17. april 2017

Hård fight sikrede SIF vigtigt point i Viborg

Silkeborg IF sikrede sig endnu et point i gruppespillet, da holdet på udebane spillede 0-0 mod et godt spillende Viborg-mandskab. Dermed har SIF stadig seks point ned til Viborg, mens AGF nu (indtil i aften) er distanceret med syv point.

Hjemmeholdet startede kampen bedst. De grønstribede værter var uhyre aggresive i presset fra første sekund. Cheftræner Johnny Mølby overraskede ved at stille op i en 4-3-3 formation, hvilket SIF-mandskabet lige skulle bruge kampens indledende minutter på at indstille sig på.

Efter fem minutter gav det værterne en stor mulighed, da en bold i det bagerste rum skabte problemer for SIF-defensiven, som takket være en Simon Jakobsen-redning på stregen fortsat holdt nullet. Små ti minutter senere kombinerede Viborg sig igennem til endnu en stor chance, da Jeppe Curth fra en spids vinkel sparkede lige på Thomas Nørgaard.

På lægterne var det dog klart Silkeborg IF, som var bedst. Endnu engang var spillerne på banen flankeret af et meget talstærkt publikum fra Søhøjlandet, som ligesom mod AGF leverede en meget flot opbakning.

Taktisk slag på midten
På tribunen kunne de medrejsende SIF’ere håbe på samme kampbillede, som ved 3-1 sejren over AGF. Her var det også værterne, som startede kampen bedst med masser af energi. Som første halvleg skred frem, blev det da også tydeligt, at Viborg FF ikke kunne fastholde samme intensitet. Alligevel fastholdt hjemmeholdet dominansen. På den centrale midt havde Ibrahim Moro og Sammy Skytte meget lidt plads at arbejde på. Et udslag af den tre-mands-midtbane, Johnny Mølbys tropper stillede op med.

I den anden ende betød det dog også, at SIF-spilleren havde god plads at boltre sig på. Bolden skulle bare derop. Efter kampens første halve time begyndte det at lykkedes flere og flere gange for Silkeborg. Halve chancer blev konverteret til hjørnespark, hvor SIF i lighed med sidste uges opgør var farlige. Både Robert Skov og Emil Scheel kom frem til muligheder i denne fase.

Første halvleg endte dog, som den startede. Med Viborg i kontrol og med en kæmpe chance til allersidst, hvor Thomas Nørgaard med en blændende redning sørgede for, at halvlegen endte målløs.

SIF bedre med
Et kraftigt regnvejr sørgede for et vejrmæssigt sceneskifte lige ved anden halvlegs start. Også på banen var det en helt anderledes affære. Silkeborg kom langt bedre ud til kampens sidste 45 minutter. Den centrale midtbane fik langt bedre fat, ligesom SIF’s to backs, Mikkel Cramer og Jens Martin Gammelby, fik mere plads til offensive aktioner.

Værterne bed fra sig med mellemrum, men Viborg-holdet var langt fra første halvlegs niveau. I stedet kunne man i løbet af anden halvleg begynde at fornemme en vis ængstlighed og frustrationer fra hjemmepublikummet, som nok en gang eller to før havde set deres hold spille godt uden at få det sidste slutprodukt på.

Det samme kunne siges om SIF. Specielt Robert Skov var særdeles aktiv og farlig på højrekanten. I anden halvleg var han SIFs klart farligste spiller. Han udfordrede både ind i banen, men også til baglinjen strøg SIF-kanten flere gange. Desværre stod holdkammeraterne ikke helt klar, når Skov fik afleveret indover. Skov stod også for SIFs farligste forsøg i slutningen af anden halvleg. På et frispark ramte Robert Skov overliggeren. Men mål, det fik vi ikke mandag eftermiddag i Viborg. 0-0 endte kampen. Et resultat som SIF klart kan være bedst tilfreds med.

Alka Superligaen, 29. spillerunde, mandag den 17. april 2017, kl. 13.00 på Energi Arena Viborg
Viborg FF – Silkeborg IF 0-0
Advarsler: Alexander, Jacobsen, Gustav Moberg, Viborg, Mikkel Cramer, Dennis Flinta, Mikkel Vendelbo, SIF.
Startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Walter Viitala – Jonas Thorsen, Gustav Moberg, Kristoffer Pallesen, Søren Reese – Jeppe Grønning (83.: Christian Keller), Alexander Jakobsen, Søren Frederiksen (74.: Jungbin Park) – Jonas Kamper, Serge Deble, Jeppe Curth (86.: Mikkel Vestergaard)
Cheftræner: Johnny Mølby
Silkeborg IF (4-2-3-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Simon Jakobsen, Dennis Flinta, Mikkel Cramer – Sammy Skytte (85.: Mikkel Vendelbo), Ibrahim Moro – Emil Scheel (79.: Nicolaj Agger), Davit Skhirtladze (81.: Andreas Albers), Robert Skov – Nicklas Helenius
Manager: Peter Sørensen