2. maj 2009

Flot kamp og SIF-sejr

Peter Degn scorede for anden kamp i træk og dermed sejrsmålet fem minutter før tid i en dynamisk kamp, der endte med 1-0 til Silkeborg IF mod Lyngby Boldklub.

Silkeborg IF tog på en solbeskinnet lørdag eftermiddag foran snurrende tv-kameraer imod Lyngby Boldklub i den ottendesidste runde i årets Viasat Division. Med andre ord – det snerper til i rækken, og SIF ville med en sejr kunne tage et stort skridt mod den forjættede oprykning.

Lyngby kom til Silkeborg Stadion med en femteplads i tabellen – og en absolut grufuld statistik for de kongeblå, der ikke havde vundet siden 1991 i Silkeborg trods tyve forsøg.

SIFs cheftræner Troels Bech havde foretaget en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til sidste kamp i Hvidovre, hvor Christian Thyboe-Thomsen lagde ud på venstre back. Her holdt han dog kun i ti minutter, før han vred om på sit knæ, hvorefter Steven Lustü overtog på pladsen.

Ellers var der genvalg til de andre ti, hvilket betød følgende startopstilling:

Kenneth Falkenberg vogtede buret bag et forsvar med Dennis Flinta og altså Steven Lustü på backerne, mens de på Søholt omtalte "bøfferne" Jim Larsen og Thorbjørn Holst Rasmussen udgjorde centerforsvaret.

På midtbanens kanter lå Peter Degn og Martin Svensson, og de havde Martin Ørnskov og Steffen Ernemann liggende centralt.

Helt fremme var der overrumplende fundet plads til de to halvfarlige herrer Rajko Lekic og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen, der tilsammen inden kampen var noteret for 28 scoringer i turneringen.

På bænken sad udover reservekeeper Thomas Nørgaard Simon Azoulay Pedersen og de to tidligere Lyngbyspillere, Stefan Schmidt og Christian Holst.

Der var heller ingen overraskelser i startopstillingen hos de traditionelt særdeles velspillende gæster, hvor cheftræner Niels Frederiksen havde valgt de samme 11 spillere, der i sidste weekend hentede tre point efter 3-1 i Thisted.

Livlig start
Kampen var kun 45 sekunder gammel, før den første afslutning faldt – og den var signeret Henrik "Tømrer" Pedersen, der kæmpede sig foran sin oppasser på en høj bold og fik afsluttet fra en spids vinkel – men lige forbi.

Og der var i det hele taget højt tempo og tænding på de første minutter, hvor både hjemmehold og gæster gik til stålet i duellerne.

SIF stod også for den næste chance, der faldt i det 5. minut. Peter Degn fik kringlet bolden ind i feltet, hvor Jim Larsen steg til vejrs og headede, men bolden dumpede et stykke over målet.

Men Lyngby var også rigtig fint med og diskede op med flere prøver på det gode kombinationsspil, som de kongeblå ofte står for.

Faktisk vendte det i kampen, så det var gæsterne, der tog teten efter SIFs gode start med et par afslutninger – men uden at gæsterne dog kom frem til chancer trods den høje boldbesiddelsesprocent; før i det 15. minut, hvor Kim Aabech prøvede lykken med en flugter, som blev ramt noget skidt og ikke voldte Kenneth Falkenberg problemer.

Dynamisk kamp
Positivt var det at notere, at der fra SIFs fanafsnit var rigtig god volumen og aktivitet, og der var tæt på at blive skruet op for lyden efter 18 minutter, hvor Jakob Bresemann var tæt på at lave selvmål med en forsøgt clearing efter et Steffen Ernemann-indlæg.

Kampens første hjørnespark faldt i det tyvende minut – fremtvunget af Henrik "Tømrer" Pedersen. Steffen Ernemann og Peter Degn forsøgte sig med en snedig kombination, men denne gang lykkedes det ikke at slå kapital af anstrengelserne.

SIF fastholdt dog presset, og Henrik "Tømrer" Pedersen var centimeter fra at nå frem til skud på en Jim Larsen-hovedstødsaflevering.

Også Martin Svensson viste sig frem med et par gode rush op ad banen, og på dén måde svingede begivenhederne dynamisk fra den ene ende til den anden.

Tre på stribe
Kampens hidtil klart største chance kom efter 25 minutter, da Henrik "Tømrer" Pedersen energisk erobrede bolden fra Jakob Bresemann på kanten af feltet. Tømreren var dermed fri igennem til afslutning, men Rune Pedersen reddede i flot stil det store tilbud.

Fem minutter senere var det så Lyngbys tur til at svare igen med endnu en kæmpechance. Martin "Polle" Christensen lavede numre i højresiden og sendte bolden indover, hvor der var masser af plads til Kim Aabech. Han sparkede lavt – men Kenneth Falkenberg hev en klasseredning ud af handskerne.

Og efter 33 minutter var Lyngby igen centimeter fra at bringe sig i front. En tilfældig bold fik lov til at passere gennem feltet til Andreas Wihlborg, men igen blev Kenneth Falkenberg den store i duellen med angriberen – klasse af Falkenberg, der virkelig viste storform.

Tre kæmpechancer på stribe i den stegende hede – og i den anden ende fik Martin Svensson trykket kanonen af med et bragende skud, der filede sig lige over målet, mens også Rajko Lekic forsøgte sig på mere skruet manér.

Svensson snydt for straffe
Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen havde det med at hoppe på mange af Lyngby-spillernes appeller i duellerne – således også efter 43 minutter, hvor gæsterne fik endnu et billigt frispark. Brian Hamalainen sparkede fra en god position – men lige i muren.

Til gengæld var det småt med frispark dømt den anden vej, og det gav nogle frustrationer for SIFerne i en kamp, hvor det til tider kogte – godt hjulpet på vej også af temperaturen.

Martin Svensson brød fremragende igennem tre mand i overtiden, men blev fældet på støttebenet af Cheikh Sarr i afslutningsøjeblikket i en situation, hvor Svensson blev klart snydt for straffe – hvilket tv-billederne da også tydeligt dokumenterede. Henrik "Tømrer" Pedersen generobrede dog uagtet den manglende fløjte bolden og lagde den indover til fjerneste stolpe, hvor Rajko Lekic lurede – men Lekic fik ikke ordentligt træf på bolden.

Og dermed endte en meget begivenhedsrig første halvleg lidt misvisende med 0-0 stående på lystavlen efter store chancer i begge ender.

Holst i aktion
SIF åbnede anden halvleg i fin stil og kom frem til et par halve chancer i de første minutter, hvor især Peter Degn kom tæt på med et flot langskud.

SIF lykkedes i højere grad end i første halvleg med at fastholde spillet på Lyngbys banehalvdel, og efter 57 minutter kom endnu et stort tilbud, da velspillende Martin Svensson på smukkeste vis lykkedes med at holde en svær flugter nede – men han måtte se skuddet hamre sig millimeter forbi den sagesløse Rune Pedersens stolpe.

Lyngby var efterhånden godt presset, og cheftræner Niels Frederiksen foretog en dobbeltudskiftning med en halv time igen.

Rajko Lekic fik endelig bolden i nettet to minutter senere, men han blev dømt offside på Peter Degns hovedstødsaflevering.

Og dét blev Rajkos sidste aktion, for kort efter blev han erstattet af Christian Holst – den tidligere Lyngby-topscorer.

Det betød, at Martin Svensson blev smidt helt op i front, mens Steffen Ernemann overtog på venstrekanten og Christian Holst på den offensive midt, men der blev vekslet lidt undervejs mellem Svensson og Holst.

Degnen tæt på
Lyngby erobrede en smule mere momentant initiativ efterhånden, men gæsterne fik ikke rigtig det sidste bid i angrebene over for en velfungerende SIF-defensiv.

Til gengæld var der mere nerve over SIFernes offensive tilnærmelser.

Steffen Ernemann nærmede sig forløsningen med ti minutter igen, da han efter et rush ind i feltet modtog Dennis Flintas høje indlæg med et godt hovedstød – men igen lige forbi.

Også Simon Azoulay Pedersen kom på banen, da der resterede otte minutter, mens Martin Svensson forlod banen. Azoulay gik helt op i front, mens Christian Holst overtog på den offensive midt – og der var bedre plads i Lyngby-forsvaret nu, for Lyngby satsede meget offensivt med kun tre i forsvarskæden.

Peter Degn stod for næste forsøg, da han trykkede af på en returbold, som Rune Pedersen kun fik det yderste af handskens syninger på – meget, meget tæt på, at Degnen scorede for anden kamp i træk og i øvrigt også for anden kamp i træk mod Lyngby.

Degn til 1-0!
Men på det næste angreb lykkedes det så for Degnen. Et flot og særdeles gennemspillet angreb gik via Simon Azoulay Pedersen videre til Peter Degn, der stod helt blank i en tom højre side af feltet. Herfra svigtede han ikke – og med en kølig inderside gjorde han det til 1-0 til SIF. Og uha, hvor det kogte på Silkeborg Stadion!

Fire minutter senere forlod han så banen, Degn, der gav plads til Stefan Schmidt.

De fire minutters tillægstid blev sat i gang med et Lyngby-hold, der desperat jagtede det ene point – men ikke fik lov til at nærme sig Kenneth Falkenbergs mål mod et godt organiseret SIF-hold, der i stedet så farligere ud på kontra.

Og dermed endte det hele lige så lyst som vejret på Silkeborg Stadion, hvor SIF tog en kæmpe skalp med en smuk 1-0 sejr over Lyngby!

Næste weekend byder på den sidste oversidnings-runde for SIF, hvorefter LFA gæster Silkeborg Stadion den 17. maj.

• 1-0 Peter Degn (85)