16. august 2009

EfB straffede SIF

EfB var mere effektive end hjemmeholdet, da de på Silkeborg Stadion fejede SIF til side med en sejr på 3-2 i en kamp, hvor SIF og Rajko Lekic ellers fik ædt sig godt ind i tingene efter en chokstart.

Silkeborg IF tørnede søndag eftermiddag sammen med de vestjyske venner fra Esbjerg fB på et solbeskinnet og velplejet Silkeborg Stadion.

Cheftræner Troels Bech havde valgt en startopstilling, hvor Lasse Heinze vogtede målet bag et forsvar med Thorbjørn Holst Rasmussen, Jim Larsen, Thomas Hansen og anfører Steven Lustü. På midtbanen lå Dennis Flinta for første gang i sæsonen fra start på højrekanten, mens Christian Holst tog sig af den modsatte side. I maskinrummet lå Martin Ørnskov og Frank Hansen, mens Jesper Bech lå foran midtbanen – og Rajko Lekic helt i front.

Esbjerg på 1-0
Kampen fik den værst tænkelige start for SIF. Der var således kun spillet sølle 43 sekunder, da Esbjerg kom i front.

Det skete, da Thomas Hansen fuldstændig missede sin hybrid mellem en tæmning og en tilbagelægning, og så kunne den hollandske angriber Tim Janssen nemt slippe igennem og score under Lasse Heinze med sit andet mål i de to seneste kampe – 1-0 til gæsterne.

SIF fik i det hele taget og ud over målet en rigtig skidt start, hvor fejlafleveringerne var alt for mange – mens EfB nød godt af de mange boldtab.

Endelig – efter 11 minutter – kom SIF frem til en god chance. Frank Hansen smed en god bold ind fra venstresiden, og inde i feltet stod Rajko Lekic klar med en brysttæmning og efterfølgende flugter direkte i nettet. Desværre fløjtede dommer Kenn Hansen for frispark – og det så MEGET tyndt ud både i situationen og på de efterfølgende tv-billeder.

… og 2-0
I stedet gik det igen helt galt i den anden ende to minutter senere. Steven Lustüs tackling på Peter Nymann fik bolden til at trille ind i feltet til Søren Rieks, der afsluttede elegant med ydersiden – og ind i fjerneste målhjørne. 2-0 til Esbjerg, og der var ikke engang gået et kvarter.

Fy føj da, for en åbning på denne fodboldkamp.

Esbjerg havde stort held med at bryde SIFs opspil med vedholdende og aggressivt presspil på banens midte – mens hjemmeholdet til gengæld ikke havde den samme pondus i duellerne.

Og da afleveringerne samtidig stadig var alt for upræcise, var det ingen sag for Esbjerg at dæmme op for SIFernes spage angreb, mens minutterne tikkede derudaf i insisterende tempo.

Christian Holst tæt på
Farligere var EfB fortsat, og i det 27. minut var det tæ på 3-0, da et frisparksindlæg fra Peter Nymann var lige ved at blive prikket ind af Søren Rieks.

Thomas Hansen og Søren Rieks stødte hovederne gevanldigt sammen efter 28 minutter, og blodet fossede ud af begges ansigter. Thomas Hansen kom hurtigt på banen igen, mens Rieks måtte til en længere behandling på sidelinjen – og til sidst blev han dømt ude af kampen og erstattet af Jesper Lange.

Efter 33 minutter brændte det for alvor på foran Lars Windes mål. Rajko Lekic vippede bolden fremragende ind i feltet til Christian Holst, der lobbede bolden – næsten – over Lars Winde, men den lange keeper fik lige præcis fistet bolden over målet. Fremragende angreb og god afslutning – men altså uden held.

I det hele taget så det efterhånden lidt bedre ud for hjemmeholdet, der fik meget mere sammenhæng i opspillene. Men der var så sandelig også lidt af et bjerg at bestige for SIFerne med 0-2 stillingen in mente.

For langt mellem snapsene
Christian Holst forsøgte sig igen i det 37. minut, da Frank Hansen fandt ham fint. Holst trykkede af fra distancen med et glimrende højrebensskud – men lige forbi.

SIF havde bolden mest – og fik da også nærmet sig EfB-feltet på bedre og bedre vis, men der var stadig for langt mellem de angrebsmæssige snapse.

Og derfor var der ikke ret meget at sige til, at spillerne måtte luske til pause med de 0-2 stående på storskærm og måltavler.

Degn på banen
Peter Degn blev sendt i aktion fra anden halvlegs start, da Dennis Flinta blev pillet ud efter en lidt anonym indsats.

Indskiftningen af Degn gav et jubelbrøl fra tilskuerpladserne, og Degn gik ind på højrekanten, mens Frank Hansen overtog på højre back – og Thorbjørn Holst Rasmussen på den centrale midtbane.

Degn bragte hurtigt sig selv i fokus med en god aktion på højrekanten, men driblingen ind i feltet endte med et hjørnespark, som ikke førte til noget.

Og minuttet senere blev Rajko Lekic flået ned i feltet – men igen var dommer Kenn Hansen bestemt ikke på Lekic' side.

I stedet slog EfB kontra, hvor Tim Janssen slap igennem – og ramte overliggeren.

Rajko til 1-2 – og Lange til 1-3
Efter 57 minutter lykkedes det så endelig for SIF.

Peter Degn sendte en bold ind fra højresiden, som blev blokeret i afleveringstidspunktet – bolden skruede sig dog ind i feltet, hvor Rajko Lekic kom forrest – og flugtede bolden i kassen med sit fjerde sæsonmål – 1-2!

Så øjnede hjemmepublikummet ellers chancen for at komme tilbage i kampen – men der skulle kun gå yderligere et minut, før EfB igen kom på tavlen.

Det skete med en lang bold fremad, som Lasse Heinze ikke fik clearet i duellen med Jesper Lange – og så kunne Lange nemt puttet 1-3 målet i nettet. Det lugtede af både offside og frispark, men ikke dømt – sikke en spand koldt vand i hovedet på SIFerne.

Frank Hansen fik næsten reduceret igen, da han fik fyret en helt uforlignelig kanon af i det 61. minut, men helt oppe i hjørnet fik Lars Winde vippet bolden over – puha.

Midt i al hektikken blev Simon Azoulay Pedersen smidt på banen i stedet for Martin Ørnskov.

Lekic på spil
Efter 67 minutters spil kom Rajko Lekic igen frem til en god chance, da han modtog endnu en god Peter Degn-aflevering – men Lekic måtte nøjes med et hjørnespark.

Her endte Rajko Lekic igen selv med at afslutte, men bolden blev – tilsyneladende med armen – blokeret på stregen af Andreas Klarström. Nej, SIF og i særdeleshed Rajko Lekic havde godt nok ikke held med dommerens kendelser denne solbeskinnede søndag, hvor Kenn Hansen endda også gav Lekic en advarsel for en ren tackling.

SIF fik lagt mere og mere pres på nu, men der var sandt for dyden heller ikke meget tid at gøre med – kun godt tyve minutter var der tilbage på klokken, og EfBerne trak tiden ganske kompetent ud ved enhver given lejlighed.

Saag til 2-3
Simon Azoulay Pedersen kom også frem til en fin chance i det 78. minut, da Christian Holst sendte en fin bold indover, men hovedstødet strøg snert forbi, og Kaimar Saag kom på banen med ti minutter igen i stedet for Christian Holst i en offensiv satsning fra Troels Bech.

EfB var nu helt trukket tilbage i eget felt, hvor SIF hældte masser af bolde ind – men uden held og dygtighed.

Rajko Lekic fremtvang et frispark et par meter fra kanten af feltet i det 86. minut. Peter Degn sendt en indadskruet bold ind i det lille felt, hvor Thorbjørn Holst Rasmussen fik headet – men lige over.

Men i to minutters overtid fik SIF så pyntet på resultatet, da Kaimar Saag slap igennem på en god Rajko Lekic-hovedstødsaflevering og trillede bolden under Lars Winde – Saags første SAS Liga-mål og 2-3!

SIF pressede til det sidste – men uden held.

Og dermed endte det altså med et SIF-nederlag i en kamp, hvor man sad med en ærgerlig følelse af, at SIF kunne have fået meget mere ud af anstrengelserne – især måske på grund af de særdeles velvalgte tidspunkter, hvor gæsterne nettede.

Næste opgave for SIF er førstkommende lørdag, hvor SAS Ligaens tophold fra AGF skal pilles ned på NRGi Park.

• 0-1 Tim Janssen (1)
  • 0-2 Søren Rieks (13)
  • 1-2 Rajko Lekic (57)
  • 1-3 Jesper Lange (58)
  • 2-3 Kaimar Saag (91)