28. november 2009

Fortjent sejr i Farum

Christian Holst blev matchvinder et kvarter før tid, da Silkeborg IF søndag sikrede sig alle tre point og en 1-0 sejr over FC Nordsjælland i Farum Park.

Silkeborg IF var senest i Farum den 8. august på en glohed sommerlørdag, hvor FC Nordsjælland med effektivt omstillingsspil sikrede sig en 3-0 sejr over de jyske gæster.

Der var dermed lagt op til revanchemulighed for Troels Bechs tropper, som denne gråklamme novembersøndag skulle forsøge at rette op på de seneste to kampes nederlag og den dårlige indbyrdes statistik mod FCN, som havde vundet de seneste tre kampe mod SIF i Farum.

Oveni hatten havde formstærke FCN vundet tre ud af de sidste fire SAS Liga-kampe, men triumferne var primært blevet fejret på udebane – og sidste hjemmesejr for nordsjællænderne var såmænd den over SIF i starten af august.

Cheftræner Troels Bech havde i forhold til sidste weekend valgt tre ændringer i startopstillingen, som udstrålede stor fysisk styrke på papiret.

Lasse Heinze vogtede målet bag et forsvar med Steven Lustü og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen på backpladserne, mens Jim Larsen og Thorbjørn Holst Rasmussen dannede centerduoen. Thorbjørn Holst Rasmussen startede dermed inde for første gang siden den 31. august mod OB.

På midtbanen var maskinrummet intakt med Martin Ørnskov og Frank Hansen, mens der var sket udskiftning på begge kanter, hvor Dennis Flinta og Simon Azoulay Pedersen lå til henholdsvis højre og venstre.

Helt fremme var Jesper Bech placeret lige bag topscorer Rajko Lekic.

Hurtige hjørnespark
SIF kom frem til kampens første chance efter tre minutter, da Jesper Bech centrede på tværs mod Rajko Lekic – men FCN-forsvaret fik clearet til et hjørne, som Jim Larsen lige præcis ikke nåede frem til.

Banen var særdeles smattet, og flere af spillerne fra begge hold skulle lige vænne sig til det glatte underlag i kampens indledning, hvor et par stykker faldt på halen.

Simon Azoulay Pedersen stod for kampens første reelle afslutning, da han trak ind fra venstre og sparkede – men igen blev et hjørnespark resultatet, hvilket kastede endnu et af sig. Altså tre hjørnespark til SIF i de første seks minutter – hvoraf det sidste blev sendt i sidenettet af den eksekverende Frank Hansen.

Udmærket åbning på kampen af gæsterne, der trykkede godt på mod FCN-målet.

Advarsel til Ørnskov
FC Nordsjælland så ikke specielt godt ud i de første minutter, og vi skulle 13 minutter hen, før hjemmeholdet diskede op med et angreb – men også her udmøntede det sig kun i et hjørnespark.

Ikke desto mindre gav det lidt blod på tigrenes tænder, og Rawez Lawan fulgte op med et udmærket skud fra distancen, som Lasse Heinze dog sikrede sig i fin stil uden nævneværdige problemer.

SIF erobrede igen overtaget, og et særdeles flot, gennemspillet angreb udspandt sig i det 19. minut, hvor Frank Hansen til sidst blev stukket i dybden og centrede indover fra højre. FCN-keeper Jesper Hansen kastede sig – og vippede bolden væk lige for snuden af Simon Azoulay Pedersen.

SIFerne fandt efterhånden ind i et bedre positionsspil, hvor førstegangsafleveringerne sad skarpt og præcist efter en fase, hvor begge hold lige rigeligt ofte ramte en modstander.

FCN var presset hjemad og satsede mere på kontra – og på et sådant fik Martin Ørnskov en advarsel for at bremse Rawez Lawan. Afhængigt af antal karantænepoint kan det betyde en tur i straffeboksen for Ørnskov i næste runde.

Rajko-mål annulleret
Efter 25 minutter blev Jim Larsen hevet ned på en fremlægning, og SIF fik et frispark lige på kanten af feltet.

Rajko Lekic sparkede med højrebenet over muren – og ind i kassen med en fremragende afslutning. Desværre fløjtede dommer Jakob Kehlet og annullerede målet for en offside på Jesper Bech – røvtur!

Fem minutter senere prøvede Lekic igen lykken med et højrebensskud, der strøg lige over målet – ærgerligt for den til lejligheden moustachebærende Lekic, der kunne måle overskæg med en del af sine holdkammerater – mere om dette i den følgende uge!

Store chancer
Efter 35 minutters spil rørte FC Nordsjælland igen på sig, og en høj bold fremad blev løbet op af Bajram Fetai, der pludselig havde frit løb.

Heldigvis har Fetai aldrig kunnet score på en friløber mod Lasse Heinze, og det blev igen resultatet af duellen, hvor Heinze flot sikrede sig bolden.

I den anden ende fortsatte SIF det spillemæssige overtag, og efter et godt stormløb kom Henrik "Tømrer" Pedersen frem til et skud, der hvislede lige over – mens Rajko Lekic blev flået ned i feltet uden dommerfløjt til følge på det næste angreb.

Og blot et minut senere fik Jesper Bech løftet bolden over FCN-forsvaret til en fri Simon Azoulay Pedersen, der tonsede til bolden med sin ispind af et venstreben, og bolden susede langt over.

Surt for SIF, at de mange tilbud ikke udmøntede sig i en scoring, der efterhånden havde været ganske fortjent.

Og et minut inden pausen slog SIF en kontra, hvor Simon Azoulay Pedersen fandt Henrik "Tømrer" Pedersen inde i feltet. Tømreren tæmmede bolden og trykkede af i samme bevægelse – men fik ikke ordentligt træf på afslutningen, og dermed måtte de to hold gå fra banen med 0-0 på måltavlen, selv om Jesper Bech også kom tæt på i overtiden med et for langt træk rundt om Jesper Hansen.

God indsats af de grønklædte gæster i nogle momentvist ganske begivenhedsrige 45 minutter i Farum Park.

Degnen i aktion
Peter Degn kom på banen fra anden halvlegs start, da han erstattede Simon Azoulay Pedersen. Degnen overtog på højrekanten, mens Dennis Flinta blev rykket over i venstresiden.

FCN åbnede anden halvleg chancemæssigt, da Nicki Bille prøvede lykken fra distancen i det 48. minut – men Lasse Heinze kunne let vippe bolden over målet.

SIF svarede hurtigt igen med et godt, gennemspillet angreb, hvor bolden via Frank Hansen og Jesper Bech endte hos Peter Degn, men den indskiftede kantspiller fik ikke rigtig fart i bolden.

Også Dennis Flinta fik afsluttet på endnu et godt SIF-angreb i det 55. minut, men bolden blev blokeret til et hjørnespark, der ikke blev dømt.

Og minuttet senere blev Rajko Lekic tydeligt flået ned i feltet for anden gang efter en fremragende dybdebold fra Dennis Flinta – men igen var fløjten mystisk tavs.

Christian Holst på banen
Der blev fightet og kæmpet på den tiltagende oppløjede bane, men kampens kvalitet var for nedadgående.

Måske kunne Christian Holst byde ind med lidt lækkerier – i hvert fald blev han sendt i aktion med en lille halv time igen på venstrekanten, da Henrik "Tømrer" Pedersen blev skiftet ud. Steven Lustü overtog anførerbind og venstre back, mens Dennis Flinta tog over i højre.

Spillet blev herefter præget af et par voldsomme nærkampe og færre momenter med godt spil – men stadig med SIF i teten rent fodboldmæssigt.

Dog var der stadig alt for mange fejlafleveringer på begge hold, og der var ikke ret meget at varme sig på i Farum Park.

Holst på tavlen!
Men efter 76 minutter lykkedes det så endelig. Et SIF-powerplay endte via Rajko Lekic og Frank Hansen og en Nordsjælland-forsvarer inde i feltet, hvor Christian Holst luskede rundt.

Han tog bolden til sig – og med indersiden tampede han klatten i nettet, selv om Jesper Hansen halvklarede til en herlig 1-0 føring!

Kort efter fik Pierre Bengtsson sendt et projektil af sted mod SIF-målet, men bolden susede snert over.

Store muligheder til sidst
Det var tæt på 2-0 efter 82 minutter. Christian Holst kom godt af sted i venstre side og smed bolden ind til Frank Hansen, som var ganske fri foran mål – kun med FCN-keeper Jesper Hansen foran sig. Men han fyldte også så godt i sit mål, at Frank Hansens lidt forkølede skud blev pillet.

Jim Larsen og Lasse Heinze var minuttet efter ved at gøre det grimme i SIFs egen ende. Forsvarsstyrmanden og keeperen fik nærmest symfonisk ramt forbi bolden, men chancen til hjemmeholdet blev heldigvis clearet inden det blev rigtigt farligt.

Tobias Mikkelsen havde på dette tidspunkt gjort et godt indhop for hjemmeholdet, og han kom efter 85 minutter også frem til en kvalificeret afslutning – men Lasse Heinze kunne i en langstrakt manøvre parere bolden væk fra mål.

Der var i særdeleshed gang i de afsluttende minutter. Peter Degn huggede tørt fra kanten af feltet og sendte bolden på den fjerneste opstander – og endnu et par gode FC Nordsjælland-tilbud til Sibusiso Zuma og Nicki Bille Nielsen blev afsluttet svagt. Og dermed kunne SIF efter to nederlag på stribe hente en sejr, der kan vise sig at blive ualmindeligt vigtig i kampen om positionerne i SAS Ligaen inden vinterpausen.

Næste kamp – som er den sidste i 2009 – er braget på søndag, hvor Brøndby IF gæster Silkeborg Stadion klokken 16.00.

• 0-1 Christian Holst (76)