9. juni 2014

Afsked og oprykningsfest

Med en 3-1 sejr og godt spil i 2. halvleg satte SIF en tyk streg under sin værdighed som oprykker, da sæsonen sluttede foran 6.731 tilskuere på Mascot Park.

Kampen mellem SIF og Lyngby mandag den 9. juni 2014 vil måske ikke blive husket for det sublime fodboldspil. Ej heller for resultatet, selv om SIF vandt 3-1. Men den vil blive husket for den fest, et meget talstærkt hjemmepublikum – sæsonrekord på 6.731 – var med til at skabe, og den vil blive husket for den rørende afsked, Silkeborg tog med Christian Holst inden kick-off. Der var blomster fra både klubben og fansene, og der var stående ovationer fra tribunerne ned mod en af de spillere, der vil blive husket i Silkeborg IF.

SIF havde Daniel A. Pedersen tilbage i startopstillingen efter karantæne, mens Sune Kiilerich til gengæld var sendt på en ufrivillig fridag med karantæne. SIF stillede i en slags 3-3-3-1 formation med brede kanter i den midterste treer-akse.

Da kampen blev fløjtet igang var det gæsterne fra Lyngby, der så ud til at være mest klar til at kapere sommervarmen på Mascot Park. Kasper Jensen måtte således allerede efter to minutters spil ud i fuld længde for at redde et skudforsøg fra Bror Blume.

SIF kom bedre med, efterhånden som minutterne skred frem. Daniel A. Pedersen havde et behjertet skudforsøg efter 10 minutter og på det efterfølgende hjørnespark måtte en Lyngby-forsvarer redde på stregen efter et hovedstød af Jeppe Illum. SIF fortsatte de gode takter – Emil Scheel havde et skudforsøg efter et kvarter på en god SIF-omstilling, men også Lyngby spillede sig frem til muligheder i en afvekslende indledning på kampen. Liga-topscorer Patrick Mortensen havde den største i det 25. minut, da han hovedstødte bolden mod det ene målhjørne, hvor Kasper Jensen dog dukkede op og afværgede til hjørnespark.

Gæste-føring på straffespark
Lyngbys farlighed resulterede ikke ufortjent i gæste-føring efter en halv time. Jesper Mikkelsen begik straffespark mod Lasse Fossgaard, og trods SIFerens protester pegede dommer Henrik Overgaard på 11-meterpletten. Patrick Mortensen omsatte sikkert den store chance i en føring på 1-0 til Lyngby.

Scoringen fik SIF til at gå længere frem og presse mere aggressivt. I de følgende minutter havde både Christian Holst og Morten Beck hovedstødsforsøg. Holsts prellede af på oversiden af overliggeren, mens Morten Becks blev reddet af Lukas Fernandes i Lyngby-målet. Daniel A. Pedersen havde et godt skudforsøg, og alt i alt gav det håb om at SIF i de sidste 45 minutter ville være i stand til for alvor at sætte fut i festen.

Udligning ved Morten Beck
Fra 2. halvlegs start var SIF i teten. Morten Beck havde et hovedstødsforsøg, som Lukas Fernandes måtte ud i fuld længde for at klare, og på det efterfølgende hjørnespark headede Dennis Flinta på mål, men bolden blev blokeret. SIF fastholdt presset, og Morten Beck kunne i det kaos, der var opstået i Lyngby-forsvaret sende bolden i nettet til 1-1 og sin 20. sæsonscoring.

Blot fire minutter senere var Jeppe Illum på pletten med et fladt skud efter godt SIF-opspil i højre side, og den lidt tamme 1. halvleg af SIF var pludselig fuldstændig glemt af det sæsonrekordstore publikum. Det kunne være blevet 3-1 efter knapt et kvarters spil i 2. halvleg, men tæt under mål fik Dennis Flinta skovlet bolden over mål.

Kort efter indkasserede Jeppe Brandrup to gule kort indenfor få minutter, og dermed måtte han gå tidligt i bad.

Det gav nærmest total-dominans til SIF. Morten Beck ramte stolpen i det 65. minut, og få minutter senere gjorde Jeppe Illum det til 3-1, da han satte indersiden på en ripost i det lille felt. Så var der dømt totalfest på Mascot Park.

I det 78. minut fik Christian Holst endnu mere hyldest, da han blev vekslet med Christian Sørensen. Kort forinden havde han misbrugt en stor mulighed for at sætte et ekstra kulørt punktum, da han sparkede forbi tæt under mål. Til stående ovationer og stor hyldest gik han for sidste gang ud over de hvide streger på Mascot Park i en rød trøje. Dermed sluttede en æra i både Holsts og SIFs historie.

Kampen fik herefter lov at løbe stille og roligt ud, hvorefter Morten Bruun – legende og indehaver af klubrekorden med 424 kampe – uddelte pokalen for førstepladsen i NordicBet Ligaen.

En stor dag i Silkeborg IFs knap 100-årige historie.

Silkeborg IF-Lyngby 3-1 (0-1)
Mål: 0-1 Patrick Mortensen (straffesp.) (30.), 1-1 Morten Beck (48.), 2-1 Jeppe Illum (52.), 3-1 Jeppe Illum (70.).
Advarsler: Jesper Mikkelsen, SIF, Jeppe Brandrup, Lyngby.
Udvisning: Jeppe Brandrup, Lyngby (to gange gult)
Tilskuere: 6.731
Silkeborg IF (3-3-3-1): Kasper Jensen – Thorbjørn Holst Rasmussen, Dennis Flinta, Jesper Mikkelsen (55. Simon Jakobsen) – Frank Hansen, Daniel A. Pedersen (73.: Nicolaj Køhlert), Nicolaj Ritter – Jeppe Illum, Christian Holst (78.: Christian Sørensen), Emil Scheel – Morten Beck.
Lyngby (4-2-3-1): Jeppe Brandrup, Thomas Sørensen, Rasmus Minor Petersen, Oliver Fredsted – Mads Pedersen, Jeppe Tverskov – Lasse Fossgaard (87.: Lee Rochester), Bror Blume (64.: Dennis Cagara), Martin Andersen (78.: Mathias Mejer) – Patrick Mortensen.

• 0-1 Patrick Mortensen (straffesp.) (30.)
  • 1-1 Morten Beck (48.)
  • 2-1 Jeppe Illum (52.)