19. oktober 2012

20 minutter fra et godkendt resultat

Silkeborg kæmpede bravt, men FC Nordsjælland viste sig som det mest effektive hold i aftenens kamp. Tre mål på under ti minutter gjorde forskellen, og SIF kunne derfor ikke bruge 70 minutters flot teamwork til noget.

Efter ti dage uden kamp skulle Silkeborg forsøge at fortsætte de gode takter fra opgørene mod Horsens, AaB og Sønderjyske, da de røde i her til aften lagde arm med sidste års guldvindere fra FC Nordsjælland. Sidst holdene mødtes i Farum var sjællanderne i teten fra start til slut, og aftenens opgør viste, at mestrene igen var for stor en mundfuld for det silkeborgensiske mandskab, der trods god fight og vilje måtte se sig besejret efter 90 minutter. I de første 70 minuter stod der dog 0-0, og en særdeles flot holdindsats af et hårdt kæmpende Silkeborg-mandskab, uden i hvert fald fire af de normale stamspillere, var lige ved at række til point.

Silkeborg kom til Farum med en 3-4-2-1 opstilling, hvor Christopher Poulsen og Daniel A. Pedersen agerede fremskudte backs. Det kompakte udgangspunkt gav en roligere indledning på kampen, end sidst de røde var gæster på Farum Park, hvor Nordsjælland hurtigt bragte sig foran. Silkeborg stod tæt i kæderne, var aggressive fra start, og begge hold følte hinanden på tænderne i indledningen. De første to chancer tilfaldt dog mestrene, og begge gange var Morten Nordstrand i afslutterens rolle. Først med hovedet og siden med et langskud.

Silkeborg havde sidste rundes målscorer og redningsmand, Martin Svensson, med fra start som spydspids. Og han var da også manden bag Silkeborgs første mulighed. Efter at have modtaget en bold i dybden, afleverede han smart bagud til Frank Hansen, som var fri til skud. Anførerens skud var dog overplaceret og røg over Jesper Hansen i Nordsjælland-målet.

Kampen bølgede herefter frem og tilbage. Nordsjælland var mest på bolden, men SIF arbejdede stenhårdt over hele linjen eksemplificeret ved Christopher Poulsen, der med vanlig iver og fight var lige ved at komme alene igennem kort før pausen efter at have generobret bolden tre gange i træk.

Sidste chance inden pausen var dog sjællandsk. Den hollandske lejesvend, Joshua John, blev sendt i dybden langs Silkeborgs venstreside, og den farlige hollænder, der var aldeles flyvende sidst SIF var på besøg, afsluttede med en lumsk rundskæv, der strøg lige forbi opstanderen, og Heinze og co. kunne derfor gå til pause uden at lukke mål ind.

Anden halvleg startede som en kopi af første. Hjemmeholdet var mest i boldbesiddelse, men Silkeborg stod kompakt i defensiven og gav intet væk.

Efter en times spil gik Martin Svensson ud og ind i hans sted kom Nicolaj Ritter. Og han kom hurtigt i centrum. Fint bandespil i Nordsjællands højreside mellem Emil La Cour og Bjarni Vidarsson endte med, at La Cour spillede Ritter fri i dybden til en en-mod-en situation mod Nordsjællands anfører og landsholdsspiller Nicolai Stokholm. Desværre for SIF lykkedes den nyslåede U20-landsholdsspiller, Ritter, ikke med sin dribling, og chancen endte med et målspark til FCN.

Blot fem minutter senere var det La Cours tur til at forsøge sig. Den 21-årige fynbo debuterede i aftenens kamp i Silkeborgs startopstilling, og efter 65 minutter var han tæt på at score for de røde med et nærgående forsøg.

Nordsjælland kom til flere farlige hjørnespark i denne periode, og Joshua John var hele tiden giftig, når han søgte ind i banen fra sin position i venstresiden. Netop John skulle blive arkitekten bag kampens første scoring. Efter 72 minutter trak han nok engang ind i banen og i stedet for at afslutte selv, slog han et perfekt indlæg ind i feltet, som Morten Nordstrand behandlede efter fortjeneste og satte ind bag en sagesløs Lasse Heinze.

Lasse Heinze kunne heller ikke gøre meget, da Jores Okore gjorde det til 2-0 blot tre minutter senere. Igen var Joshua John i oplæggerens rolle. Denne gang faldt scoringen dog efter et hjørnespark, som hollænderen sendte lige ind panden på Nordsjællands unge forsvarsklippe.

Og så gik det stærkt. Igen skulle der kun et par minutter, før Heinze endnu engang skulle hente bolden ud af nettet. Nu var det Andreas Laudrup, der gjorde det onde ved silkeborgenserne. Laudrup var blevet indskiftet kort forinden, og med nogle af sine første boldberøringer tog han et par gode træk ind i banen og afsluttede iskoldt forbi Heinze ved forreste stolpe til slutstillingen 3-0.

Det var en ærgerlig udvikling på kampen og ti dyrebare minutter for silkeborgenserne, der indtil den første scoring havde været godt med i kampen. Resten af kampen forløb uden den store dramatik, og Silkeborg måtte rejse slukørede hjem til Søhøjlandet.

SIFerne kan tage de første 70 minutter med til næste uges dyst, og resten må bearbejdes inden lokalbraget mod Randers FC den 27. oktober på Mascot Park klokken 17.00, hvor Jesper Mikkelsen og Marvin Pourié vender tilbage fra karantæne. Husk, at du kan få fri entré til kampen – se hvordan lige her.

• 1-0 Morten Nordstrand (72.)
  • 2-0 Jores Okore (75.)
  • 3-0 Andreas Laudrup (79.).