28. marts 2016

Forløsning i Helsingør: 1-0 til SIF

Påskens sluttede med et højt pip fra SIF. Forårets første sejr blev sikret i Helsingør. 1-0 til SIF på mål af Skhirtladze.

Så lykkedes det SIF at hente forårets første sejr. 2. Påskedag blev det 1-0 i Helsingør på et mål af Davit Skhirtladze efter hjørnespark. Det var georgierens første mål for SIF, og i en jævnbyrdig kamp med flest chancer til SIF var det i orden, at de midtjyske gæster tog alle tre point med hjem. Emil Scheel havde i starten af 2. halvleg haft et frisparksdrøn på indersiden af stolpen.

Cheftræner Peter Sørensen havde flere ændringer i forhold til seneste opgør fire døgn tidligere mod Vendsyssel. Jens Martin Gammelby var tilbage efter udsonet karantæne. Til gengæld var Dennis Flinta blevet ramt af sygdom og derfor ikke med i truppen. På midtbanen havde Sammy Skytte fået startplads i stedet for Martin Thomsen, mens formstærke Andreas Albers var foretrukket i front på bekostning af Ulrik Flo.

I den kraftige medvind på Helsingør Stadion indledte SIF kampen i kontrol uden dog at spille sig frem til chancer, men efterhånden som minutterne gik kom hjemmeholdet bedre med og tog initiativet med kvikt spil og gode angrebsopbygninger. Især den teknisk dygtige Vito Mistrati Hammershøy faldt i øjnene på Helsingørs midtbane. Et hjørnespark var tæt på at skabe uro i det lille felt foran Thomas Nørgaards mål, og Pilip Zinckernagel truede med et godt skud, der dog gik forbi, da kampen rundede det første kvarter.

Scheel med halvegens største chance
Midt i Helsingørs gode periode løb SIF imidlertid ind i halvlegens største chance. Davit Skhirtladze spillede Emil Scheel helt fri til hovedstød foran Helsingør-målet, men SIFeren fik et dårligt træf på bolden, så Mikkel Bruhn i Helsingør-målet kunne dykke ned i bolden og afværge faren.

Lige inden kampen rundede den halve time fik SIF frispark lige udenfor Helsingør-feltet efter hands af Ricki Olsen. Emil Scheel sparkede hårdt og fladt, men bolden blev opfanget i Helsingør-muren. Riposten gik til Sammy Skytte, men Mikkel Bruhn i Helsingør-målet klarede hans spark.

Albers med skudchance
Mod halvlegens slutning tog SIF igen kampen under kontrol, og det meste spil kom til at foregå på hjemmeholdets halvdel. Enkelte chancer blev det også til, den største tilfaldt Andreas Albers, der modtog bolden i feltet, vendte rundt og sparkede hårdt og fladt. Igen klarede Mikkel Bruhn, dennegang med en fodparade og dermed gik holdene til pause med to nuller på måltavlen.

2. halvleg blev indledt med et brag signeret af Emil Scheel. På et frispark lige udenfor Helsingør-feltet bankede han bolden på indersiden af den ene opstander. Bolden sprang i spil igen, og hjemmeholdet slap med skrækken.

Det blev optakten til en god start på de sidste 45 minutter af SIF. SIFerne fik lagt et godt pres på hjemmeholdet, der dog også viste farlighed, bl.a. med et hovedstød af Martin Koch Helsted. Han måtte se sit hovedstødsforsøg gå lige over mål. Kampen var inde i en åben periode, og der hang mål i luften over Helsingør.

Skirtladze til 1-0 for SIF
Heldigvis var det SIF, der hentede det ned fra himlen. I bogstaveligste forstand. Robert Skov sendte et hjørnespark ind foran mål, hvor Simon Jakobsen gik i luften og headede bolden ned for fødderne af Davit Skhirtladze. Georgieren fik vendt rundt i det lille felt og sparket bolden i nettet fra tæt hold. 1-0 til SIF, der dermed var foran for første gang i foråret – på Skhirtladzes første mål i SIF-trøjen.

Herefter var det naturligvis Helsingør, der jagtede et mål. I medvinden blev bolden sparket langt op mod SIF-forsvaret, der dog havde godt styr på tingene. Kun på et enkelt hjørnespark opstod der fare, da Rasmus Minor forsøgte sig på en ripost og sparkede bolden lige over mål.

SIF spiller ingen på søndag, hvor Roskilde kommer på besøg på Mascot Park. Der er kickoff kl. 13.45.

Bet25 Ligaen, 23. spillerunde, mandag den 28. marts 2016 kl. 13.45 på Helsingør Stadion:
FC Helsingør – Silkeborg IF 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Davit Skhirtladze (68.)
Advarsler: Ricki Olsen, Philip Zinckernagel, Morten Bertolt, Helsingør IF.
Tilskuere: 1.033
FC Helsingør (4-4-2): Mikkel Bruhn – Ricki Olsen, Andreas Holm, Rasmus Minor Petersen, Kasper Enghardt – Mads Aaquist, Vito Hammershøy, Morten Bertolt, Philip Zinckernagel (68.: Anders Holst) – Daniel Pedersen, Martin Koch Helsted.
Silkeborg IF (4-4-2: Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Robert Skov, Sammy Skytte, Mikkel Vendelbo, Emil Scheel – Davit Skhirtladze (77.: Nicolaj Agger), Andreas Albers (63.: Ulrik Flo).
Cheftræner: Peter Sørensen.

• 0-1 Davit Skhirtladze (68.)