28. maj 2016

Festen fortsatte mod Vejle

Et festklædt Mascot Park dannede en flot ramme omkring sæsonens sidste kamp mod Vejle. SIF-spillerne kvitterede med en sikker sejr efter festlig 2. halvleg.

Der var underholdning for alle pengene, da SIF knuste Vejle med 5-0 i sæsonens sidste kamp. Særligt i 2. halvleg var der gang i løjerne, og der var meget at glæde sig over for SIFerne: Fremragende solomål af Robert Skov, Scheel på måltavlen for tredje kamp i træk, Ulrik Flo’s første scoring for SIF og to mål af indskiftede Davit Skhirtladze. Og læg dertil en spændende debutant i blot 16-årige Jeppe Okkels.

Det var Mascot Park i festdragt, der fejrede SIFs oprykning. Næsten 4.000 festglade tilhængere var mødt op, Stoltheden præsenterede en flot tifo, der fyldte hele fan-afsnittet, og over højtaleren drønede Simon Kvamm Superliga ud over spillerne, da de gik ind til kampen.

Til fest-kampen havde Peter Sørensen foretaget en enkelt ændring i startopstilling i forhold til jubelkampen i Horsens ugen inden. Ulrik Flo havde fået startplads, mens Davit Skhirtladze tog plads på bænken.

Vejle var farligst først med et godt forsøg af den tidligere SIF’er, Simon Nagel, efter fem minutter. Thomas Nørgaard parerede til hjørnespark, hvilket udløste et hovedstød på underkanten af overliggeren fra Ole Bisp Rasmussen. Dobbeltchancen blev indledningen til et tungt Vejle-pres på SIF-forsvaret med en serie hjørnespark til følge.

Man skulle godt et kvarter ind i kampen før SIF fik noget, der mindede om en chance. Dennis Flinta chippede bolden ind i feltet, hvor Emil Scheel søgte den med hovedet, men ikke fik ramt den ordentlig, så chancen løb ud i målspark.

Fremragende solomål af Skov
Robert Skov bragte imidlertid SIF ud af dødvandet. Han tog i det 21. minut sagen i egne fødder og driblede igennem tre Vejle-forsvarer for til sidst med en følt inderside at udplacere Kristian Fæste i Vejle-målet. Endnu et klassemål af den 20-årige nyudtagne OL landsholdsspiller.

Robert Skov virkede i det hele taget i forrygende form og var tæt på 2-0 efter en halv time, da han bankede et frispark mod Vejle-målet, som Kristian Fæste dog fik pareret. Vendelbo overplacerede sit forsøg på riposten, og bolden gik over mål.

I det 38. minut var Andreas Albers på pletten og sendte kuglen i kassen, men målet blev annulleret for off-side.

Da dommer Kasper Madsen fløjtede til pause løb SIF-spillerne ud ud til publikum og kastede de gamle trøjer ud til tilhængerne, og i 2. halvleg løb de på banen i 2016/17 sæsonens jubilæumstrøjer.

Forløsning for Flo
Dem var der straks mål i. SIF lagde et solidt pres på Vejle fra 2. halvlegs indledning, og efter en god skudchance til allestedsnærværende Robert Skov og tilløb til mere kom den store norske forløsning. Ulrik Flo scorede sit første officielle mål for SIF i det 50. minut. Albers lavede en lille genialitet ved at springe over bolden, så den slap igennem til Flo. Nordmanden bragte sig en mod en med Kristian Fæste i Vejle-målet og satte en stensikker inderside på bolden, så den trillede i nettet tæt op ad den ene stolpe.

Bedømt på Ulrik Flos jubelscene var det mål en forløsning, og holdkammeraterne kvitterede med klyngekram foran Jyske Finans Tribunen.

Det lignede 2-0 og færdigt arbejde, men sådan skulle det slet ikke gå. Vejle truede en enkelt gang ved Kristian Gaarde, der sendte et indlæg fra højre mod Thomas Nørgaard. SIF-keeperen var hurtig med reflekserne og fik afværget til hjørnespark.

SIF skiftede ud, først Albers for Skhirtladze, og georgieren ville da også lege med. Emil Scheel sendte i det 58. minut en kanonkugle af et frispark mod Kristian Fæste. Vejle-målmanden kunne kun lige akkurat parere, og så var Skhirtladze over riposten og kunne let gøre det til 3-0. Klar klasse af SIF, der fuldstændigt sad på tingene i 2. halvleg.

Scheel igen på måltavlen
Det resulterede i et fremragende mål af Emil Scheel i det 69. minut, da han trak sig fri i højre side og bankede bolden i nettet med et fladt spark i det korte hjørne. Det var Scheels tredje mål i tre kampe i træk.

Forinden var det blot 16-årige stortalent Jeppe Okkels kommet på banen til sin debut for SIF, og han viste i flere situationer sit store potentiale.

5-0 blev det med et kvarter igen, og atter var det Davit Skhirtladze, der slet ikke kunne holde op med at feste, da han først var kommet på banen.

En aldeles suveræn 2. halvleg mod et mere og mere modløst Vejle-mandskab satte en tyk streg under SIFs fortjente oprykning – på Vejles bekostning. Af de sidste 11 kampe vandt SIF 10, sluttede på andenpladsen i Ligaen blot et point efter Lyngby.

Næste gang SIF løber på banen hedder turneringen Alka Superligaen med første runde midt i juli.

Bet25 Ligaen, 33. spillerunde, lørdag den 28. maj kl. 15.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF – Vejle Boldklub 5-0 (1-0)
Mål: 1-0 Robert Skov (21.), 2-0 Ulrik Flo (50.), 3-0 Davit Skhirtladze (54.), 4-0 Emil Scheel (69.), 5-0 Davit Skhirtladze (74.)
Advarsler: Davit Skhirtladze, SIF, Anders Kure, Jeppe Hansen, Antonio Stankov, Ole Bisp Rasmussen, Vejle.
Tilskuere: 3.702
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Robert Skov, Martin Thomsen, Mikkel Vendelbo (66.: Jeppe Okkels), Emil Scheel (78.: Frank Hansen)- Ulrik Flo, Andreas Albers (61.: Davit Skhirtladze).
Cheftræner: Peter Sørensen
Vejle Boldklub (4-4-2): Kristian Fæste – Antonio Stankov, Ole Bisp Rasmussen, Anders Kure, Viljormur Davidsen – Christian Sivebæk (78.: Jakob Dehn Andersen), Kristian Gaarde, Simon Nagen, Oliver Thychosen  (66.: Christian Kudsk)- Patrick Rasmussen, Jeppe Hansen (66.: Thomas Mikkelsen).
Cheftræner: Steen Thychosen

• 1-0 Robert Skov (21.)
  • 2-0 Ulrik Flo (50.)