2. november 2012

En regnfuld skuffelse

Silkeborg måtte rejse hjem fra Esbjerg uden point i fredagens aftenkamp, hvor Jesper Lange scorede det enlige mål i slutningen af første halvleg. Ingen mål, men desværre mange gule og et rødt kort til SIFerne.

Efter det ærgerlige hjemmebanenederlag til Randers FC i sidste runde, skulle Silkeborg her til aften rejse sig mod Esbjerg, der ligesom de røde befinder sig i Superligaens tunge ende. Sidst de to hold mødtes i Superligaen løb de rødklædte SIF'ere med alle tre point efter en intens og højspændt 3-2 sejr i sæsonens første kamp.

Som et forvarsel om en dramatisk kamp, åbnede himlen sig kort inden kampstart og lod hagl hamre ned over Blue Water Arena i store mængder. Da Jens Maae fløjtede opgøret i gang, havde nedbøren heldigvis karakter af mere almindelig regn, men det var dog kun i en kort periode – for det endte i et stort vandbad.

Kampen startede med en god mulighed til Esbjergs højrekant, Jakob Ankersen, der blev spillet fri af Esbjerg-profilen, Martin Braithwaite. Ankersen var heldigvis ikke spillet varm endnu og overplacerede sit skud. Kort tid efter var Ankersen igen farlig, men Sune Kiilerich kom på tværs og blokerede for den hurtige højrekants tværpasning.

Esbjergs spil gik i det hele taget meget igennem højresiden i kampens åbning med Jakob Ankersen i både afslutterens og oplæggerens rolle.

Silkeborg havde enkelte fremstød mod Lukas Hradecky i Esbjerg-målet. Tættest på scoring var Marvin Pourié, der var lige ved at komme alene igennem, efter at Thorbjørn Holst Rasmussen havde tacklet bolden videre til Silkeborg-topscoren.

Kampens og samtidig Silkeborgs største chance faldt efter den halve time. Christopher Poulsen kom igennen i venstresiden og spillede bolden hårdt og fladt indover. Her røg kuglen hele vejen igennem feltet og over til Bjarni Vidarsson, der firsttimede bolden, desværre for islændingen og SIF, lige i hænderne på Esbjergs finske keeper.

Kort efter var Marvin på spil. Hans skud blev dog blokeret af Hradecky, og bedst som Silkeborg var begyndt at få mere fodfæste i opgøret skete det, der ikke måtte ske. Efter 36 minutter fik Jesper Mikkelsen på den glatte bane et forkert træf på bolden og spillede uheldigvis Esbjergs angriber, Jesper Lange, alene igennem mod Heinze. Lange var ligeså kølig som vejret denne november aften og bragte esbjergenserne foran 1-0.

Martin Svensson fik den første SIF-chance i anden halvleg. Bjarni spillede Svensson fri bagerst i feltet, men en Esbjerg-forsvarer blokerede Svenssons spark, og bolden røg tilbage i spil.

Efter en times spil satte Bordinggaard både ’Tømrer’ og Kasper Risgård på banen, og Silkeborg gik derefter over i en traditionel 4-4-2 opstilling med ’Tømrer’ og Marvin på top. Det gav lidt mere tyngde oppe foran, men åbnede samtidig bagtil for Esbjergs hurtige offensive kræfter.

Seks minutter før den ordinære spilletid løb ud, var Dennis Flinta tæt på at bringe balance i regnskabet. Hans spark strøg dog snært forbi den ene opstander.

Blot to minutter efter fik indskiftede Jesper Bech sit andet gule kort for at hægte en Esbjergspiller i fremdrift. Silkeborgs nummer ti blev derfor sendt i bad nogle minutter før sine holdkammerater, og Silkeborg måtte spille kampen færdig med ti mand på banen.

I overtiden var det Thorbjørn Holst Rasmussen, der, efter flot forarbejde af Martin Svensson, var lige ved at udligne for de røde. Men hans hovedstød manglede præcision og røg over mål. Igen lige-ved-og-næsten for SIF, der måtte rejse fra Esbjerg uden point.

• 1-0 Jesper Lange (36.)