Silkeborg IF http://www.silkeborgif.com OVERSKUD ∙ FORMAT ∙ VILJE Wed, 20 Jun 2018 12:44:31 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 Vil du spille på JYSK park?http://www.silkeborgif.com/nyhed/vil-du-spille-paa-jysk-park/ Wed, 20 Jun 2018 12:14:59 +0000 http://www.silkeborgif.com/?p=23954

Vil du spille på JYSK park?

I samarbejde med Bet25 afholder SIF den 7. juli Silkeborgmesterskaberne på JYSK Park!

Vil du spille fodbold på JYSK park, så er chancen der nu.

I samarbejde med Bet25 afholder SIF den 7. juli Silkeborgmesterskaberne på JYSK Park. I en five-a-side turnering kårer vi byens bedste fodboldhold, men du skal være hurtig, hvis du vil med.

Vi har maks. plads til 16 hold, så skynd dig og få tilmeldt dit hold.

Tilmelding kan ske her. 

]]>
Thomas Nørgaard forlænger med SIFhttp://www.silkeborgif.com/nyhed/thomas-norgaard-forlaenger-med-sif/ Tue, 19 Jun 2018 11:43:15 +0000 http://www.silkeborgif.com/?p=23947

Thomas Nørgaard forlænger med SIF

SIF-målmand Thomas Nørgaard har forlænget sin aftale med klubben for yderligere et år.

SIF’s 31-årige målmand, Thomas Nørgaard, har forlænget sin kontrakt for yderligere en sæson. Keeperen havde brug for sommerferien til at tænke over tingene i forhold til at tage imod det kontrakt-tilbud, SIF gav ham, og overvejelserne er nu faldet positivt ud. Thomas Nørgaard bliver i SIF.

– Når jeg lige havde brug for lidt tid til at tænke over tingene i, hænger det sammen med spilletid – eller mangel på spilletid, siger Thomas Nørgaard, der i forårssæsonen stod i skyggen af Peter Friis om Peter Sørensens foretrukne valg mellem stængerne. Han blev således kun noteret for tre kampe i seneste halv-sæson.

– Men jeg elsker at være i klubben, SIF er min klub, og samtidig ser jeg muligheder i målmandssituationen. Der er god konkurrence om pladsen, og jeg ser fremadrettet muligheder for at få spilletid. Det vil jeg koncentrere alle kræfter om her i sommerens forberedelsesfase, siger Thomas Nørgaard.

Thomas Nørgaard er et produkt af SIF’s talentudvikling og gik på Silkeborg Fodbold College som ung målmand. Han greb sine første bolde i samarbejdsklubben HA 85 inden han kom ind i SIF og på College. Efter afstikkere til Skive IK og Aarhus Fremad vendte Thomas Nørgaard tilbage til SIF i sommeren 2013, i første omgang i rollen som reservemålmand, men i oktober 2014 slog han Kasper Jensen af pinden og var SIF’s førstemålmand indtil i år, hvor Peter Friis fra forårs-sæsonens start overtog målet i hovedparten af SIF’s kampe.

– Ud fra en samlet vurdering kom jeg frem til, at det bedste for mig er at blive i SIF og tage konkurrencen om målmandsposten op. Den udfordring glæder jeg mig til, siger Thomas Nørgaard.

Thomas Nørgaard har spillet 130 førsteholdskampe for SIF og skrev sin første fuldtidskontrakt med klubben som 21-årig. Det var i 2008.

]]>
SIF-talent udtaget til det nye U16-landsholdhttp://www.silkeborgif.com/talent-nyt/sif-talent-udtaget-til-det-nye-u16-landshold/ Tue, 19 Jun 2018 09:15:22 +0000 http://www.silkeborgif.com/?p=23685

SIF-talent udtaget til det nye U16-landshold

Eskild Dall fra SIF’s U15-hold leverede en flot indsats til DBU’s talenttræf i Vildbjerg og slap igennem nåleøjet til det nye U16-landshold.

Silkeborg IF bliver også repræsenteret, når den nye generation af ungdomslandsholdsspillere træder ind på U16-landsholdet i løbet af sensommeren og efteråret. Eskild Dall fra SIF’s U15-hold har været til en fire dages DBU-samling for årgang 2003 i Vildbjerg, hvor de godt 40 bedste fodboldspillere fra årgangen var samlet. Samlingen sluttede med at 17 spillere blev udtaget til det nye U16-landshold, og Eskild Dall var blandt dem.

– Jeg vurderer – let farvet selvfølgelig – at vi i Eskild har en af de mest spændende offensive spillere i Danmark pt. Der er stadig lang vej til landskampe, men det er et dejligt skulderklap for Eskild og vores ungdomssetup, at Silkeborg IF er med med en spiller, siger Silkeborg IF’s T+ træner, Peter Christian Hansen, der overværede DBU-samlingen i Vildbjerg.

To mål af SIF’eren
De udvalgte spillere til samlingen blev blandet på fire hold, der spillede mod hinanden fra torsdag til søndag i sidste uge. I den første kamp torsdag markerede Eskild Dall sig med to scoringer og var involveret i yderligere to.

– Han spillede på 10’er positionen og var god til at suge spillet til sig og bringe holdet i afslutningsspil, lyder vurderingen fra P.C. Hansen.

I den anden kamp fredag var holdene præget af træthed efter torsdagens kampe, og kvaliteten var derfor noget svingende. Eskild Dall var med i sit holds scoring i en situation, hvor han trak modstanderholdets forsvar ud af balance, hvilket hans holdkammerat udnyttede til scoring.

Efter hviledag lørdag blev holdene blandet på ny søndag, hvor de bedste ifølge DBU’s vurdering spillede mod hinanden. Eskild Dall spillede igen på 10’er positionen i 1. halvleg og blev rykket ud i venstre side i 2. halvleg.

Dobbelt-landskamp mod Frankrig
– Eskild spillede efter min mening en nærmest fejlfri 1. halvleg. Han mistede ikke én bold og fik sat flere gode angreb i gang ved vendinger og godt pasnings-spil. Han lavede en assist og havde selv tre gode muligheder for at score efter at have spillet godt sammen med sine holdkammerater. Det blev dog ikke til scoring, fortæller P.C. Hansen.

Næste trin for Eskild Dall og de øvrige, der slap igennem nåleøjet, er en træningssamling den 27. og 28. august. Til september bliver den første egentlige kamp-opgave for den nye U16-årgang dobbelt-landskamp mod Frankrig på udebane.

]]>
SIF sikrer sig papir på ungt angrebstalenthttp://www.silkeborgif.com/talent-nyt/sif-sikrer-sig-papir-paa-ungt-angrebstalent_2/ Tue, 19 Jun 2018 08:00:22 +0000 http://www.silkeborgif.com/?p=23884

SIF sikrer sig papir på ungt angrebstalent

Den 16-årige Nicklas Holm Pedersen har skrevet under på en tre-årig kontrakt med Silkeborg IF.

Mandag eftermiddag satte den 16-årige Niclas Holm Pedersen sin signatur på en tre-årig kontrakt med Silkeborg IF.

– Det er dejligt at få sådan noget på plads. Få styr på fremtiden og være klar for Silkeborg IF. Det er jeg meget stolt af, lyder det fra Niclas Holm Pedersen, som i den seneste sæson har optrådt for SIFs U17-mandskab, hvor han har scoret 11 gange og assisteret sine holdkammerater ved flere lejligheder.

De mange mål og assist som førsteårs U17-spiller bliver nu belønnet med en traineekontrakt til Niclas Holm Pedersen, som får fine ord med på vejen af SIFs T+-træner, Peter Christian Hansen.

– Vi ser Niclas som en særdeles talentfuld fodboldspiller. Niclas er meget målbevidst om at dygtiggøre sig på alle måder og er derfor rigtig god for vores træningsmiljø.

Niclas Holm Pedersen kom til Silkeborg IF som U10-spiller fra Engesvang Boldklub og har siden gået på Talent Team fra 7. klasse. Efter sommerferien skal SIF-talentet begynde på HHX, College360-uddannelsen, hvor skolegang og fodboldlivet bliver skemalagt optimalt for den offensive midtbanespiller, som har en helt særlig evne med sin højre fod.

– Niclas har et rigtigt flot spark. Han er teknisk all-round god og han har et godt blik for spillet. Desuden er han dygtig til at sætte sine holdkammerater op til chancer, fortæller “PC” Hansen om den unge SIF’er, som er ganske godt tilfreds med, at det er Silkeborg IF, som også fremadrettet skal stå for udviklingen af talentet.

– Det betyder meget. Jeg har spillet her siden U10, så jeg er en rigtig SIF’er, vil jeg selv sige. Så det er jeg rigtig stolt af og glad for, fortæller Niclas Holm Pedersen, som fejrede kontrakten med at score et enkelt mål et par timer senere, da SIFs kommende U17-hold slog AC Horsens’ ditto 4-3 i en træningskamp.

]]>
Det “nye” U17-hold vandt testkamphttp://www.silkeborgif.com/talent-nyt/det-nye-u17-hold-vandt-testkamp/ Tue, 19 Jun 2018 07:02:56 +0000 http://www.silkeborgif.com/?p=23935

Det “nye” U17-hold vandt testkamp

Forberedelserne til den kommende sæson er allerede i gang i ungdomselite-afdelingen. Mandag vandt den nye U17-årgang 4-3 over AC Horsens.

Det kommende U17-hold er allerede så småt i gang med forberedelserne til den kommende sæson. Mandag aften spillede U17-træner Jesper Mikkelsens nye kuld træningskamp mod AC Horsens, hvor det blev til sejr på 4-3.

– Det blev en jævn præstation. I 1. halvleg dominerende vi på bolden – dog med lidt for meget possession på vores banehalvdel. Efter pausen fik de lidt mere overtag, og igen havde vi svært ved at fastholde spillet og lavede fejl på beslutninger og teknik, sagde Jesper Mikkelsen, der var tilfreds med fire mål og chancer til fire-fem mere i det offensive spil.

– Defensivt har vi mange fremskridt at gøre, og det glæder jeg mig til at tage fat i efter sommerferien, lyder det fra Jesper Mikkelsen.

Kampen i tal:
Træningskamp for den kommende U17-årgang på Søholt:
Silkeborg IF – AC Horsens 4-3
Mål for SIF: Frederik Carstensen, Niclas Holm Pedersen, Anton og Jeppe G

]]>
Galleri: Første træningsdaghttp://www.silkeborgif.com/nyhed/galleri-foerste-traeningsdag-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2-2/ Mon, 18 Jun 2018 19:39:33 +0000 http://www.silkeborgif.com/?p=23929

Galleri: Første træningsdag

IMG_0030

Mandag formiddag stemplede hele SIFs førsteholdstrup ind på Søholt til den første træningsdag efter sommerferien.

Se billederne fra træningen her.

Foto: Ulla Myrhøj

]]>
Simon J: Vi skal have fundet glæden frem igenhttp://www.silkeborgif.com/nyhed/simon-j-vi-skal-have-fundet-glaeden-frem-igen/ Mon, 18 Jun 2018 14:45:50 +0000 http://www.silkeborgif.com/?p=23887

Simon J: Vi skal have fundet glæden frem igen

Det har været en hård tid for SIF-spillerne, efter det blev en kendsgerning, at holdet i næste sæson skal spille 1. division.

Det endte med en gigantisk nedtur. En lang sæson fyldt med op- og nedture fik til sidst det værst tænkelige udfald, da Silkeborg IF rykkede ned. Et hårdt slag for klubben, fansene, sponsorerne og ej ikke at forglemme, spillerne.

– Det er vel den største skuffelse, som jeg har været med til. Det var meget, meget hårdt. Det har ikke været sundt for krop og sjæl at være en del af den sidste måneds tid af forårssæsonen. Det var ekstremt hårdt, specielt psykisk, fortalte Simon Jakobsen efter sæsonens første træning på JYSK park, hvor holdet igen var samlet efter en tiltrængt ferie.

Sidste sæsons nedrykning sidder stadig i den lange forsvarsspiller, som håber at genfinde glæden ved fodboldspillet i opstarten.

– Det kommer også lige til at tage den første uge her lige at finde hinanden igen og få smil på. Og få fundet glæden frem igen, og hvorfor vi elsker fodbold. Det kunne man godt glemme efter sådan en omgang, og det skal vi have fundet frem igen, lød det fra Jakobsen efter træningen.

Du kan se SIFs opstartprogram her.

]]>
Ny SIF-angriber: En fin første træninghttp://www.silkeborgif.com/nyhed/ny-sif-angriber-en-fin-foerste-traening/ Mon, 18 Jun 2018 12:07:52 +0000 http://www.silkeborgif.com/?p=23879

Ny SIF-angriber: En fin første træning

Den blot 17-årige Oliver Haurits trænede med for første gang, da Silkeborg IFs førstehold mandag formiddag tog hul på den nye sæson.

Mandag formiddag indledte SIFs førstedivisionshold træningen forud for den nye sæson. Det var med en del færre ansigter end ved afslutningen af sidste sæson. Den eneste nye i truppen var U19-angriberen Oliver Haurits, som er skiftet fra Viborg til Silkeborg her i sommerpausen.

– Det er nogle gode gutter, som jeg er kommet ned til. De har taget godt imod mig, så det har været super fedt, fortalte Haurits efter den første træning på kunstgræsset på JYSK park.

– Det var fedt. Det er en rigtig god bane, hvor man kan spille hurtigt og langs jorden. Det er noget, som jeg godt kan lide, så det passer mig rigtig godt, lød det fra Oliver Haurits, som i første omgang skal score mål på SIFs U19-mandskab. Lige nu har den 17-årige angriber dog alle chancer for at vise sig frem for manager Peter Sørensen, som til dagens træning kunne se to scoringer fra den tidligere Viborg-angriber.

– Det gik vel okay. Jeg synes godt, at det kunne være gået bedre, men de andre har sagt, at det var en fin første træning, så nu må vi se, fortalte en håbefuld Oliver Haurits, som i sidste sæson i U19 Divisionen scorede 18 gange for Viborg.

]]>
Flot afslutning på sæsonen af U14http://www.silkeborgif.com/talent-nyt/flot-afslutning-paa-saesonen-af-u14/ Mon, 18 Jun 2018 07:19:41 +0000 http://www.silkeborgif.com/?p=23876

Flot afslutning på sæsonen af U14

SIF’s U14-drenge vandt sidste kamp med .4-2 over AGF og slutter dermed som 3’er i rækken.

SIF’s U14-drenge sluttede sæsonen rigtigt flot af med en fortjent sejr 4-2 ude over AGF lørdag eftermiddag. Dermed slutter Peter Ager Kristensens mandskab på 3. pladsen i rækken.

Magnus Bøttker scorede til 1-0 på et straffespark, som Mathias Sauer fik tilkæmpet sig. 1-0 var også stillingen ved pausen.

I starten af 2. halvleg headede Emil Thyregod SIF foran 2-0 efter et hjørnespark. En løs bold efter ellers flot opspil blev sendt i nettet til 3-0 af Magnus Bøttker, som også scorede til 4-2 efter en omstilling.

– Vi startede på det jævne, men blev mere dominerende som 1. halvleg skred frem. Vi lykkedes især godt i vores opbygningsspil ofte ved hjælp af 3’er-bagspil. Vi skabte mange chancer og var samtidig dygtige til at veksle mellem erobringsspil og forsvarsspil. I 2. halvleg var AGF bedre med, og vi blev i perioder lidt stressede med bolden og kunne ikke omstille os, da AGF gik højt. Vi begyndte at spille lidt mere direkte og lykkedes med det af flere omgange – bl.a. til den afgørende scoring. 1. halvleg var tæt på vores topniveau og særligt Bøttker og Sauer fremme var på et ekstraordinært højt niveau. Det var fedt at slutte godt af med en årgang, der har et godt niveau med mange potentielle topspillere. Vi ender som nr. 3 i gruppen, og det synes jeg er hæderligt, siger træner Peter Ager Kristensen.

Kampen i tal:
U14 Liga 1, Lørdag 16. juni kl. 12.30 på Fredensvang i Århus:
AGF – Silkeborg 2-4 (0-1)
Mål: 0-1 Magnus Bøttker (31., straffe), 0-2 Emil Thyregod (36.), 0-3 Magnus Bøttker (42.) 1-3 Casper Bloch Hansen (49.), 2-3 Anders Scott Jacobsen (61.), 2-4 Magnus Bøttker (65.)

]]>
SIF indleder træningen mandaghttp://www.silkeborgif.com/nyhed/sif-indleder-traeningen-mandag/ Mon, 18 Jun 2018 07:18:27 +0000 http://www.silkeborgif.com/?p=23873

SIF indleder træningen mandag

Ferien er slut for SIF’s førsteholdstrup. Mandag møder spillerne ind til første træning i den nye sæson.

Ferien er slut for SIF’s førsteholdstrup, der mandag formiddag møder ind til første træning efter ferien. Kl. 10.30 går spillerne på banen på JYSK park, hvor den nye sæsons første træning venter.

Inden truppen gik på ferie manglede der afklaring på målmand Thomas Nørgaards situation. Hans nuværende kontrakt udløber 31. juni. Seneste nyt på den front er dog, at der ligger en et-årig kontrakt-forlængelse klar til SIF-keeperen. Den forventes underskrevet af begge parter en af de nærmeste dage.

Et enkelt nyt ansigt vil også være til stede på JYSK park. I april underskrev den 17-årige angriber Oliver Haurits en to-årig kontrakt med Viborg. Han skal først og fremmest have base på SIF’s U19 Ligahold, men skal også i et vist omfang træne med førsteholdstruppen. Og første gang er mandag.

Ny målmandstræner
SIF har lavet endnu en ny aftale i sommerpausen, idet målmandstræner Finn Secher stoppede ved kontraktudløb. I stedet har SIF ansat en gammel kending af klubben, Henrik Ipsen, der i perioden fra 1996 til 2005 spillede 163 førsteholdskampe for SIF. Den 44-årige målmandstræner tiltræder dog først i sit nye job senere på måneden og er således ikke til stede til den første træning.

Træningskampe:
Lørdag 23. juni kl. 12.00: Randers FC – SIF på Randers Stadion
Tirsdag 26. juni kl. 13.00: SIF – Vendsyssel på JYSK park (gratis adgang)
Tirsdag 3. juli kl. 19.00: Silkeborg KFUM – SIF på JYSK park (gratis adgang)
Lørdag 7. juli kl. 14.00: AaB – SIF på Aalborg Portland Park
Fredag 13. juli kl. 14.00: SIF – Viborg FF (gratis adgang)
Onsdag 18. juli kl. ??:?? SIF – FC Fredericia (spillested tba).

]]>