29. marts 2009

Fuld gevinst i Herfølge

Silkeborg IF tog alle tre point i den svære udekamp mod Herfølge, hvor Peter Degn åbnede ballet til 1-0 – hvorefter en udligning og matchvinder Henrik Tømrer Pedersens to mål afgjorde tingene til 3-1.

For anden uge i træk kunne SIF se frem til et møde med rækkens nummer 1. Søndag aften tog således dukse-placerede Herfølge Boldklub imod i endnu et topbrag – en særdeles vigtig kamp.

Cheftræner Troels Bech havde valgt præcis samme holdopstilling som i sidste weekend mod Viborg FF.

Det betød Kenneth Falkenberg i målet bag et forsvar bestående af Dennis Flinta og Renato Arapi på backpladserne – og Steven Lustü og Thorbjørn Holst Rasmussen centralt.

På midtbanen dækkede Peter Degn og Martin Svensson kanterne, mens Martin Ørnskov og Steffen Ernemann lå på henholdsvis den defensive og offensive midtbane.

Helt fremme – rækkens giftigste angrebsduo, Rajko Lekic og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen.

Herfølge i startdominans
Kampen på det intime Herfølge Stadion fik en start med hjemmeholdet i boldbesiddelse. Og allerede efter 45 sekunder opstod kampens første mulighed, da Herfølge fik et frispark langt udefra. Det afskrækkede dog ikke den tidligere SIF-ungdomsspiller Lasse Kronborg, der trykkede af med højrebenet – og lige på trekantsammenføjningen. Puha, for en begyndelse på kampen – og SIF heldige med at undgå chokstarten.

Og det fortsatte med Herfølge som det toneangivende hold, mens SIFerne slet ikke var kommet i gang – hjemmeholdet vandt duellerne og satte sig solidt på kampens åbning.

Først i det syvende minut rørte SIF-offensiven på sig, da Thorbjørn Holst Rasmussen kastede et indkast langt ind i feltet, hvor Steffen Ernemann var tæt ved at komme forrest. Men det var og blev Herfølge, der dominerede, og en Laudrup'sk Mads Laudrup-aflevering til Emmanuel Ake i det 8. minut splittede SIF-forsvaret ad, inden de røde fik losset væk igen. Men næsten hver gang til en Herfølge-spiller, og derfor var det logisk, at bolden var mest på gule fødder.

SIF lidt bedre med
I det 12. minut fandt SIFerne ind i et godt angreb. Dennis Flinta brød igennem i sin højreside og bandede enestående smukt med Henrik "Tømrer" Pedersen ind i feltet. Her blev han skubbet i ryggen – og fik en advarsel for film.

Minuttet efter var det så Peter Degn, der på kanten af feltet blev udsat for en klassisk obstruction, men igen var dommer Kent Bøgelunds fløjte ikke fyldt med en rød og hvid ært.

SIFerne var kommet lidt bedre med efterhånden, og efter et kvarters spil var det Martin Svenssons tur til at prøve lykken på en returbold fra Anders Simonsen. Svensson flugtede godt til bolden med venstre yderside – men målmand Lars Bjerring greb skuddet i fin stil.

Og i den dynamiske kamp var det øjeblikke efter Herfølges Henrik Toft, der stak igennem på en friløber. Men på helt forrygende vis fik Thorbjørn Holst Rasmussen sendt en glidende tackling ind i sidste øjeblik – smukt forsvarsspil mod den heldigvis ikke lynhurtige Henrik Toft.

Degnen til 1-0!
I det 24. minut opstod endnu en stor chance, og den tilfaldt SIF. Peter Degn spillede bolden i dybden til Steffen Ernemann, der pludselig var helt blank igennem. Han afsluttede – men Lars Bjerring fik med en flot fodparade viftet bolden til hjørnespark.

Og fem minutter senere kom Henrik "Tømrer" Pedersen lige så tæt på efter et firsparksindlæg fra højre. Tømreren nåede øverst og headede – men igen fik Lars Bjerring hevet en superredning ud af handskerne.

Men på det efterfølgende hjørnespark lykkedes det så endelig at passere Lars Bjerring. En snedig hjørnesparkskombination gav lige pludselig en skudmulighed til Peter Degn, der trak ind i banen efter at have overtaget kuglen fra Steffen Ernemann, der blot lige trillede den en enkelt omgang, hvilket de gule Herfølge-spillere slet ikke opdagede. Og den chance var Peter Degn ikke sen til at udnytte. Med et hårdt og fladt højrebensskud sendte han bolden i nettet – 1-0 til SIF på Degnens anden sæsonscoring!

Det var i sandhed en absolut gennemført og listig detalje – lækkert at se så genialt et opspil blive omsat til mål.

Hurtig udligning
Men bare tre minutter senere blev udligningen hamret i nettet. Et indlæg blev headet lige ud til Lasse Kronborg, der jo tidligere havde fremvist sin forrygende sparketeknik. Dét gjorde han endnu en gang – og med et projektil af en flugter smadrede han fra lang afstand bolden i mål på smukkeste vis: 1-1.

Rajko Lekic fik en advarsel seks minutter efter, da han kommenterede en Kent Bøgelund-dom ved at hamre bolden ind i banden bag målet – fortjent gult kort til Lekic, der kort efter kom tæt på med et godt hovedstød i flyvende stil.

SIFerne sad nu på det meste, og det blev til endnu et hjørnespark efter 40 minutter. Steffen Ernemann eksekverede fra højresiden – og kun med nød og næppe fik Lars Bjerring vippet til nyt hjørne i modsatte side. Peter Degn sendte indover – og så fulgte et sandt bombardement af et klumpspil, hvor bolden blev reddet på stregen af de halvpaniske Herfølge-forsvarere. Meget tæt på ny SIF-føring.

Men det blev ikke til mere i en første halvleg, hvor SIF var presset godt og grundigt tilbage i begyndelsen – men efterhånden kom meget bedre med og vel nok kunne have fortjent en føring.

Tømrer til 2-1!
Christian Thyboe-Thomsen blev sendt i aktion fra anden halvlegs start, da Renato Arapi blev pillet ud. Dermed var der sæsondebut til Thyboe, der har siddet ude med en knæskade i alt for lang tid.

SIF indledte halvlegen med tre hjørnespark i rap – alle fra Steffen Ernemann i højresiden. Men ingen af dem førte til noget, da Herfølge-forsvarerne fik clearet hver gang.

Efter 52 minutter kom SIF så igen i front. Dennis Flinta sendte Peter Degn af sted i højresiden, hvorefter Degn sendte bolden helt over til bageste stolpe, hvor Rajko Lekic lurede. Han spillede på tværs til en fri Henrik "Tømrer" Pedersen, der nemt kunne putte bolden i nettet – 2-1 til SIF! Det var Tømrerens niende sæsonmål – og et rigtig flot og gennemspillet et af slagsen.

Dalende intensitet
Kampen døde en smule i intensitet og tempo efter Tømrerens føringsmål – blandt andet takket være nogle fornuftige, afholdende kombinationer fra de rødklædtes side.

Herfølge forsøgte sig med et par angreb, men SIF-forsvaret stod fint og afviste tilnærmelserne – selv om den lysmastehøje Henrik Toft naturligt voldte en del problemer i luftrummet.

Tættere på kom SIF i den anden ende i det 63. minut, hvor endnu et smukt og gennembroderet angreb skyllede ned mod Lars Bjerrings mål. Bolden endte til sidst ved Martin Svensson, der fyrede af med en papegøje – men måtte se sit skud skrue sig lige præcis uden om målet.

Herfølge overtog igen den primære boldbesiddelse, men SIFerne med en stærkt fungerende forsvarskæde var ikke nemme at overliste.

Azoulay og Holst i aktion – og Tømrer til 3-1!
Med 12 minutter igen kom også Simon Azoulay Pedersen på banen til sæsondebut, da han afløste Martin Svensson på den for ham noget uvante plads i venstresiden.

Herfølge kom til en sjælden chance i det 83. minut, hvor Kenneth Sørensen forsøgte sig fra distancen – men et par meter forbi.

Mere farligt så det ud minuttet senere, hvor Herfølge fik tilkendt et frispark blot en meter fra kanten af feltet – men heldigvis sendte Lasse Kronborg denne gang bolden i muren, hvorefter Rajko Lekic overlod pladsen til Christian Holst.

Minutterne gik – og med SIF i en kontrollerende rolle var det svært at se, hvordan det skulle kunne gå galt.

Herfølge hældte den ene lange bold efter den anden ind i feltet – men SIFerne afviste og afviste, mens Christian Holst endda kom tæt på efter kontraangreb. Og når nu Holst ikke kunne, så kunne Tømrer – i to minutters overtid bandede han sig igennem med Peter Degn, og hans afslutning kravlede og kravlede – ind over stregen og 3-1 til SIF!

Og dermed endte det med en vital 3-1 sejr i den svære udekamp – SÅDAN SIF!

Næste runde byder på endnu en topkamp, når AB gæster Silkeborg Stadion søndag den 5. april klokken 15.00.

• 0-1 Peter Degn (29)
  • 1-1 Lasse Kronborg (32)
  • 1-2 Henrik “Tømrer” Pedersen (52)
  • 1-3 Henrik “Tømrer” Pedersen (92)