30. september 2012

En sejr til hele Silkeborg

Endelig fik Silkeborgs fans en sejr på hjemmebanen. En hurtig scoring af Sune Kiilerich grundlagde dagens sejr over AaB, og trods en mand i undertal viste SIF stor moral og hentede fortjent sæsonens første hjemmesejr.

I eftermiddagens opgør mod AaB skulle Silkeborg forsøge at rejse sig efter nederlaget i Parken i Superligaens seneste spillerunde. Og det gjorde SIFerne!

Lars Christoffersen fløjtede opgøret i gang, og der skulle blot gå fire minutter, før den første scoring faldt. For første gang i sæsonen scorede Silkeborg på Mascot Park og bragte sig foran, da Sune Kiilerich bankede læderet op i nettaget efter et hjørne i højresiden. Kort forinden havde Marvin headet på mål, men AaB-keeper, Nicolai Larsen, fik blokeret, hvilket sendte bolden tilbage i spil. Kuglen endte dog ved fødderne af den unge forsvarer Kiilerich, der resolut flugtede bolden op i målhjørnet. En perfekt start for de røde, der virkede aggressive og tændte fra kampens indledning.

Kort efter kom Marvin igennem, men denne gang blev Larsen i målet den store i duellen med tyskeren og forhindrede SIF i komme yderligere foran.

AaB ville også lege med, og efter 16 minutter var udligningen tæt på, da Jeppe Curth og Kasper Kusk kombinerede sig igennem Silkeborg-defensiven. Heinze i målet var dog vågen og afværgede Curths forsøg på stregen.

Silkeborg-chancerne var flest, og både Christian Holst, Runsewe, Flinta og Marvin havde nærgående forsøg inden for den første halve time.

Silkeborg blev ved med at presse på, og efter 35 minutter gav det pote. Bjarni fangede bolden på midten og sendte Marvin af sted i dybden. Han tog udfordringen op mod AaB-forsvarer Rasmus Thelander og vandt. En kølig afslutning til venstre for Larsen fordoblede SIFs føring.

Kort efter var en reducering tæt på at blive realiseret, da AaB fik et indirekte frispark i det lille felt. Helenius’ forsøg var dog en helkikser, som den aalborgensiske topscorer sendte langt over mål. Og Silkeborg gik derfor til pause, fortjent foran 2-0.

Silkeborg kom friskt ud fra pausen og tilspillede sig hurtigt den første chance, da Christian Holst efter en god solotur fik afsluttet. Holsts afslutning manglede desværre fart, og Nicolai Larsen havde ikke problemer med at redde.

Efter 54 minutter pådrog Marvin Pourié sig et rødt kort efter at have skubbet AaBs højreback, Henrik Dalsgaard. En hård – men i følge fodboldloven forsvarlig – dom til tyskeren, der indtil da havde været en af Silkeborgs farligste.

Efter det røde kort overtog AaB mere af spillet og reduceringen var flere gange tæt på, men solidt forsvarsspil af SIF-defensiven forhindrede aalborgenserne i at komme på måltavlen.

Defensiven måtte dog kapitulere efter 75 minutter, da AaB reducerede ved Kenneth Emil Pedersen. Efter lidt klumpspil i Silkeborg-feltet røg bolden ud for fødderne af Pedersen, der var smuttet med frem fra de bagerste geledder, og han afsluttede hårdt og præcist uden for Heinzes rækkevidde.

AaB smed alle mand frem og pumpede bolde ind i feltet i kampens afslutning, men Silkeborg holdt stand og anført af et hårdt kæmpende midterforsvar lykkedes det at hive sæsonens første hjemmesejr i land. En stor forløsning for de hårdt prøvede SIF’ere, der med sejren viste stor moral, fight og vilje.

Så Silkeborg, hvem skal med på Mascot Park næste søndag, når Horsens kommer på besøg?