7. november 2012

Ærgerlig afsked med DBU Pokalen

Brøndby Stadion lagde ramme til aftenens pokalopgør mellem Silkeborg og Brøndby. Kampen blev en rodet affære med tre mål til Brøndby, og en udvisning til Dennis Flinta. Silkeborg er dermed ude af DBU Pokalen.

Silkeborg skulle her til aften forsøge at spille sig videre til DBU Pokalens kvartfinale. Det krævede dog en sejr over Brøndby i turneringens fjerde runde. Sidst de røde gæstede Brøndby Stadion var i Superligaens tredje runde, hvor det blev til et snævert 2-1 nederlag.

Med Marvin i spidsen havde Silkeborg, i kampens indledning, opløb til flere gennembrud, der desværre hver gang kun blev ved opløb og lige-ved-og-næsten chancer. Kampen var i høj grad en stillingskrig på banens midte. Farligst blev det, når Brøndby lykkedes med at finde Antipas, og når SIF fandt enten Marvin eller Runsewe i løb.

Kampens i særklasse største chance faldt efter 36 minutter, da Martin Albrechtsen efter hjørnespark burde have bragt hjemmeholdet i front. Til SIF’ernes store held var den store midterforsvarer uskarp, da bolden passerede gennem venner og fjender og endte foran Albrechtsen, der blot en meter fra mål, bragede kuglen langt op på Faxe tribunen.

To minutter efter fik Silkeborg deres bedste tilbud i kampen. Runsewe var på spil i højresiden og afdriblede et par Brøndby-spillere, hvorefter nigerianeren trykkede af mod mål. Også hans skud manglede den sidste skarphed og røg et godt stykke over Tørnæs i BIF-målet.

Første chance efter pausen tilfaldt Brøndbys farligste mand, Quincy Antipas, og han gjorde det, som ingen evnede i kampens første halvdel, da han med et præcist hovedstød i anden halvlegs første minut bragte de blå/gule i front. Oplæggeren var Mathias Gehrt, der trak ind i banen og serverede et perfekt indlæg i panden på Antipas.

En ærgerlig og svær start på anden halvleg for SIF’erne, der ellers var begyndt at spille sig bedre ind i opgøret i de sidste minutter af første halvleg.

Målet var ikke det eneste SIF-problem i starten af anden halvleg. Få minutter efter Antipas’ føringsmål pådrog Dennis Flinta sig sit andet gule kort, hvorfor Silkeborg skulle spille kampen færdig en mand i undertal.

Brøndby pressede massivt på efter udvisningen og kom frem til flere chancer. Silkeborgs ti mænd kæmpede for at holde BIF-offensiven stangen, men i det 71. minut måtte Lasse Heinze hente bolden ud af nettet for anden gang. Målscoren var oplæggeren til føringsmålet, Mathias Gehrt, der satte sidste fod på og lagde yderligere til Brøndbys føring.

Kampen gik herefter ind i et dødvande, og bedst som man troede, at begge hold var gået i omklædningsrummet, gjorde indskiftede Brent McGrath til det 3-0, to minutter før tid. Han skabte selv chancen og afsluttede fra en spids vinkel i Silkeborg-feltets højreside.

En træls afsked med DBU Pokalen. Men mulighed for revanche er allerede på søndag, når Brøndby gæster Mascot Park i Superligaen. Her skal der helt andre boller på suppen, når hjemmepublikummet skal vises, at SIFerne rummer mere, end man så her til aften.

• 1-0 Quincy Antipas (46.)
  • 2-0 Mathias Gehrt (71.) Brent McGrath (88.).