16. april 2011

Flot comeback af SIF

Jesper Bech dukkede op på det helt rigtige tidspunkt og scorede til 1-1, da Silkeborg IF lørdag hentede point på Blue Water Arena mod Esbjerg fB. Et flot comeback af holdet, der stadig er ubesejrede i 2011.

Det var et Silkeborg IF-mandskab fyldt med selvtillid, otte point i foråret og helt uden nederlag i 2011 der gæstede Blue Water Arena til dagens Superligakamp mod Esbjerg fB.

Cheftræner Troels Bech havde igen givet plads til Lasse Heinze i målet, mens bagkæden endnu en gang bestod af Dennis Flinta og Christopher Poulsen på backpositionerne, og det centrale forsvar med Simon Jakobsen og Thorbjørn Holst Rasmussen. På midtbanens motorrum var Jesper Mikkelsen og Frank Hansen valgt, mens Jesper Bech og Christian Holst tog sig af kanterne. Helt fremme Kaimar Saag og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen.

Aktiv start
Begge hold gik friskt til den fra kampens start, hvor begge forsvarskæder blev truet i dybden og med højt pres. Det var tydeligt, at det hold, der kunne sætte sig på kampen fra start, måske ville komme frem til den første chance – og måske det afgørende mål. Det gjorde, at der var småt med rum at spille i – med mange dueller til følge.

Den første afslutning tilfaldt Jesper Bech, efter en Martin Svensson-aktion – men afslutningen var lige tynd nok til at true Lars Winde i hjemmeholdets mål. Kort efter var Jesper Lange lige ved at opsnappe en lang fremlægning, men Lasse Heinze var hurtig i sin indgriben.

Herefter vekslede spillet frem og tilbage, mens begge mandskaber forsøgte at finde et overtag på banen, som i øvrigt virkede både hurtig og glat. Det gav lidt for mange boldtab i kampens indledning, men den medvirkede til gengæld til bolde med fart, når det så lykkedes.

Stor chance til Christopher Poulsen
Den offensive venstreback var efter 16 minutter selv hovedperson i kampens første, store chance. Først brød Christopher Poulsen en tværaflevering, hvorefter han satte fart i et godt ryk frem ad banen. Her spillede han Kaimar Saag i dybden, og trak selv ind i feltet – og på Kaimar Saags efterfølgende aflevering på tværs, stod han pludseligt helt fri til afslutning. Desværre blev skuddet blokeret i samme sekund, lige før bolden kunne ryge i mål.

Kort efter spillede Frank Hansen en perfekt bold i dybden til Kaimar Saag, men angriberen måtte se sin frie afslutning blive reddet af Lars Winde. Det efterfølgende hjørnespark endte i hovedet på Christopher Poulsen, der headede lige over mål. Tre store chancer til Silkeborg IF på ganske få minutter.

Der var nu spillet tyve minutter, og gæsterne fik bedre fat i boldbesiddelsen. En meget dynamisk midtbane gjorde livet surt for hjemmeholdet, mens kanterne og angriberne tvang forsvaret til at være på tæerne. Det så indtil nu rigtigt fornuftigt ud for SIFerne.

Landsholdsspil
Efter knap 25 minutters spil sad gæsterne tungt på spillet, og Troels Bech måtte flytte sine to backs højere op på banen, for at prøve at skabe et overtal på siderne. Det betød, at Frank Hansen trak ned i bagkæden hvor de to stoppere gik bredt – og så matchede SIFerne de andre rød/hvide i spillestil.

Der blev løbet rigtigt mange meter, hvilket også var nødvendigt for at flytte hjemmeholdet, der forsøgte at lukke rummene foran deres forsvar. I stedet lignede det, at deres offensive omstillinger kunne tages i brug – ligesom Frank Hansen inden kampen havde forudset.

Stadionuret rundede nu den første halve time, og SIFerne belejrede nærmest forsvarets målfelt med mange indlæg til følge. Chancerne så ud til at ligge lige om hjørnet for gæsterne. Esbjerg fB var lige ved at spille sig helt igennem på en omstilling, men Thorbjørn Holst Rasmussen var hurtig til at bryde dén chance ned.

Efter 36 minutter var det lige ved at gå galt for SIFerne; en hurtig omstilling gav hjemmeholdet en kæmpe chance, hvor det røde forsvar blev spillet tyndt. Heldigvis var Lasse Heinze yderst vågen og reddede ”direktøren” i to omgange endda – hvorefter der også blev dømt offside i situationen. Et stort advarselstegn for SIFerne, der ellers følte sig godt ovenpå indtil da.

Efter forskrækkelsen blev begge hold lidt mere afventende i deres spil, og chancetallet var få. Således skulle vi helt hen til det 44. minut, før næste kvalificerede afslutning kom. Denne gang var det Jesper Mikkelsen, der havde placeret sig godt efter et angreb, og hans afslutning voldte Lars Winde en anelse besvær. Der skete ikke mere i første halvleg, som ellers var ganske fint spilet.

Hjemmeholdet med en kæmpe chance
Ingen af holdene foretog udskiftninger i pausen, og indledningen lignede til forveksling slutningen på første halvleg. Men ud af nærmest ingenting, fik hjemmeholdet så en ufatteligt stor chance. En løs bold på kanten af feltet blev nærmest tacklet over SIF-forsvaret til en helt fri Jeppe Mehl. Heldigvis for SIFerne var Lasse Heinze igen, igen stærk og fik viftet hovedstødet væk fra målet. Uha, SIF.

Kort efter satte Jesper Mikkelsen sig igennem og trak en advarsel – måske for at signalere til holdkammeraterne, at den bidske attitude skulle hives frem i et par minutter.

Der kunne godt være noget om snakken, for det var hjemmeholdet der åbnede anden halvleg bedst og vandt mange andenbolde på midtbanen. Det betød, at de kunne stå lidt højere på banen – og holde fast i angrebene til uro for Silkeborg IF.

1-0 til hjemmeholdet
Efter 58 minutter gik det så galt. En lidt ufarlig bold i dybden blev ikke fulgt ordentligt til dørs, og pludselig befandt Søren Rieks sig helt fri på kanten af det lille felt – og kunne flot hamre bolden i kassen til 1-0 til hjemmeholdet.

Sikke en nedtur for SIFerne, der ikke havde startet anden halvleg godt. Derfor ekstra ærgerligt, at målet kom efter en situation, der ret beset ikke burde være farlig.

Så gik det lige pludseligt stærkt for hjemmeholdet – og så blev der dømt straffespark i en situation, hvor Simon Jakobsen nedlagde en angriber uden for feltet! Thomas Gardsøe trådte til – men Lasse Heinze reddede formidabelt!

Der måtte ske noget for SIFerne, der skiftede Martin Svensson ind i stedet for Jesper Mikkelsen efter 61 minutters spil. Derfor gik Jesper Bech ind centralt og Martin Svensson på kanten. Det satte lidt fart i spillet for SIFerne, der nu kom op til hjemmeholdets felt.

Få minutter efter kiksede Jesper Bech så en bold, der også fangede Dennis Flinta – og det gav en helt fri chance til Jeppe Mehl, der heldigvis overplacerede sin afslutning. Det var bestemt Esbjerg fB, der sad på kampen nu – med SIFerne i vildrede.

Igen var hjemmeholdet særdeles giftige på en kontra. Efter knap 70 minutters spil mistede Christopher Poulsen bolden højt på banen – og så gik det stærkt. Thorbjørn Holst Rasmussen blev rundet på kanten af feltet, og Søren Rieks fik frit lejde til en afslutning – men igen var Lasse Heinze den bedste i situationen og reddede SIFerne igen.

Der måtte mere styrke ind i gæsternes angreb, og derfor kom Lars Huldgaard Christensen på banen i stedet for Henrik "Tømrer" Pedersen, der overlod anførerbindet til Frank Hansen.

Stor chance til Lars Huldgaard Christensen
SIFerne arbejdede sig længere frem på banen – og Christopher Poulsen fik fremtvunget endnu et hjørnespark. Christian Holst sendte bolden ind til Lars Huldgaard Christensen, der via sin styrke kom højest og headede lige forbi mål.

I samme sekvens blev Kaimar Saag taget ud – og unge Jeppe Illum blev sendt på banen efter 78 minutter. Hjemmeholdet var nu trykket længere tilbage, men de giftige omstillinger lå stadig og lurede. Kampen havde nu nærvær og nerve – og begge hold jagtede endnu en scoring.

Der manglede nu kun ti minutter – og som spillet udviklede sig, kunne den næste scoring gå begge veje. Det var dog stadig hjemmeholdet, der var klart farligst – mens SIFerne havde langt mellem sine afslutninger.

Jesper Bech til 1-1!!!
Martin Svensson angreb over kanten på et tidspunkt, hvor hjemmeholdets kant blev fanget lidt højt på banen. Jeppe Mehl kom tilbage og lavede frispark på den unge offensivspiller. Christopher Poulsen gjorde sig klar, og sendte bolden tæt til bagerste stolpe hvor Jesper Bech, af alle høje mennesker – fra en helt fri position kunne udligne til 1-1 efter 83 minutter.

Nu var det lige pludseligt Silkeborg IF, der tog teten og pressede spillet frem på banen – samtidigt med, at holdet blev farlige. Uafgjort var tilsyneladende ikke nok; der skulle scores endnu et mål!

Lars Huldgaard Christensen tog nu for alvor fat og holdt fast i bolden foran hjemmeholdets forsvar, og nu lignede det mere, at SIF ville score en pind mere. Samtlige løse bolde blev næsten alle samlet op af SIFerne, mens hjemmeholdet virkede som slået til tælling.

Tre minutters tillægstid blev annonceret – og som det så ud på daværende tidspunkt, var det helt klar til fordel for SIFerne. Hjemmeholdet havde dog ikke opgivet håbet om en scoring, og sendte mange folk frem på et frispark – som strøg forbi alt og alle, og heldigvis også forbi stolpen.

1-1 blev derfor kampens resultat, efter et flot comeback af SIFerne – og dermed kan Silkeborg IF fortsat kalde sig for ubesejret i 2011.

Næste opgave for Silkeborg IF bliver onsdag den 20. april på Silkeborg Stadion, når SønderjyskE kommer på besøg.

• 1-0 Søren Rieks (58)
  • 1-1 Jesper Bech (83)