, da Haakon Skogseid headede mod mål efter et hjørnespark. En fornem refleksredning af Thomas Nørgaard forhindrede dog fynsk føring.

Efter godt en times spil foretog cheftræner Kim Poulsen sin første udskiftning, da Kasper Dolberg erstattede Jeppe Illum og dermed blev noteret for sin anden optræden i Alka Superligaen inden skiftet til Ajax. OB foretog en dobbeltudskiftning samtidig, da Thomas Dalgaard kom ind i stedet for Zohore og Mathias Greve erstattede Emil Larsen. Det virkede som om udskiftningerne havde størst indvirkning på OBerne, der i minutterne efter tilspillede sig et par gode mulighed, men først trillede bolden på tværs af mål og til målspark, derefter reddede Thomas Nørgaard.

Kasper Dolberg viste sig første gang i det 75. minut, da han var ved at nå først på et fladt indlæg fra Emil Scheel, men en OB-fod kom i vejen og afværgede til hjørnespark, der ikke førte til noget for SIF.

SIF var på vej til et hårdt tilkæmpet point, da der gik hul på defensiven. Martin Spelmann kom til skud fra kanten af feltet, og på sin vej mod mål strejfede bolden Daniel Høegh, så den snød Thomas Nørgaard og gik i nettet. 1-0 til OB var ikke decideret ufortjent, men SIF havde fortjent at holde nullet på baggrund af en heroisk fighterindsats. I minutterne efter kunne det være blevet til 2-0, men bolden prellede af på SIF-overliggeren for fjerde gang i kampen.

Men i stedet udlignede SIF. Emil Scheel pressede OB-målmand Mads Toppel på et indlæg, så han tabte bolden. Morten Beck kunne kæmpe sig frem til bolden og prikke den i nettet til 1-1 og dermed et hårdt tilkæmpet point for SIF.

SIF spiller igen allerede mandag, 2. Pinsedag, hvor Randers kommer på besøg kl. 15.00 på Mascot Park.

Alka Superliga, 30. spillerunde, onsdag den 20. maj 2015 kl. 18.00 på Tre For Park i Odense:
OB – Silkeborg IF 1-1 (0-0)
Mål: 1-0 Daniel Høegh (78.), 1-1 Morten Beck (84.)
Advarsler: Morten Beck, Frank Hansen, Robert Skov, SIF.
Tilskuere: 4.717
OB (4-4-2): Mads Toppel – Haakon Skogseid, Daniel Høegh, Lasse Nielsen, Ari Skulason – Mikkel Desler, Rasmus Falk, Hallgrimur Jonasson, Emil Larsen (62.: Mathias Greve) – Kenneth Zohore (62.: Thomas Dalgaard), Martin Spelmann (90.: Lucas Jensen).
Cheftræner: Ove Pedersen
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter (90.: Frans Dhia Putros) – Robert Skov, Frank Hansen, Jens Martin Gammelby, Emil Scheel – Jeppe Illum 62.: Kasper Dolberg), Morten Beck.
Cheftræner: Kim Poulsen