15. oktober 2017

Hård skæbne for SIF i Brøndby

En hårdt dømt udvisning af Sammy Skytte gjorde betingelserne for svære for SIF i Brøndby, der var foran 1-0 ved pausen på et tidligt mål af Gustaf Nilsson. Brøndby vendte tingene på syv minutter i 2. halvleg og vandt 4-1.

Peter Sørensen havde ændret sin formation en smule, så den til lejligheden hed 4-4-1-1, og han stillede samtidig med begge SIF’s Brøndby-lejesvende i start 11’eren, Gregor Sikosek på venstre back og Gustaf Nilsson i front. Han afløste dermed Mate Vatsadze, der optrådte på positionen i seneste superligakamp mod FC Nordsjælland.

Det var ikke nogen overraskelse, at Brøndby lagde et voldsomt pres på SIF fra første fløjt. SIF’s plan var at spille sig ud af det pres – og når det ikke var muligt flække den højt til to-meter-manden Gustaf Nilsson i front. Ikke overraskende stod Jens Martin Gammelby for SIF’s første afslutning. SIF-topscoreren med fire mål hidtil i sæsonen, fyrede af fra 16 meter, og Frederik Rønnow i Brøndby-målet måtte smide sig for at parere skuddet.

Jens Martin Gammelby stod også fadder til SIF’s højst overraskende 1-0 mål i det 8. minut. Han lagde en flad bold ind foran mål til Davit Skhirtladze, hvis forsøg tæt under mål blev pareret af Rønnow. Bolden røg hen for fødderne af Gustaf Nilsson, der som den nemmeste sag i verden kunne trille den over stregen til gæste-føring på Brøndby Stadion.

TV: Ikke offside på Nilsson
Målet udløste pibekoncert blandt Brøndby-tilhængerne – ikke så meget fordi målet blev scoret af en af Brøndby’s egne udlejet til SIF, men fordi det i første omgang lignede et offside-mål. Et nærstudie af tv-folkene på Canal 9 viste dog, at svenskeren lige akkurat var på den rigtige side af Brøndby-forsvaret i situationen.

Presset på SIF blev ikke mindre i minutterne efter scoringen, og Gustaf Larsson havde et smæld på opstanderen kort efter. Brøndby-tilhængerne forsøgte at stresse Thomas Nørgaard med pibekoncert ved hvert eneste målspark.

SIF var sjældne gæster på Brøndbys banehalvdel – i det 26. minut havde Casper Sloth en halvkikset afslutning efter god angrebsopbygning i SIF’s højre side, og Robert Skov havde kort efter et godt gennembrud med afsluttende skud, der dog gik på tværs af mål, men ellers handlede det mest om at stå imod Brøndbys pres.

To Brøndby-hovedstød
Brøndbys største chance faldt på et par hjørnespark efter godt en halv time. Først blev bolden forlænget ind foran mål, hvor Jan Kliment ikke fik panden ordentligt på og måtte se sit hovedstødsforsøg gå forbi, mens det kort efter var Benedikt Röckers hovedstød, der fik bolden til at gå tæt forbi den ene stolpe. Det var ren overlevelse for SIF i denne fase af kampen.

Rødt kort til Skytte
Tingene blev ikke nemmere tre minutter før pausen, da Sammy Skytte modtog sit andet gule kort for frispark mod Christian Nørgaard. SIF’eren gik ind i tacklingen med vilje til at vinde bolden, hvilket han også gjorde, men dommer Anders Poulsen vurderede at det var med for stor risiko og viste ham for anden gang gult – og dernæst rødt. En hård dom og et svært udgangspunkt til 2. halvleg.

Alexander Zorniger reagerede på stillingen 0-1 ved at skifte Teemu Pukki og Besar Halimi ind i stedet for Jan Kliment og Kasper Fisker. I fravær af Sammy Skytte trak SIF Davit Skhirtladze ned på midtbanens venstrekant og Casper Sloth ind centralt, så Gustaf Nilsson nu lå som ene mand i front.

Kampbilledet lignede 1. halvleg til forveksling – Brøndby pressede tungt, og SIF forsvarede sig. Seks minutter henne skiftede SIF Nilsson for Tobias Salquist for at stå stærkere defensivt.

Så faldt udligningen
Den lurende udligning lod dog ikke vente længe på sig. Johan Larsson brød bolden på midten og spillede indskiftede Besar Halimi fri til skud midt for mål, og med en flad afslutning passerede han Thomas Nørgaard. 2-1 målet kom allerede tre minutter senere ved Hany Mukhtar, der fik chancen omkring 11-meteren – og så så det umuligt ud for SIFerne.

3-1 blev det ved Kamil Wilczek efter en time, da Thomas Nørgaard tøvede på en dyb stikning, hvilket bragte Brøndby-spilleren fri foran et åbent mål. Nu handlede det om at få tingene samlet for SIF. Brøndby var konstant farlig, og godt opspil og et flot skud af Simon Tibbling bragte efter 66 minutter Brøndby på 4-1.

SIF spiller næste gang på lørdag, når SønderjyskE kommer på besøg på JYSK park. Der er kampstart kl. 15.30.

Alka Superliga, 12. runde, søndag den 15. oktober kl. 16.00 på Brøndby Stadion:
Brøndby IF – Silkeborg IF 4-1 (0-1)
Mål: 0-1 Gustaf Nilsson (8.), 1-1 Besar Halimi (53.), 2-1 Hany Mukhtar (56.), 3-1 Kamil Wilzcek (60.), 4-1 Simon Tibbling (66.)
Advarsler: Benedikt Röcker, Brøndby, Sammy Skytte, Ibrahim Moro, SIF.
Udvisning: Sammy Skytte (to gange gult)
Tilskuere: 13.778
Brøndby IF (4-4-2): Frederik Rønnow – Johan Larsson (72.: Lasse Vigen), Hjörtur Hermansson, Benedikt Röcker, Anthony Jung – Kasper Fisker (46.: Besar Halimi), Christian Nørgaard, Hany Mukhtar, Simon Tibbling – Kamil Wilczek, Jan Kliment (46.: Teemu Pukki).
Cheftræner: Alexander Zorniger
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Gregor Sikosek (65.: Mikkel Vendelbo) – Robert Skov, Sammy Skytte, Ibrahim Moro, Casper Sloth – Davit Skhirtladze (70.: Mate Vatsadze) – Gustaf Nilsson (56.: Tobias Salquist).