11. november 2008

Flot og fuldt fortjent 2-1 i Fredericia

Efter en rigtig flot indsats i en kamp, hvor FC Fredericia-målet ellers længe syntes forhekset, scorede Steffen Ernemann sejrsmålet til 2-1 med elleve minutter igen.

SIF tog på en solbeskinnet søndag turen til Fredericia, hvor det særdeles stærke hjemmehold fra FC Fredericia tog imod i Viasat Divisionens anden spillerunde.

Cheftræner Peder Knudsen havde lavet et par ændringer i startopstillingen, hvilket var en tvingende nødvendighed, da Renato Arapi ikke var til disposition på grund af deltagelse i en U21-landskamp for Albanien.

I hans fravær var der i stedet blevet plads til Thomas Hansen, mens Henrik Schnedler overtog pladsen som højre back.

På mål var Kenneth Falkenberg valgt, og han havde et midterforsvar bestående af anfører Thomas Bælum og Steven Lustü foran sig.

På midtbanen og i angrebet var der genvalg til de samme spillere, som havde været med fra start i sæsonens to første kampe – det vil sige Casper Henningsen og Steffen Ernemann på kanterne, Martin Ørnskov og Stefan Schmidt på den centrale midtbanen og Rajko Lekic og Henrik "Tømrer" Pedersen i angrebet.

FC Fredericia kom flyvende fra land i Viasat Divisionen i sidste weekend, da en sikker 3-0 sejr blev hentet hjem i Køge. Omvendt skuffede SIF som bekendt ved kun at spille 1-1 mod Hvidovre på Silkeborg Stadion.

God start
SIF klædt i grønt, hvidt og grønt løb på banen foran en udmærket antal fremmødte FCF-fans, men også en god klynge SIFere havde fundet vej til græsbakkerne, der gør det ud for tribuner på det ellers på den ene side rigtig godt moderniserede Fredericia Stadion, som bød på en helt perfekt græsplæne.

SIFerne begyndte med en lynhurtig bolderobring, og det var et forvarsel på gæsternes dominans og boldbesiddelse i de første minutter.

Og allerede efter to et halvt minut opstod en farlig situation, da Henrik "Tømrer" Pedersen løb en lang stikning op og afdriblede Stig Olsen langt ude i højresiden – men Tømreren var kommet godt ud af balance og kunne ikke få centringen sendt ind imod Rajko Lekic.

Men alt i alt en fornuftig start på kampen af SIF-spillerne.

Trykket intensiveret
Fredericia viste sig for første gang efter fem minutters spil, da Rasmus Katholm fremtvang et hjørnespark i venstre side, efter at Steven Lustü havde blokeret det forsøgte indlæg.

Tommy Knudsen sendte bolden indover, hvor Kenneth Falkenberg nåede højest – men tabte bolden på vej ned, og det skabte lidt panik, inden SIF-forsvaret fik losset væk.

I den anden ende svarede SIF hurtigt igen, da Rajko Lekic sendte en bold ind i feltet. Stefan Schmidt fik headet, men et stykke forbi.

Samme Schmidt stod for næste afslutning, da Stig Olsen i FCF-målet fik sparket dårligt væk. Men Schmidts skud blev blokeret til et hjørnespark, som SIF ikke fik noget ud af.

Henrik "Tømrer" Pedersen var opmand til det næste tilbud, da han næsten nede ved hjørneflaget erobrede bolden fra Henrik Smedegaard og trak ind i feltet. Herfra sendte han bolden indover, hvor Rajko Lekic stod klar, men afleveringen var slet ikke præcis nok.

I det hele taget var SIFerne inde i en god periode, og trykket blev intensiveret mod Stig Olsens mål.

Hjemmeholdet i front
Bolden var stort set udelukkende på SIF-fødder, og dér blev den behandlet fornemt. Næste chance kom i det 17. minut, da Casper Henningsen modtog en aflevering, tog et træk og fyrede rigtig godt af – men Stig Olsen fik med det yderste af lapperne viftet bolden til hjørne.

Fredericias første afslutning i kampen kom minuttet efter, da den obligatoriske FCF-opskrift med en bold via Søren Philipp til Rasmus Katholm i dybden blev udført, men det gav kun et hjørnespark. Dét gav til gengæld kampens første scoring, da bolden efter ikke at være blevet clearet blev tæsket rundt som i en flippermaskine – og til sidst endte i nettet. Målet blev krediteret Hans Jørgen Haysen.

Casper Henningsen havde nær udlignet minuttet senere, da han i et voldsomt raid pludselig stod klar til afslutning, men det lidt for tynde indersidespark blev plukket af Stig Olsen.

Og han var efterhånden blevet godt varm, Stig Olsen, for to minutter senere diskede han op med en ren Gordon Banks-redning, da Henrik "Tømrer" Pedersen headede flot og kraftfuldt på et indlæg. Bolden så ud til at hamre direkte i nettet ude ved stolpen, men ud af ingenting kom Stig Olsen flyvende med et tigerspring og afværgede på flotteste vis.

Og jo, det VAR helt indiskutabelt pivhamrende ufortjent, at hjemmeholdet var i front på dette tidspunkt.

Rajko til 1-1!
SIF fortsatte sit pres, og det gav fire (!) på hinanden følgende hjørnespark. Men især Hans Jørgen Haysen var dygtig til at heade væk, og SIFerne fik ikke nok ud af anstrengelserne.

Men endelig skulle tingene lykkes, da der var spillet en halv time. En bold i højresiden blev sendt indadskruet ind i feltet af Steffen Ernemann, og ved bageste stolpe stod Rajko Lekic naturligvis placeret – og han fik sendt bolden i nettet med sit tredje officielle sæsonmål incl. dét i pokalen i onsdags – og tælles træningskampene med, har han nettet i de sidste fem kampe i træk. 1-1 efter en særdeles fortjent udligning!

Og det skulle blive ved, SIF-presset. Rajko Lekic fik endnu et tilbud efter 39 minutter, da han stod fri på et Henrik Schnedler-indlæg – men Rajko fik headet lidt for dybt nedad, og bolden bumpede langt over efter et ordentligt hop i græsset.

I det hele taget kom Rajko Lekic frem til meget – og han tilbød sig endnu mere. Især voldte han FCF-forsvaret mange problemer med sine småluskede dybdeløb, som medspillerne da også ofte søgte at benytte sig af.

Men da dommer Henrik Nystrup Kragh fløjtede af efter første halvleg, stod der 1-1 på måltavlen – og det kunne hjemmeholdet godt være glade for.

Endnu en klasseredning af Olsen
SIF kom også ud til anden halvleg på fin manér, og presset fra de første 45 minutter fortsatte.
Henrik "Tømrer" Pedersen viste fine takter og tiltuskede sig flere bolde med sin aggressivitet, hvilket førte til et par farlige indlæg.

Den tidligere SIFer Søren Philipp stod for hjemmeholdets første aktion, da han viste meget flotte evner udi skuespillets ædle kunst i en duel med Martin Ørnskov – men dommer Nystrup Kragh blev snydt og kvitterede med en advarsel til Ørnskov.

Rajko Lekic kom igen mere end tæt på i det 52. minut, da en bold indover blev mødt af den montenegrinske pande – men igen bød Stig Olsen på en superredning i FCF-målet.

Uheld på uheld
Også Henrik "Tømrer" Pedersen fik forsøgt sig efter en god aflevering fra angrebsmakker Lekic, men igen trak Stig Olsen sig sejrrigt ud af duellen, hvor Tømrer sparkede lige på keeperen.

FC Fredericia fik kæmpet sig lidt bedre ind i tingene, og med omkring en halv time igen fik hjemmeholdet for første gang i kampen ædt sig ind på en efterhånden mere ligelig fordeling af spillet.

Men det var stadig SIF, der var langt farligst, og Tømrer var særdeles tæt på at score et fortjent føringsmål i det 63. minut, da Stig Olsen for en gangs skyld viste usikkerhed. Tømrer var over riposten med en flugter, men hans skud blev afværget på stregen.

Men minuttet senere var Stig Olsen igen vågen på stregen, da Rajko Lekic afsluttede med et liggende saksespark, der ellers så rigtig godt ud.

Og endnu tættere på kom Lekic i det 66. minut, da han konverterede en Martin Ørnskov-tværpasning med et indersidelob over Stig Olsen, der prellede af på overliggeren. Uheld på uheld – og efterhånden helt grotesk, at SIF ikke førte den ellers svære udekamp.

Erne til 2-1!
Der var efterhånden kun et kvarter tilbage at spille, og Steffen Ernemann havde næste tilbud, da han sparkede et drønende langskud lige forbi målet.

Og endnu tættere på kom Henrik "Tømrer" Pedersen minuttet senere, da bolden igen prellede af på tværribben efter at have ramt en forsvarer på vejen. Målet virkede simpelthen som forhekset…

Men med 11 minutter igen kunne hjemmeholdet ikke længere holde SIFerne fra fadet. Et massivt pres med masser af gode kombinationer i højresiden endte ved Steffen Ernemann, der sendte et indadskruet indlæg af sted med venstrebenet – og uden, at hverken med- eller modspillere rørte bolden, sejlede den i nettet til en 2-1 føring så retfærdig, som var den udstedt af Frøken Justitia personligt.

Dobbelt-udskiftning
Michael Nørgaard erstattede Casper Henningsen efter 84 minutters spil, og Nørgaard gled direkte ind på højrekanten.

Også Lars Huldgaard Christensen kom i aktion, da han blev skiftet ind i angrebet i stedet for målscoreren til 1-0, Rajko Lekic.

Og de to indskiftede stod for en farlig chance hurtigt efter entréen, da Lars Huldgaard Christensen tilkæmpede sig et indkast og tog det hurtigt til Michael Nørgaard i feltet. Nørgaard lobbede bolden over Stig Olsen – men lige forbi.

Og endelig var det SIF, som tiden arbejdede mest for – og gæsterne fik endda en stor chance mere, da Lars Huldgaard Christensen fik en friløber, som Stig Olsen dog igen var mand for at redde.

Kort efter kom Jeppe Brandrup på banen i stedet for Stefan Schmidt.

Men farligt blev det til gengæld aldrig i den anden ende, og dermed vandt SIF meget flot 2-1 på en svær udebane-opgave. En sejr, der kom i hus efter meget stor dominans, flot spil og masser af chancer.

Næste opgave er 2.runde-kampen i Ekstra Bladet Cup på søndag den 24. august, hvor AC Horsens gæster Silkeborg Stadion.

Næste kamp i Viasat Divisionen er onsdagen efter – den 27. august klokken 19.00 – hvor oprykkerne fra FC Roskilde kommer på besøg.

• 1-0 Hans Jørgen Haysen (19)
  • 1-1 Rajko Lekic (30)
  • 1-2 Steffen Ernemann (79)