5. august 2016

En aften, der gjorde ondt på SIF

Fredag aften vandt Lyngby 4-0 på Mascot Park. Det var et nederlag, der gjorde ondt, for SIF havde troet på sæsonens første sejr mod medoprykkerne.

Det blev en trist SIF-aften på Mascot Park, da Lyngby fredag var på besøg i Søhøjlandet. Medoprykkerne fra Storkøbenhavn tog ikke bare hjem med tre point. De vandt også en sikker – og fortjent – sejr på 4-0 i en kamp, hvor SIF aldrig fandt melodien. Bagud 0-2 efter 24 minutter formåede SIF ikke at komme tilbage. Tværtimod var Lyngby kampen igennem farligst på de omstillinger, der bød sig til for de kongeblå.

Cheftræner Peter Sørensen havde foretaget to ændringer i sin startopstilling i forhold til seneste kamp i Herning fem dage tidligere. Robert Skov var af indlysende årsager – deltagelse i OL med det olympiske fodboldlandshold – ikke med, og i hans sted spillede Emil Lyng på højrekanten, den tidligere Esbjerg-spillers første startplads for SIF. På venstre back positionen havde Sørensen valgt at satse på Mikkel Cramer, hvilket henviste Gustav Dahl til bænken.

Fladt skud fra Lyng
Lyngby indledte med mest boldbesiddelse og havde også den første chance i det sjette minut. Michael Lumb ville serve et indlæg ind i feltet, men på sin vej ramte bolden Jens Martin Gammelby og tog kurs mod nærmeste målhjørne, hvor Thomas Nørgaard – kåret som månedens SIF-spiller i juli – dukkede op og vippede den til hjørnespark.

SIFs første tilbud kom i det 12. minut, da Emil Lyng fik fyret et fladt skud af fra kanten af feltet. Der kom dog aldrig snert i skuddet, og Jesper Hansen i Lyngby-målet kunne relativt let samle bolden op. Større var chancen to minutter senere til Emil Scheel, der blev spillet godt fri i venstre side og kunne gå mod mål med bolden for fødderne. Vinklen blev lidt spids, og skuddet blev overplaceret, så Scheel måtte se bolden gå forbi mål.

0-1 ud af det blå
De to muligheder var udtryk for at SIF var ved at komme godt med i kampen, men bedst som man sad og ventede på SIFs første sæsonscoring slog Lyngby til. Jesper Christjansen steg til vejrs i SIF-feltet og pandede bolden i nettet til tidlig gæsteføring.

I fortsættelsen fortsatte SIF de gode offensive takter, og med kvalificerede forsøg fra Davit Skhirtladze – hovedstød på overkanten af overliggeren tæt under mål – og Mikkel Vendelbo – fladt skud lige forbi virkede det langt fra umuligt for SIF trods nede med 0-1.

Udgangspunktet forværredes dog betragteligt midt i halvlegen, da Lyngby kom foran 2-0. Jeppe Kjær stak en dyb bold afsted til Kristoffer Larsen, der gled igennem SIF’s centrale forsvar. Fladt passerede han Thomas Nørgaard, og så var den gode stemning i fan-afsnittet forduftet. Nu så det svært ud for et SIF-hold, der virkede nervøst og tøvende i defensiven.

Dobbeltudskiftning hos SIF
Føringen rystede SIFerne, der især defensivt virkede usikre. Som minutterne gik fik hjemmeholdet dog lidt mere ro over kampen og fik også bygget nogle pæne angreb op. Jens Martin Gammelby havde et fint skud, der suste forbi trekantsammenføjningen i det 33. minut som det bedste tilbud i den periode, men minutterne løb ud, og SIF gik til pause nede 0-2.

Peter Sørensen foretog tidligt i 2. halvleg sine første udskiftninger. Ulrik Flo og Nicolaj Agger kom på banen, hvor de afløste Andreas Albers og Martin Thomsen.

Lyngby stod relativt lavt og havde naturligt nok ikke travlt i offensiven eller omgangen med bolden, mens SIF forsøgte at bygge noget op, der kunne blive farligt. Det lykkedes dog for sjældent.

Faktisk var Lyngby farligst på sine sporadiske kontraer. I det 66. minut brændte det på foran SIF-målet, men Mikkel Cramer fik clearet til hjørnespark, og få minutter senere var Jeppe Kjær nærgående med et skud lige forbi. Det burde have tjent som advarsel, men alligevel brød han to minutter efter igennem SIF-forsvaret og udplacerede Thomas Nørgaard. 0-3 og farvel til noget, der bare lignede point.

Ulrik Flo havde et skudforsøg lige forbi efter godt forarbejde af Emil Scheel med et kvarter igen som det bedste tilbud til SIF i bestræbelserne på at score sæsonens første mål.

Det lykkedes ikke, og istedet gjorde Lasse Fosgaard det til 0-4 med 10 minutter igen. Nu lignede det nærmest en ydmygelse.

Det blev således aldrig SIF’s aften, og de rødblusede måtte indkassere et smerteligt nederlag. Ufortjent var Lyngbys sejr ikke, men SIFerne havde håbet at denne kamp kunne have udløst sæsonens første sejr. Det skete ikke. SIF spiller igen i Horsens på lørdag, hvor der er ny chance for sejr.

Næste hjemmekamp er søndag den 21. august kl. 13.00, hvor Viborg kommer på besøg på Mascot Park.

Alka Superligaen, 4. spillerunde, fredag den 5. august 2016 kl. 20.15 på Mascot Park:
Silkeborg IF – Lyngby BK 0-4 (0-2)
Mål: 0-1 Jesper Christjansen (18.), 0-2 Kristoffer Larsen (24.), 0-3 Jeppe Kjær (70.), 0-4 Lasse Fosgaard (80.)
Advarsler: Martin Thomsen, SIF.
Tilskuere: 2.220
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer – Emil Lyng (71.: Jeppe Okkels), Martin Thomsen, (58.: Nicolaj Agger), Mikkel Vendelbo, Emil Scheel – Davit Skhirtladze, Andreas Albers (58.: Ulrik Flo).
Cheftræner: Peter Sørensen
Lyngby BK (4-4-2): Jesper Hansen – Jeppe Brandrup, Mathias Tauber, Thomas Sørensen, Michael Lumb – Kristoffer Larsen (60.: Frederik Gytkjær), Jesper Christjansen, Martin Ørnskov, Lasse Fosgaard – Mikkel Rygaard, (71.: Philip Rasmussen) Jeppe Kjær (75.: Jens Odgaard).
Cheftræner: David Nielsen

• 0-1 Jesper Christjansen (18.)
  • 0-2 Kristoffer Larsen (24.)