2. marts 2017

Godt SIF ikke skal til Aalborg foreløbig

For anden gang på fire dage tabte SIF klart i Aalborg. Mens det søndag var Jakub Sylvestr, der blev nordjysk hattrick-helt var det torsdag aften unge Rasmus Thellufsens tur til at levere scoringer på samlebånd.

Det er da godt, at SIF ikke skal til Aalborg igen foreløbig. To opgør indenfor få dage resulterede i to nederlag. Søndagens 3-0 lussing i Alka Superligaen blev torsdag fulgt op af en endnu værre afklapsning, da det blev 5-0 til AaB. Torsdag var det i DBU Pokalens fjerde runde, og her blev det Rasmus Thellufsen, der stjal billedet med fire mål – først et hattrick og siden scoringen til 5-0. Det blev – igen – en kamp hvor SIF var pænt med, men hvor AaB udviste langt mere effektivitet, når chancen bød sig foran mål. Mod slutningen af kampen var der dog kun ét hold på banen: AaB.

For anden gang på fire døgn var SIF oppe imod AaB på Nordjyske Arena, denne gang i DBU Pokalens 4. runde. I forhold til Alka Superliga-kampen, der sluttede med en 3-0 sejr til AaB efter hattrick af Jakub Sylvestr havde Peter Sørensen blandet sine kort på en noget anden vis. Anfører Dennis Flinta startede på bænken og blev afløst af Tobias Salquist i centralforsvaret sammen med Simon Jakobsen, der havde personlig revanche til gode i duellen med AaB-angriber Sylvestr.

Mikkel Cramer var valgt som venstre back i stedet for Gustav Dahl, og på den centrale midtbane var der en helt ny konstellation i erfarne Mikkel Vendelbo og unge Mads Emil Madsen. Ungdommen var også foretrukket på kanterne. Som vanligt lå Robert Skov til højre, mens Jeppe Okkels havde fået startplads på venstrekanten. I front stillede SIF med Emil Scheel lige bag Andreas Albers.

SIF indledte kampen med en velorganiseret defensiv, der afviste ethvert optræk til farlige situationer foran Thomas Nørgaards mål fra et AaB-hold, der forsøgte at kombinere sig med bolden langs jorden igennem SIF-kæderne uden held. Første chance af nævneværdig karakter tilfaldt SIF efter kampens første hjørnespark taget af Jeppe Okkels i det 15 minut. Jens Martin Gammelby fik en fin flugt-mulighed, men tordnede bolden over mål.

Flashback til søndag
AaB blev farlige midtvejs i halvlegen, og præcist som fire døgn tidligere udviste AaB’eren uhyre høj effektivitet. SIF’s onde ond fra 0-3 mødet, Jakub Sylvestr, afdriblede Tobias Salquist i feltet og serverede bolden til Rasmus Thellufsen, der tog et par træk og sendte bolden forbi en sagesløs Thomas Nørgaard i SIF-målet. Uha, det gav flashback til kampen samme sted få dage forinden. Angrebet efter kunne det have været helt farvel for SIF, da Casper Sloth forsøgte at mase sig igennem SIF-forsvaret, men måtte se bolden gå til målspark.

Andreas Albers, der for anden kamp i træk havde fået startplads, havde et behjertet flugtforsøg i det 36. minut, men bolden gik over mål. I stedet løb AaB ned i den anden ende og gjorde det til 2-0. På et indlæg fra SIF’s højre forsvarsside vandt Marco Meilinger sin hovedstødsduel, og bolden dalede ned for fødderne af allestedsnærværende Rasmus Thellufsen, der sendte bolden i nettet til 2-0 og dermed lignede denne aftens onde ånd for SIF.

Okkels og Skov i samarbejde
Et godt gennembrud af Jeppe Okkels i venstre side to minutter senere var tæt på at bringe SIF tilbage i kampen. Okkels serverede bolden for fødderne af Robert Skov tæt under mål, men SIF-profilen måtte se Lucic i AaB-målet parere bolden på dens vej mod netmaskerne.

Nede med 2-0 var SIF tvunget i offensiven, og det gav flere muligheder inden pausen. Simon Jakobsen havde et hovedstødsforsøg med to minutter tilbage af halvlegen, men forsvarsklippen fik ikke rigtigt træf på bolden, så Ivan Lucic let kunne samle op. Mere blev det ikke, og skulle man fremhæve noget positivt, så var SIF bagud med et mål mindre ved pausen end tilfældet var i søndagens superligakamp mellem de to klubber.

AaB generobrede initiativet fra 2. halvlegs start, og sidstefør halvdel var ikke mange minutter gammel før Magnus Christensen havde en gylden hovedstødsmulighed på indlæg fra Casper Sloth. Bolden gik dog lige akkurat forbi SIF-målet.

Ny hat-trick helt i Aalborg
Det var blot en påmindelse om, hvad der ventede. I det 52. minut brød Casper Sloth igennem SIF’s venstre forsvarsside i en hurtig omstilling, og han lagde bolden ind i hovedet på Rasmus Thellufsen, der definitivt slukkede lyset for SIF ved ugeneret at sende bolden i nettet tæt under mål med hovedet. Søndag var Sylvestr AaB’s helt, torsdag aften var det unge Thellufsen.

Symptomatisk for SIF-indsatsen blev det aldrig rigtigt farligt. Et pænt angreb i fortsættelsen endte med at Andreas Albers først driblede sig ind i en blindgyde og Mikkel Vendelbo derefter leverede en forkølet afslutning, som Ivan Lucic ikke fik problemer med.

Peter Sørensen reagerede fra bænken ved at lave en dobbelt udskiftning, der gav debut til Rubio Rubin. Han erstattede Robert Skov, mens Andreas Albers blev ersattet af Nicklas Helenius.

Lige lidt hjalp det dog. AaB kørte videre og gjorde det til 4-0 i det 72. minut ved Edison Flores. Resten af kampen handlede for SIF om at få overstået. Rubio Rubin var i næstsidste minut tæt på et trøstmål, men han sendte bolden over mål i fri position.

Nu gælder det kampen om point i Alka Superligaen, så SIF kan stå bedst muligt rustet, når turneringen brydes i slutspil og kvalifikationsspil om tre runder. Søndag venter en vigtig kamp mod Randers FC på Mascot Park med kampstart kl. 13.00.

DBU Pokalen, 4. runde, torsdag den 2. marts kl. 19.30 på Nordjyske Arena:
AaB – Silkeborg IF 5-0 (2-0)
Mål: 1-0 Rasmus Thellufsen (25.), 2-0 Rasmus Thellufsen (37.), 3-0 Rasmus Thellufsen (52.), 4-0 Edison Flores (72.), 5-0 Rasmus Thellufsen (78.)
Advarsler: Patrick Kristensen, Oliver Abildgaard, AaB.
Tilskuere: 3.912
AaB (4-2-3-1): Ivan Lucic – Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann – Magnus Christensen (73.:Oliver Abildgaard), Rasmus Würtz (59.: Edison Flores) – Marco Meilinger, Rasmus Thellufsen, Casper Sloth – Jakub Sylvestr (68.: Sebastian Grønning).
Cheftræner: Morten Wieghort.
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard, Jens Martin Gammelby (73.: Gustav Dahl), Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer – Robert Skov, Mikkel Vendelbo, Mads Emil Madsen, Jeppe Okkels – Emil Scheel – Andreas Albers.
Cheftræner: Peter Sørensen.

• 1-0 Rasmus Thellufsen (25.)
  • 2-0 Rasmus Thellufsen (37.)