1. november 2009

Flot SIF-sejr i Randers

Rajko Lekic scorede til 2-0, da Silkeborg IF på Essex Park i første halvleg kørte en flok forvirrede ponyheste godt og grundigt rundt i manegen. Og trods en skidt anden halvleg holdt sejren hjem.

For under en måned siden drog Silkeborg IF til Essex Park i Randers og vandt en overbevisende 2-1 sejr. Igen søndag eftermiddag var destinationen Essex Park for SIFs SAS Liga-hold, der kunne se frem til kamp mod et revitaliseret RFC-hold, der var ubesejret under den nye cheftræner Ove Christensen, der overtog holdet efter netop kampen mod SIF.

SIFs cheftræner Troels Bech havde til opgaven valgt et par ændringer i startopstillingen, hvor Jesper Bech og Steven Lustü var indisponible på grund af karantæne.

I målet vogtede Lasse Heinze, mens forsvarskæden bestod af Dennis Flinta, Jim Larsen, Thomas Hansen og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen.

På midtbanen huserede Peter Degn, Frank Hansen, Martin Ørnskov og Simon Azoulay Pedersen, mens Christian Holst var placeret lige bag frontløber Rajko Lekic.

Holst i to omgange
Kampen begyndte med et meget defensivt indstillet hjemmehold, der trak sig meget langt ned på egen banehalvdel. Det gav allerede efter et minut og 45 sekunder en SIF-mulighed, da et Christian Holst-indlæg strøg mod målet – men Kevin Stuhr Ellegaard var påpasselig.

Ellers var det ganske småt med action i indledningen på et særdeles råkoldt Essex Park. Randers' første tilbud kom i det syvende minut, da et hjørnespark fra højre blev sendt indover og skabte en smule panik, men Christian Holst fik losset væk.

Efter godt ti minutter var det så igen SIFs tur til at komme til en god chance, da Simon Azoulay Pedersen flikkede et hovedstød videre ind i feltet, hvor Christian Holst trykkede af med en god flugter – men Kevin Stuhr fik flot reddet.

Frank Hansen på tavlen!
Men i det 13. minut lykkedes det så for SIF at komme i front. Frank Hansen fik energisk erobret bolden i en duel på kanten af feltet og satte sig selv i scene med et hovedstød, der blev efterfulgt af en uimodståelig flugter over i netmaskerne – 1-0 til Silkeborg IF og Frank Hansens første scoring i den røde trøje!

To minutter senere var det nær blevet 2-0, da Dennis Flinta sendte et fornemt indlæg ind i feltet, hvor Simon Azoulay Pedersen kom stormende med et godt hovedstød – som dog strøg et par meter forbi.

Og efter 17 minutter var et flot og gennemspillet angreb igen tæt på at munde ud i en rød-hvid scoring, da Simon Azoulay Pedersen igen kom tæt på i fællesskab med Rajko Lekic – jo, SIF viste for alvor tænder og trykkede hjemmeholdet flot tilbage.

Det brændte gevaldigt på i endnu et par efterfølgende situationer, og Randers kunne prise sig lykkelige for at være nede med kun et enkelt mål.

Velspillende Azoulay
SIF spillede godt – rigtig godt – i denne fase, hvor hjemmeholdet til gengæld så meget rystede ud. Afleveringerne sad præcist hos de rød-hvide, og der var god bevægelse og flow i spillet.

Således også i det 24. minut, da en velspillende Simon Azoulay Pedersen trak ind fra venstresiden og testede Kevin Stuhr med et godt langskud.

SIFerne sprudlede – mens Randers FC til gengæld så meget modløse og idéforladte ud.

Rajko til 2-0!
Og efter 34 minutter blev det så fuldt fortjent 2-0 til Silkeborg IF. Dennis Flinta erobrede bolden fra en meget sløjt spillende Tobias Grahn og spillede Peter Degn i dybden. Degnen slog bolden bagom forsvaret og ind i feltet – hvor Rajko Lekic kom susende med en forrygende flugter, der afsluttede det flotte angreb på flottest mulige vis. 2-0 til SIF og Rajko Lekic' 8. SAS Liga-mål i sæsonen!

Degn-indlæg til Lekic-scoring – et scenarie, der har udspillet sig så mange gange, og i dette tilfælde var det den rene kunst.

To minutter efter var Frank Hansen centimeter fra at gøre sig selv til dobbelt målscorer, da han klaskede et fremragende langskud af sted – men Kevin Stuhr reddede med det yderste af handskerne.

Kvalitetsforskel
Apropos kunst – så var det i mange og lange perioder særdeles kunstfærdigt, hvad SIFerne leverede mod et apatisk hjemmehold, der halsede efter de velspillende gæster i alle facetter.

Fra duelstyrke til præcision og løbevillighed var der uendeligt stor forskel i kvalitet på de to hold – og Randers havde simpelthen bolden for lidt til at kunne spille sig ind i tingene.

Dermed kunne SIF gå til pause med en komfortabel 2-0 føring efter en flot præstation, mens Randers FC blev buhet fra banen. Og tjah, SIFs præstation var ikke bare flot – den var en af de bedste i et efterår, der ellers har budt på mange flotte halvlege fra de rød-hvide.

Randers bedre med
Randers FCs cheftræner Ove Christensen reagerede med en dobbeltudskiftning i pausen, hvor Tobias Grahn og Mikkel Bechmann blev flået ud til fordel for Kasper Lorenzen og David Addy.

Og dét lignede en god idé – David Addy kom i hvert fald ind med et godt drive og skabte en tidlig RFC-chance.

I det hele taget var det hjemmeholdet, der kom bedst ud til anden halvleg, hvor de for første gang i kampen fik en smule struktur på det opbyggende spil – og det blev da også til et par hjørnespark med mere farlighed end i hele første halvleg, men foreløbig blev alting afvist af den bomstærke SIF-defensiv.

Og i stedet blev så SIF så nærgående i den anden ende efter et frispark i det 54. minut, hvor Randers-forsvaret sejlede gevaldigt rundt.

Øget trusselsniveau fra RFC
Med 56 minutter spillet kom Randers så frem til en nogenlunde mulighed, da giganten Marc Nygaard for en sjælden gangs skyld vandt en luftduel mod SIFs centerforsvarere og fik headet – men Lasse Heinze kunne følge bolden roligt ud forbi målet.

Og to minutter senere måtte Jim Larsen smage på Søren Bergs alt, alt, alt for højt løftede ben i en duel i feltet, før Marc Nygaard på det næste angreb overplacerede sit skud fra en ellers god position.

Randers havde – endelig – fået meldt sig ind i kampen og truede i denne fase for første gang Lasse Heinzes mål, som der også var bud efter, da Søren Pedersen flugtede til en returbold.

Og for at understrege presset, vågnede Søren Berg også mere op til dåd i denne periode, hvor den energiske angriber fik sendt et fint skud af sted.

Svensson på banen
Randers havde nu bolden markant mest, men SIFs forsvar stod godt og afviste fornemt tilnærmelserne. Til gengæld manglede gæsterne i udtalt grad det flow, der havde flydt ned ad banen i første halvleg.

Martin Svensson, der scorede sidste gang i Randers, blev sendt i aktion med præcis tyve minutter igen, da han erstattede Christian Holst i SIFs offensiv. Men det var i den anden ende, at der igen skete noget, da Søren Pedersen fik trykket godt af – men Lasse Heinze i forrygende form kræver bedre afslutninger, hvis han skal passeres.

SIF kom frem til en sjælden chance efter 75 minutter, da Bobbie Friberg da Cruz gav SIF-topscoreren en gratis chance på en fejlaflevering, men Lekic sendte bolden forbi målet, da han prøvede at fange Kevin Stuhr Ellegaard på mellemhånd.

Flot sejr
Efter 80 minutter kom Marc Nygaard så frem til en god chance, da han knapt så chokerende vandt en luftduel mod Frank Hansen og kom til skud – men lige forbi.

Kaimar Saag erstattede Simon Azoulay Pedersen, mens Randers fortsatte på bolden – men det blev sjældent rigtig farligt fra hjemmeholdets side.

Derfor kunne SIF lige så stille og roligt ride brisen af – og dermed blev tre meget fornemme point sat ind på den velspækkede konto efter en kamp, hvor første halvleg bød på fortryllende spil – og anden halvleg på god fight og stærk defensiv.

Med sejren generobrer Silkeborg IF femtepladsen fra AGF – og næste opgave for SIF er den førstkommende lørdag klokken 17.00, hvor OB gæster Silkeborg Stadion.

• 0-1 Frank Hansen (13)
  • 0-2 Rajko Lekic (34)